Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba onda Fed reformirati.
Ne bojim se da cemo sada u deflaciju, ali da moram birati, rade bi izabrao inflaciju.
Na 1228 je prva stanica za izlazak.

Naše regule i ovako pogoduju dužnicima više nego vjerovnicima, pa kad bi još dodali neku inflaciju na to, ne znam tko bi se više htio bavit businessom?
Čemu radit’ ako radiš za drugog?

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Zašto duplirat kapacitete kad je sve obuhvaćeno prvom skupinom?
Vrlo neekonomično od tebe.

To ti je paradoks WalMarta.

Zasto je WalMart osnovan i sto mu je svrha?
Pruziti americkim potrosacima mogucnost kupovine proizvoda po najpovoljnijim cijenama.
Sto su u stvrnosti napravili?
Zbog pritiska na cijene se proizvodnja preselila u Kinu i sada potrosaci zbog kojih je WalMart ustvari osnovan nemaju prihode i malo/manje trose. U principu, rezultat je spaljenja zemlja jer su mali ducani, obrti isl nestali dolaskom WalMarta, a onda su i veliki biznisi poceli nestajati jer nisu mogli toliko sniziti cijene. I sada sam WalMart na mnogim lokacijama nema smisla jer nema potrosaca.

Asko, ovo je akademska rasprava o principima.
Nisam uopce mislio na situaciju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj pojednicanoj zemlji.
Slazem se; nema smisla radit ako ne mozes zaraditi.

Asko, ovo je akademska rasprava o principima.
Nisam uopce mislio na situaciju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj pojednicanoj zemlji.
Slazem se; nema smisla radit ako ne mozes zaraditi.

Sve ok. Nevezano za tebe, kad mi netko spomene inflaciju (izuzev one organske od nekoliko posto godišnje koja prati rast, pogledati slučaj slovenije) , a ne zna kakve su reperkusije….još se dobro sjećam vremena kad smo nosili "kocke" po ulici.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Sve ok. Nevezano za tebe, kad mi netko spomene inflaciju (izuzev one organske od nekoliko posto godišnje koja prati rast, pogledati slučaj slovenije).

Inflacija od par posto na godinu, zvuči stabilno i održivo, poželjno..a evo kako izgleda zapravo.
The greatest shortcoming of mankind is our inability to understand the exponential function.

To ti je paradoks WalMarta.

Zasto je WalMart osnovan i sto mu je svrha?
Pruziti americkim potrosacima mogucnost kupovine proizvoda po najpovoljnijim cijenama.

Sto su u stvrnosti napravili?
Zbog pritiska na cijene se proizvodnja preselila u Kinu i sada potrosaci zbog kojih je WalMart ustvari osnovan nemaju prihode i malo/manje trose. U principu, rezultat je spaljenja zemlja jer su mali ducani, obrti isl nestali dolaskom WalMarta, a onda su i veliki biznisi poceli nestajati jer nisu mogli toliko sniziti cijene. I sada sam WalMart na mnogim lokacijama nema smisla jer nema potrosaca.

Hm… nije li Wal Mart osnovan da bi njegov vlasnik ostvario profit? Kao i svako drugo privatno poduzeće? Neka me netko ispravi ako je Wal Mart poseban slučaj.

Također u ovoj analizi nije uzet u obzir ogroman benefit nižih cijena za sve potrošače. A Wal Mart je koliko znam i dalje vrlo profitabilan.

I na kraju ako gledamo na razini ljudske vrste nije li razumljivo pa i poželjno da kinez koji je živio u bijedi sada uz manji trošak napravi isti proizvod i sebi poboljša životne uvjete? A kupac profitira kroz nižu cijenu proizvoda.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Koliko sam ja skuzio, glavni problem i nastaje kad profitira kupac, a ne bankar. [cool]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Treba li se Rohatinski zabrinuti? Banke ostale bez 3,1 milijardu kuna depozita

"Uz to što banke, pokazalo je agregirano financijsko izvješće domaćih banaka za listopad, krajem godine sve brže smanjuju kreditnu izloženost gospodarstvu i građanima, pa su samo prošli mjesec kreditnu masu smanjile za rekordnih 2,4 milijarde kuna, brine i naglo povlačenje depozita iz domaćih banaka u kojem su banke ostale bez više od 3,1 milijardu kuna u pasivi.
Najveći su gubitnici i prošli mjesec bile domaće tvrtke kojima su banke sve nesklonije refinancirati obveze pa su im masu kredita u samo mjesec dana smanjile za 675 milijuna kuna. Time je iznos odobrenih kredita tvrtkama pao na 85,5 milijardi kuna, odnosno samo je nekoliko milijuna kuna veći od onog zabilježenog na kraju prošle godine.
Zbog toga se tvrtke sve više oslanjaju na vlastite depozite pa su iz banaka u listopadu izvukli čak 1,4 milijardu kuna.
Od kredita građanima najviše su smanjeni stambeni, za 368,5 milijuna kuna, te krediti za kupnju automobila, za 207,4 milijuna kuna. Istodobno su građani iz banaka izvukli 864,3 milijuna kuna depozita."

