Nece pomoci ni ova hajka na pusace… Osim sto pusaci izgleda drze 4/5 potrosnje pa je pola privrede ispropadalo nakon sto su zabranili pusenje na javnom mjestu, pusaci i kulturno umru taman oko godina kada bi trebali u penziju.
Nece pomoci ni ova hajka na pusace… Osim sto pusaci izgleda drze 4/5 potrosnje pa je pola privrede ispropadalo nakon sto su zabranili pusenje na javnom mjestu, pusaci i kulturno umru taman oko godina kada bi trebali u penziju.
i onda umjesto da promiču pušenje oni zabranjuju [sad]
Oglasiše se i RBA analitičari…
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rba-bdp-bi-ove-godine-mogao-pasti-vise-od-5%2c5%25,62394.html
Također nije točno da HNB bavi cijenama – njima je primaran cilj paritet eur/kuna i to su milijun puta dokazali poigravajući se s tečajem.
Cilj Hrvatske narodne banke
Članak 3.
(1) Cilj Hrvatske narodne banke jest održavanje stabilnosti cijena.
(2) Ne dovodeći u pitanje ostvarivanje svoga cilja, Hrvatska narodna banka će podupirati
gospodarsku politiku Republike Hrvatske i pritom će djelovati u skladu s načelima
otvorenoga tržišnog gospodarstva i slobodne konkurencije.
A i jedan su zapravo omanuli… [lol]
A i vi kolega Deimose gledate na par dvadesetaka posto, u zadnjih šest godina, baš ste neki sitničav [lol]
Kao inzinjeru, nije mi promaklo da je pojam "stabilnost cijena" zapravo nedefiniran. Fazan, jel ima u nekom clanku definicija doticnoga?
Kao inzinjeru, nije mi promaklo da je pojam "stabilnost cijena" zapravo nedefiniran. Fazan, jel ima u nekom clanku definicija doticnoga?
Ima u EU definiran, Maastrichtom…a mi smo prihvatili.
Dobro, gugl kaze:
"Not more than 1.5 percentage points above the rate of the three best performing Member States". Jel "best performing" onaj tko ima najvisu ili najmanju inflaciju?
Dobro, gugl kaze:
"Not more than 1.5 percentage points above the rate of the three best performing Member States". Jel "best performing" onaj tko ima najvisu ili najmanju inflaciju?
Najmanju. U osnovi za RH je prirodna (zdrava) stopa inflaicije izmedju 3 i 4 %.
Ne postoji prirodna ni zdrava inflacija, inflacija ko visoki tlak.