Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mi smo ekstra, smanjenja zaposlenost, smanjen izvoz…jedino još raste otvaranje novih trgovačkih centara.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

44 – 27,3 = 16,7

http://www.vecernji.hr/vijesti/sanader-planirao-44-milijarde-ceste-j-kosor-odobrila-27-3-clanak-62305

No respect

44 – 27,3 = 16,7
http://www.vecernji.hr/vijesti/sanader-planirao-44-milijarde-ceste-j-kosor-odobrila-27-3-clanak-62305

Jadranka me više ne može ni iznenadit, žena zmija. [thumbsup]

Dok vi tu zbrajate puste milijarde, meni stigla obavijest da mi se naplaćuje naknada za vođenje žiro računa od 5,00 kn mjesečno u zabi?!?!?

I love the Smell of Profits in the Morning

nisam baš pratio, jel Đuro ministar državne uprave ili gospodarstva???? [rolleyes]

Biser dana

"Masovno otpuštanje u javnom sektoru dodatno bi pogoršalo potrošnju."

Đuro Popijač, ministar gospodarstva, ublažava svoje stavove iz vremena dok je predstavljao poslodavce

http://www.kucilooro.webs.com/

Tako ti je to moj vidra kad dojdeš u državnu upravu. Svi ovi koji palamude po forumu o otpuštanju i poštenju bi se tako ponijeli. Naprosto bi vidjeli druge argumente + našli bi se u situaciji da moraju odlučivati o ljudskim sudbinama. Nije to jednostavno.

Neki dan sam bio na jednom sastanku … radio se proračun za 2010. Meni osobno je to već 8 proračun i oguglao sam na sve to … gledam brojke, a manje pokušavam misliti na ljude … no ekipa koja je do jučer kritizirala našla se u situaciji da donosi odluke i neke iznose … čitav sastanak nisu ni zucnuli …

opet smo morali sve mi sami … jedino što od sada imamo nekoliko protivnika manje … 🙂

Ovo su članovi Ureda za gospodarstvo i graditeljstvo jedne male kontinentalne Županije.

Pročelnica odjela
Voditeljica Odsjeka graditeljstva
Stručna suradnica za prostorno uređenje
Stručni savjetnik za gospodarstvo i razvitak no.1
Stručni savjetnik za gospodarstvo i razvitak no.2
Stručni suradnik za gospodarstvo i razvitak no.3
Stručna savjetnica za poljoprivredu
Viša stručna referentica za obrt, malo i srednje poduzetništvo
Viši stručni referent za poljoprivredu, lov i ribolov
Viši stručni referent za komunalno gospodarstvo i infrastrukturu
Stručna referentica za komunalne djelatnosti i infrastrukturu
Viši stručni referent za razminiranje i obnovu
Viša stručna referentica za prostorno uređenje
Stručna referentica za prostorno uređenje
Viši stručni referent za prostorno planiranje
Stručna suradnica za zaštitu okoliša
Viša stručna referentica za graditeljstvo
Stručni referent za graditeljstvo
Viša stručna referentica za prostorno uređenje – x grad
Viši stručni referent za prostorno uređenje – x grad
Viši stručni referent za graditeljstvo – x grad
Stručna referentica za zaštitu okoliša – x grad

Ako svi ovi opravdaju plaću, ja ih sve skupa poljubim u guz1cu svakog 1. u mjesecu.

No respect

Tako ti je to moj vidra kad dojdeš u državnu upravu. Svi ovi koji palamude po forumu o otpuštanju i poštenju bi se tako ponijeli. Naprosto bi vidjeli druge argumente + našli bi se u situaciji da moraju odlučivati o ljudskim sudbinama. Nije to jednostavno.

Neki dan sam bio na jednom sastanku … radio se proračun za 2010. Meni osobno je to već 8 proračun i oguglao sam na sve to … gledam brojke, a manje pokušavam misliti na ljude … no ekipa koja je do jučer kritizirala našla se u situaciji da donosi odluke i neke iznose … čitav sastanak nisu ni zucnuli …

opet smo morali sve mi sami … jedino što od sada imamo nekoliko protivnika manje … 🙂

Odlično, ali to se odnosi i na privatni sektor, primjer Pevec, stvari se mogu brzo pokrenuti kada se to želi, a radnike vratiti na svoja radna mjesta da rade i vraćaju kredite. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako svi ovi opravdaju plaću, ja ih sve skupa poljubim u guz1cu svakog 1. u mjesecu.

Proračun Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo ove male kontinentalne županije je 19.023.333,00 kn. Od toga na plaće zaposlenih otpada 1.215.000,00 + 1.115.000,00 kn = 2.330.000,00 kn ili 12,25%. Doduše tu nisu iskazani troškovi prijevoza na posao i s posla, božićnice i sl. što povećava udio.

Nadalje, vidim da je struktura zaposlenih uglavnom SSS, shodno tome su im valjda i plaće. Ne kužim što Pakrac radi ovdje.

Inače, po meni su županije totalno nepotrebne ustrojbene teritorijalne jedinice i doslovce svi troškovi koji proizlaze iz njih + svi zaposleni su totalni višak i nepotrebno. Ne govorim o ljudima koji su tamo zaposleni i kako obavljaju svoj posao, već o tome da županija kao županija nema nikakvu funkciju. To ja već trubim godinama i kod sebe, ali i dalje moram slušati gluparije o otvaranju poduzetničkih zona, financiranju poduzetnika i sl.

ps reci ekipi u proračunu da im se tako ne slaže proračun … malo su pobrkali proračunske glave, a vidim fale im i korisnici …

Svi pričaju kako treba smanjiti broj državnih službenika, ali Vlada još ništa konkretno ne poduzima. Za što se vi zalažete? Kakvi će biti vaši prijedlozi?

– Višak ljudi postoji, ali istodobno postoji i manjak. Svi, naravno, očekuju dobro plaćenu i efikasnu javnu upravu. Jedini pravi odgovor je stvarati u gospodarstvu nova radna mjesta. Kad se ona stvore, neće biti problem javni sektor učiniti manjim, ali i efikasnijim.

Znači, državni službenici neće dobiti otkaz da se smanje troškovi proračuna, nego će se prvo stvoriti nova radna mjesta za njih? Znači li to da su oni sigurni dok recesija ne prođe?

– To je poznati mehanizam, ne samo u uvjetima recesije. Naravno, treba napraviti reformu javne uprave. Međutim, masovno otpuštanje u javnom sektoru dodatno bi pogoršalo potrošnju, što bi multipliciralo probleme i u proizvodnji i u trgovini. Procesima u krizi se mora upravljati, da ne bi kriza upravljala procesima.

Ovo je izjavio novi ministar gospodarstva, gospodin Popijač.
Možda gospodin zaposli radnike Peveca + jedno 70% ljudi s biroa za zapošljavanje, pa da poboljšamo potrošnju. Koja milijardica eura više od obveznica se ni ne primjeti [pray]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Znate njih 30% ništa ne rade i višak su, ali imaju dobre plaće i dobri su potrošaći, pa ih zato nećemo dirati.
Moram to napisati u svojoj zamolbi za posao u javnom sektoru, vidim da im takvi trebaju, a ja ove uvjete definitivno ispunjavam. [thumbsup]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Kako bi to smanjilo potrosnju, ako je njihova potrosnja zapravo potrosnja onih kojima je novac uzet kroz porez? Znaci, uzmes Peri 3.000 kn i das Grgi. Pero potrosi 3.000 kn manje, ali Grga 3.000 kn vise. Koliko se promijenila ukupna potrosnja?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close