Večeras u otvorenom u meču superteške katekorije, Šuker ponovo obranio titulu šampiona a poraženi izazivač Čačić morat će ponovo na fejslifting [lol]
Joj gledao sam jučer. Užas. Neki ekonomisti bi si mogli donest krevet u studio otvorenog jer su svako malo gosti. Popijač pogotovo. Već mi je pun kufer tih estradnih ekonomista koji iskaču iz svake paštete i sve znaju, a ne znaju ništa.
Davor Štern priziva MMF: Treba nam tutor za uvođenje financijske discipline
Večeras u otvorenom u meču superteške katekorije, Šuker ponovo obranio titulu šampiona a poraženi izazivač Čačić morat će ponovo na fejslifting [lol]
Nadam se da će se i odmoriti koju godinu. Ne znam po čemu je Čačić relevantan za raspravu o ekonomiji bilo kojeg tipa. Netko tko ima 2 zastupnika u saboru (karikiram) ima na raspolaganju televizijskog vremena na bacanje. Pa sad nek mi netko kaže da je HTV pod kontrolom HDZ-a. Prije bi se reklo da njome upravljaju Bugari. 🙂
Nadam se da će se i odmoriti koju godinu. Ne znam po čemu je Čačić relevantan za raspravu o ekonomiji bilo kojeg tipa. Netko tko ima 2 zastupnika u saboru (karikiram) ima na raspolaganju televizijskog vremena na bacanje. Pa sad nek mi netko kaže da je HTV pod kontrolom HDZ-a. Prije bi se reklo da njome upravljaju Bugari. 🙂
[/quote]
To je tko kod nas – takvo shvaćanje demokracije i novinarstva.
HRT nije u službi informiranje nego prepirki i svađanja.
Trebali su dovesti samog Šukera a ako hoće auditorij onda neka dovedu umirovljenike, radnike i gospodarstvenike da postavljaju pitanja. Zasigurno bi puno toga doznali.
Ovako smo uskraćeni za kvalitetne informacije.
BTW vidi se da Šuker suvereno vlada materijom i drži situaciju pod potpunom kontrolom.
Prema DZS industrija rasla 0,2%!
[/quote]
Upravo nacin "pravedne" raspodjele televizijskog vremena, gdje svaki jopac iz bilo kakave marginalne stranke sa 25 glasaca dobiva jednako vrijeme kao i ostali, u korijenu reze bilo kakavu mogucnost sukoba izmedju dvije-tri glavne politicke opcije.
Time je javna televizija politicki marginalizirana do krajnjih granica po tom pitanju, a vladajuci ce rezanjem vrpci raznih objekata pred izbore dobiti solidno vrijeme za samopromociju.
Dodamo li tome pravilo "da se nesmije napadati druge, nego voditi pozitivnu kampanju", vrlo brzo shvatimo zasto se kampanja svodi na dijeljenje jabuka na lokalnom placu.
http://www.jutarnji.hr/kockarnice-pred-propascu–a-lutrija-otpusta-200-ljudi/373634/
Uzdrman je i treći stup hrvatskog gospodarstva nakon građevine i birceva na redu su kockarnice.
pazi ton kojim je članak pisan, melodrama u najmanju ruku. [lol]
http://www.jutarnji.hr/kockarnice-pred-propascu–a-lutrija-otpusta-200-ljudi/373634/
Uzdrman je i treći stup hrvatskog gospodarstva nakon građevine i birceva na redu su kockarnice.
pazi ton kojim je članak pisan, melodrama u najmanju ruku. [lol]
Ja to znam već šest mjeseci, to je stara stvar……i nije to treći stup nego najlukrativnija djelatnost nakon IT sektora i naravno prostitucije
Podsjetimo se da je Dubai na visokom 7. mjestu država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
I da dodam što oni kažu sami za sebe:
Dubai-A land of investments
Dubai is the upcoming land of investments where property and real estate value is shooting up for foreign investors [tongue]
[/quote]
kako se kaže u mom kraju svaka guica dojde na sekret
ovi dubajci su se dugo pravili face sad se vracaju na pocetak balade
Podsjetimo se da je Dubai na visokom 7. mjestu država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
I da dodam što oni kažu sami za sebe:
Dubai-A land of investments
Dubai is the upcoming land of investments where property and real estate value is shooting up for foreign investors [tongue]
[/quote]
kako se kaže u mom kraju svaka guica dojde na sekret
ovi dubajci su se dugo pravili face sad se vracaju na pocetak balade
[/quote]
Teško je to pojmit ko nije vidio. Još prije desetak godina govorio sam prijateljima da je Dubai vrhunac ljudske bahatosti. Drugačije nije ni moglo završit.
Nema oporavka: Šantić 2010. očekuje pad od 1%, Stojić od 2%
Nema oporavka: Šantić 2010. očekuje pad od 1%, Stojić od 2%
BDP = C + I + G + X, gdje je C = osobna potrošnja, I = investicije, G = državna potrošnja i X = razlika izvoza i uvoza.
Gdje to oni vide još prostora za pad?
Dobar dio slobodnih sredstava zbog visokih KTE završio je na štednji. Visoke KTE smanjuju C i I pa promjene koje vode nižim KTE trebale bi potaknuti rast ovih dviju komponenti.
S druge strane G u 2010. je na razini 2009. tako da tu neće biti pada. X je ove godine ali i slijedeće također poziotivna kontribucija BDP-a.
Ponavljam ne vidim nekog razloga za ovakav pesimizam. Okanimo se čitanja mišljenja analitičara koji su prognozirali da če HR turizam u 2009. pretpjeti pad prihoda od 30%.
ZLOČIN je i MALTRETIRANJE javnosti davati im prostora u medijima.