Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta kažeš za Linićeve bisere?
Država treba otpustiti 30.000 zaposlenika a iste trebaju zaposliti privatne firme!
[/quote]
Lokalni šerif opet je izronio nakon sukoba Zagreba i Rijeke al nije niš pametniji.
I dalje pliva u svom naslijeđenom vremenu. [lol]

Šta kažeš za Linićeve bisere?
Država treba otpustiti 30.000 zaposlenika a iste trebaju zaposliti privatne firme!
[/quote]
Što je tu biser, jadan i napaćen privatni sektor više ne može financirati toliku količinu na državnoj dojci( [lol] i što je tu biser? Ovako će konkurirat kao i svi drigi ljudi s biroa za zaposlenje u privatnim firmama. Uopće ne sumnjam da će zbog svojih radnih navika biti primljeni u roku odma [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Nažalost mi slabo učimo od drugih – jednom riječju mi volimo prepisivati a ne volimo ni malo vlastite imaginacije uključiti kada počmu problemi. Riješavamo ih knjiški.
Šta su učinili Ameri kada se zaljuljao financijski sustav. Ušli su s lovom u banke poduzeća u krizi i u upravljačku strukturu, natjerali ih na promjene koje nisu bili u stanju sami provesti te sada imaju dosta čistu situaciju.
Oni su se poslužili modelom koji je kod nas vladao 50 godina, a mi se služimo modelom koji su oni napustili.
Ako je Pevec u problemima država mora intervenirati štiteći i svoje ulaganje i svoje potraživanje.
Ovako je to mučenje, ljudi nemaju posla, nemaju plaće a to šteti svima.

I mi bi to mogli kad bi imali naše banke, al valjda ima i drugih solucija, ne?

Drzava u pravilu investira u ono sto nitko pametan nebi sa svojim novcima i uglavnom pruza usluge koje nitko ne zeli pruzati jer nisu potrebne.

škole, bolnice, ceste, mostove, tunele (obojane i neobojane), dvorane … uglavnom bez veze i nepotrebno u životu jednog građanina …

nego, da li ti je jeftinije otići u polikliniku sunce ili na rebro?!
[/quote]

To spada pod ono sto si ispustio, ono sto je potrebno ali ne po cijeni koju su ljudi spremni platiti. Kakva omaska, a…

Sto se tice zdravstvenog, meni osobno bi bilo upola jeftinije osigurati se kod stranog osiguravatelja, sa znatno boljom uslugom nego ovdje.

Ovi mostovi, ceste, tuneli itd. su svi preplaceni u odnosu na trzisnu cijenu, veliki dio je neisplativ i djelomicno je uzrok nasih ekonomskih problema.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Jel naravno da fazan nije uracunao u cijenu odlaska na rebro ono sto svaki mjesec ode iz place… Naravno, drzava "besplatno" osigurava zdravstvo, tu uopce nema troska.
Za kaznu, procitati od Bastiat-a: "That Which is Seen, and That Which is Not Seen" [thumbsup]

nego, da li ti je jeftinije otići u polikliniku sunce ili na rebro?!

naravno da je jeftinije u sunce.

200 kuna za pregled.
za rebro sam dosad uplatio ‘ko zna koliko tisuća a još me nisu ni pregledali [lol]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Za kaznu, procitati od Bastiat-a.

nemoj odma tako jebiga.
nek počne sa soft štivom friedman, hayek, mises, malthus…a onda ako opet bude zločest hardcore tretman, bastiat izuva iz cipela. [thumbsup]

Danas je na rasparedu vidim "Fly, buy, Dubai". [cool]

Fly Robin fly……upup to the sky……. not to Dubai……….. [lol]

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

Podsjetimo se da je Dubai na visokom 7. mjestu država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
I da dodam što oni kažu sami za sebe:

Dubai-A land of investments
Dubai is the upcoming land of investments where property and real estate value is shooting up for foreign investors [tongue]

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Podsjetimo se da je Dubai na visokom 7. mjestu država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
I da dodam što oni kažu sami za sebe:

Dubai-A land of investments
Dubai is the upcoming land of investments where property and real estate value is shooting up for foreign investors [tongue]
[/quote]

Mislim da bi nekima moglo biti uskoro fly by wire

Večeras u otvorenom u meču superteške katekorije, Šuker ponovo obranio titulu šampiona a poraženi izazivač Čačić morat će ponovo na fejslifting [lol]

New Report

Close