Dosad smo imali trend rasta štednje a sad je počelo naglo izvlačenje love.Hm,hm.
Da li to ovi što izvlače uzimaju jer se hoće ukrcati u dionice ili zato što nemaju za platiti račune?
Ostavit ću tu dilemu vama.
Pa ovim tempom za šest mjeseci više neće biti novaca na računu banaka.Osim što još ima u čarapi.
Ali ne treba brinuti.
Pa dobit ćemo još jedan praznik pod imenom Bank Holiday, još ako se spoji sa vikendom eto ti tri dana

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Dajte kolega,

Rečenica: Pa ovim tempom za šest mjeseci više neće biti novaca na računu banaka.

Pa banke su zaštićenije od medvjeda, jedino tko nije zaštićen je običan čovjek, pogledajte PEVEC npr. Tko priča o radnicima, nitko, banke su sjele na račun tvrtke, nema se za plaće, uzele su nekretnine PEVEC-a, i ako nitko ne uskoči radnicima ili se sami ne snađu odu i njihove nekretnine pod banku. Tko je pobjednik? Banka, uzima sve, a kada propada, uskače država, uglavnom. Zašto dražava vraća povrat poreza na kupnju 1. nekretnine, a ne banka? Da stimulira kupnju nekretnine, a zapravo štiti banku na svoj trošak. Zašto banke koriste novac pri uplatama stambene štednje, a država plaća max. 750 kuna godišnje na račun banke? Itd. imate gro primjera. Zašto su predsjednici Uprava banaka najmoćniji ljudi? Čija je majka noćaš pila?

Ajde, odgovorite mi redom. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Dajte kolega,

Rečenica: Pa ovim tempom za šest mjeseci više neće biti novaca na računu banaka.

Pa banke su zaštićenije od medvjeda, jedino tko nije zaštićen je običan čovjek, pogledajte PEVEC npr. Tko priča o radnicima, nitko, banke su sjele na račun tvrtke, nema se za plaće, uzele su nekretnine PEVEC-a, i ako nitko ne uskoči radnicima ili se sami ne snađu odu i njihove nekretnine pod banku. Tko je pobjednik? Banka, uzima sve, a kada propada, uskače država, uglavnom. Zašto dražava vraća povrat poreza na kupnju 1. nekretnine, a ne banka? Da stimulira kupnju nekretnine, a zapravo štiti banku na svoj trošak. Zašto banke koriste novac pri uplatama stambene štednje, a država plaća max. 750 kuna godišnje na račun banke? Itd. imate gro primjera. Zašto su predsjednici Uprava banaka najmoćniji ljudi? Čija je majka noćaš pila?

Ajde, odgovorite mi redom. [bye]

Kolega, vidim da ste popili previše kave.Ne smijete uzimati toliko kafeina odjednom.Sav sam se prestrašio od vašeg nastupa.
Gdje ja to pričam o bankama? Pričam o novcima firmi i građana koji su na bankovnim računima i koji se sad vade van rekordnom brzinom.
Ne brinem se ja za banke nego se brinem za to što je očigledno da firme i građani moraju dizati ušteđevine jer novaca više nema nigdje osim u banci.
A kad se izvade novci sa banke onda ih više neće biti ni u banci.
A kad ih neće biti ni u banci onda ćemo imati Bank Holiday.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Pijem dosta kave, obožavam je, naprosto.
No, nije sve tako crno kao što se čini, uvijek postoji i druga strana.
Ako je sada toliko loše, da li je prije 2 godine bilo toliko dobro, ili je i jedno i drugo samo privid.
Ja mislim da je samo privid. Da li me materijalno blagostanje privid? Da li je blagostanje općenito privid? Molim vas da mi odgovorite. [smiley]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kolega valentine, znate vi onu uzrečicu:
"It’s always darkest before it goes black"

Ali, znam na što ciljate, i da,vjerujem da je ono bio privid jer je jedno nešto posjedovati a drugo je otplaćivati rate za to.Dakle, kad netko kupi novog BMW-a i plati prvu ratu onda priča okolo da je kupio BMW-a.Ne, samo je platio prvu ratu.Eto, to su ti prividi blagostanja koji sad dolaze na neprividnu naplatu.Amerikanci su u tom bili prvaci, zato i plaćaju najveću cijenu i plaćati će ju još generacijama.
Ovo sad nije privid jer ne možete stvoriti privid plaćanja rate za kredit, nego je morate platiti a ako ne platite onda vam se ne pričinjava da vam je banka upravo oduzela BMW-a.
Stvarno su takvi

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

New Report

Close