nadalje, postoji puno općina koje nemaju 5.000 stanovnika, a bez problema opstaju (Molve, Dugopolje i sl.) … tako da ovaj kriterij od 5.000 stanovnika treba preformulirati u sve one koji sami ne mogu ubrati dovoljno prihoda …
Naravno, nisam htio širiti tekst.
Lako je dodati klauzule i dopustiti presedane, no uz objektivno opravdana pravila.
Samo, nije niti to tako jednostavno. Svaka općina, svaki grad ima u svom sastavu dobro i loše. Ako bi neka dobrostojeća općina ušla u sastav lošestojećeg grada, kvaliteta života bi se izjednačila.
Da li je opravdano i realno bogatstvo neke općine, samo zato što kroz nju prolazi autocesta, koju smo gradili svi skupa?
Samo, nije niti to tako jednostavno.
ma da ?
a o čemu ja trubim već mjesecima kada su u pitanju ovakve teme …
evo samo neke od otegotnih okolnosti koje se mogu pojaviti:
– politički utjecaj pojedinaca
– utjecaj bogatih stanovnika
– javni prosvjedi
– nemogućnost definiranja jasnih kriterija
– presedani
– dolaze izbori
– imamo pametnija posla
– završili smo to poglavlje s EU
– nacionalne tenzije i interesi stranaka nacionalnih manjina
– itd.
“A dollar saved is a quarter earned.”
— John Ciardi na temu inflacije [thumbsup]
da se razumijemo … zahebo je onaj koji je to dopustio … raspetljavati to sada bi bilo političko i svako drugo samoubojstvo i gotovo nemoguća misija …
Kod nas će to ukidanje općina vjerojatno završit tako da zaključaju općinsku zgradu u Selendri Donjoj pa se svi zaposlenci zajedno s predsjednikom presele u općinsku zgradu u Selendri Gornjoj. I još će ju morat proširivat jer nema dovoljno mjesta za sve nove.
Kod nas će to ukidanje općina vjerojatno završit tako da zaključaju općinsku zgradu u Selendri Donjoj pa se svi zaposlenci zajedno s predsjednikom presele u općinsku zgradu u Selendri Gornjoj. I još će ju morat proširivat jer nema dovoljno mjesta za sve nove.
a sve to bez javne nabave … [lol]
Meni se čini da bi Selendre mogle postati poželjne sa svojim malim nametima. Pa još ako je brdsko planinsko ili područje od posebne državne skrbi – može li bolje? 🙂
Mogla bi metropoliska djeca bježat od ostavštine velikog "zagrepčanca", kad ih zajaše sa porezima, prirezima, razrezima, zarezima, prorezima, parkinzima… Mogli bi bježat od nametnutih dugova, barem onako, adresom u osobnoj…
Što se parkinga u centru tiče…..sad mi auto troši 11 + parking…jer dok ga nađem.. [angry]
Što se parkinga u centru tiče…..sad mi auto troši 11 + parking…jer dok ga nađem.. [angry]
Jučer sam navečer bio parkiran u Langiću 4 sata. Dođem platit kad ono – 16 kn [shocked]
[thumbsup]
Jučer sam navečer bio parkiran u Langiću 4 sata. Dođem platit kad ono – 16 kn [shocked]
[thumbsup]
Ma je…samo je frka kad trebaš ostat preko noći… [sad]
Lijepo nas je Bandolero sj…o…e neš’ bit’ predsjednik.. [tongue]
Novčana masa najniža od rujna 2006.
Monetarni agregat M1, koji obuhvaća gotov novac izvan banaka te depozitni novac kod banaka, na kraju je listopada iznosio 44,7 milijardi kuna, što je najniža razina od rujna 2006. godine.
http://www.seebiz.eu/hr/novcano-trziste/novcana-masa-najniza-od-rujna-2006.,62994.html
Novčana masa najniža od rujna 2006.
Monetarni agregat M1, koji obuhvaća gotov novac izvan banaka te depozitni novac kod banaka, na kraju je listopada iznosio 44,7 milijardi kuna, što je najniža razina od rujna 2006. godine.
http://www.seebiz.eu/hr/novcano-trziste/novcana-masa-najniza-od-rujna-2006.,62994.html
[sealed]