Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo ti cekaj statistiku… [thumbsup]

Samo se ti šetuckaj….
Možda u tebi čuči novi Olić!

Nezaposlenost u studenom 2009. godine – Krajem studenoga u Zavodu je evidentirano 282.936 nezaposlenih osoba, odnosno 9.671 osobu (3,5 %) više nego prethodni mjesec, a 49.275 osoba (21,1 %) više nego u studenome 2008. godine.

U razdoblju od siječnja do studenoga 2009. evidentirane su prosječno mjesečno 260.594 nezaposlene osobe, što je 24.191 osobu ili 10,2 % više nego u istome razdoblju 2008. godine.

No respect

…i da se nadovežem…ključni pokazatelj "Retail sales" se oporavio više od očekivanja, na 1.3 (očekivano 0,6).
Ako i ISM indikator bude bolji…teško da će ameri u double dip. Hebiga, kod njih se nikad ne zna. [shocked]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Nećeš majci… Ima Mile da obilježi 2010. al’ ne kao predsjednik. 🙂
Ako je već uspio nekako namagarčiti purgere, i to dva puta, "ne bu" nas ostale.

http://www.vecernji.hr/vijesti/bandic-bankara-dobio-300-mil-eura-potrosio-ih-mimo-dogovora-clanak-65694

No respect

http://www.vecernji.hr/vijesti/bandic-bankara-dobio-300-mil-eura-potrosio-ih-mimo-dogovora-clanak-65694

IMOTSKI – Moja supruga i kćerka dobile su u petak prijeteću poruku, no mogu ja poručiti autorima da se ja ne bojim onoga tko piše takve poruke, takvi zasigurno neće ubijati. Milan Bandić nastavit će svojim zacrtanim putem koji sam dao i sebi, obitelji i svome narodu da ću učiniti sve da ga izvućem iz ovog moralnog, duhovnog i gospodarskog gliba u koji je upao. To je između ostalog izjavio predsjednički kandidat Milan Bandić na predizbornom skupu održanom u subotu u središnjoj imotskoj ulici.

IMOTSKI – Moja supruga i kćerka dobile su u petak prijeteću poruku, no mogu ja poručiti autorima da se ja ne bojim onoga tko piše takve poruke, takvi zasigurno neće ubijati. Milan Bandić nastavit će svojim zacrtanim putem koji sam dao i sebi, obitelji i svome narodu da ću učiniti sve da ga izvućem iz ovog moralnog, duhovnog i gospodarskog gliba u koji je upao. To je između ostalog izjavio predsjednički kandidat Milan Bandić na predizbornom skupu održanom u subotu u središnjoj imotskoj ulici.
[/quote]

Odmah nek ostane tamo u Imotskom i kandidira se za gradonačelnika kad je već tamo.
To bi bilo pravo mjesto za njega i njegovo delanje.
Da ne pričam da mu je blizu i za skočiti malo doma u Bosnu delati [bye]

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Evo, bit će su nas čitali nekidan:

http://www.jutarnji.hr/deset-milijardi-ustede-ako-ukinemo-jedanaest-i-ostavimo-samo-pet-zupanija/400168/

No respect

Evo, bit će su nas čitali nekidan:

http://www.jutarnji.hr/deset-milijardi-ustede-ako-ukinemo-jedanaest-i-ostavimo-samo-pet-zupanija/400168/

Jaca se bez razloga boji povući ovakav potez jer ipak je još uvijek u RH malo više onih koji rade nego onih koji ne rade, a svi oni koji rade i pune proračun će tako nešto znati cijeniti. Na taj način ostati će zapamćena kao osoba koja se uspjela obračunati sa prekobrojnom administracijom, neradnicima i restrukturirati RH bez pomoći vanjskih mentora (čitaj: MMF i ostali).
[bye]

EU napušta poljoprivredu, okreće se inovacijama, energiji i ekologiji
……..Po nacrtu prijedloga Europske komisije u koji je Reuters imao uvid, ona bi željela da se rashodi skrenu s poljoprivrede prema inovacijama, energiji i klimatskim promjenama ………..

Evo šanse za nas. Treba samo biti razuman i ne puši.. ove indijanske bajke. Kad europljani shvate kakve su priče popuš.. biti će kruha gladni, osim ako se ne misle hraniti putem solarne energije poput biljki. [lol] [lol]

EU napušta poljoprivredu, okreće se inovacijama, energiji i ekologiji
……..Po nacrtu prijedloga Europske komisije u koji je Reuters imao uvid, ona bi željela da se rashodi skrenu s poljoprivrede prema inovacijama, energiji i klimatskim promjenama ………..

Evo šanse za nas. Treba samo biti razuman i ne puši.. ove indijanske bajke. Kad europljani shvate kakve su priče popuš.. biti će kruha gladni, osim ako se ne misle hraniti putem solarne energije poput biljki. [lol] [lol]

Ajd da se čovjek i s tobom jednom složi.
Kontinentalci stavrno sve puše. [lol]

Kad ste već kod poljoprivrede – po podatcima DZS došlo do rasta proizvođačkih cijena. Je li to rezultat pojačane potražnje?
Meni se čini da jeste!

INDEKSI CIJENA PROIZVODA POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
PRI PROIZVOĐAČIMA U LISTOPADU 2009.

Cijene otkupa i prodaje – ukupno u listopadu 2009. u odnosu na rujan 2009. u prosjeku su više za 3,0%, dok su u odnosu na listopad 2008., tj. na godišnjoj razini niže za 19,7 %.

Cijene otkupa i prodaje poljoprivrednih proizvoda u listopadu 2009. u odnosu na rujan 2009. u prosjeku su više za 0,7%, dok su u odnosu na listopad 2008., tj. na godišnjoj razini niže za 23,7 %.

Cijene otkupa i prodaje proizvoda šumarstva u listopadu 2009. u odnosu na rujan 2009. u prosjeku su više za 12,0%, dok su u odnosu na listopad 2008., tj. na godišnjoj razini niže za 4,4%.

Cijene otkupa i prodaje proizvoda ribarstva u listopadu 2009. u odnosu na rujan 2009. u prosjeku su niže za 4,4%, dok su u odnosu na listopad 2008., tj. na godišnjoj razini niže za 3,1%.

Kad ste već kod poljoprivrede – po podatcima DZS došlo do rasta proizvođačkih cijena. Je li to rezultat pojačane potražnje?
Meni se čini da jeste!

Cijene otkupa i prodaje – ukupno u listopadu 2009. u odnosu na rujan 2009. u prosjeku su više za 3,0%, dok su u odnosu na listopad 2008., tj. na godišnjoj razini niže za 19,7 %.

Apsolutno jeste! [shocked]
Samo tebi skuplja hrana može bit dobra vijest, al fala bogu nije skuplja.

New Report

Close