Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Iznenadio-ubrzani-pad-potrosnje-kupuje-se-samo-nuzno-za-zivot
a neradne nedjelja i te priče, šta bi… [undecid]

http://www.jutarnji.hr/metallica-napokon-dolazi-protresti-hrvatsku-iz-temelja-/397868/ [cool]

Interesira me, što uvaženi dioničari misle, koje bi još dionice mogle biti izlistane na varšavskoj burzi, osim HT-a i ATPL-a, u slučaju da do izlistavanja dođe?

Interesira me, što uvaženi dioničari misle, koje bi još dionice mogle biti izlistane na varšavskoj burzi, osim HT-a i ATPL-a, u slučaju da do izlistavanja dođe?

a što pitaš? iNDG!!!

I love the Smell of Profits in the Morning

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/hrvoje-stojic-bdp-iduce-godine-pada-2%25,63286.html

Svaki podatak se može isčitavati na više načina – ali samo je jedan točan.
Evo klasične dezinformacije iz današnjeg Poslovnog!

U listopadu izdano 12,1 posto manje odobrenja za građenje

U odnosu na što je izdano manje odobrenja iz naslova se ne vidi.
Kao što ni u tekstu ne piše da je u odnosu na 09/2009. izdano 14% više odobrenja.
Bez kompletnih podataka i bez iscrpnih informacija nema kvalitetnih zaključaka.

Još se poraznije ako se usporede npr vrirjednost radova što je po meni relevantniji podatak.

Tako ako uspoređujemo 2 prva kvartala 2008. i 2009. dolazimo do podatka da je vrijednost novih narudži u 2009. 12% veća no u 2008.

Ako se uspoređuju vrijednosti izvršenih radova u tom periodu u 2008. i 2009. onda su iste – oko 10,2 milijarde kuna.

Prva 2 kvartala 2009. su bolja od 2008. zbog nepotrebne ekspanzije drzavne potrosnje pred lokalne izbore. Privatne investicije u gradjevinu su se slomile, to mozete primjetiti po broju dizalica i natpisa "prodaja stanova" koje vise sa zgrada. Zali boze truda gledat statistiku za to.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Inventories/sales u USA pao na 1,16 ovaj mjesec….u prošloj recesiji nije bio ispod 1,20. [thumbsup]

Za dnevni US market najbitiniji makro podatak ove godine se pokazao retail sales. U 14:30 izlaze podaci za studeni. U zadnjih 12 mjeseci je market svih 12 puta reagirao u skladu sa podacima.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Prva 2 kvartala 2009. su bolja od 2008. zbog nepotrebne ekspanzije drzavne potrosnje pred lokalne izbore. Privatne investicije u gradjevinu su se slomile, to mozete primjetiti po broju dizalica i natpisa "prodaja stanova" koje vise sa zgrada. Zali boze truda gledat statistiku za to.

Nemam, ja vremena za gubljenje brojeći dizalice po RH.
To prepuštam tebi, a ja ću lagano po statistici – bez obzira koliko je nepouzdana.
Usput – tu svoju metodologiju jesi li već patentirao negdje?

Samo ti cekaj statistiku… [thumbsup]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close