http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/373502/Miracle-or-Mirage-%22China-Is-Very-Much-at-Risk%22-Gary-Shilling-Says?tickers=FXI,PGJ,UUP,UDN,TLT,TBT,HAO&sec=topStories&pos=9&asset=&ccode=
Miracle or Mirage? China Is Very Much at Risk.
Hvala bogu da se neko sjetio pogledat malo iza brojki na papiru.
Pitanje je dana kad će mjehur u Kini prsnuti.Nekretnine,burza,kreditna ekspanzija.
A onda će svi down the drain sa njima
Prema projekciji Hrvatske narodne banke, Hrvatskoj u 2010. na naplatu dolazi više od 9,3 milijarde eura ino-zaduženja. Nešto manje od 900 milijuna eura odnosi se na kamate, a više od 8,3 milijarde čini glavnica.
http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/hnb-2010.-mjesecno-treba-vratiti-5%2c6-milijardi-kuna,61325.html
Pitanje je dana kad će mjehur u Kini prsnuti.Nekretnine,burza,kreditna ekspanzija.
A onda će svi down the drain sa njima
Dobar si, ti bi mogao u oratore koji ponavljaju tekst, to su ti oni kaj se ovak ponašaju.
Diri, diri
širi, širi,
piri, piri,
miri, miri.
I tako svaki dan 365 dana u godini. [thumbsup]
Iz guz1ce se vade kojekave analize, indexi i govori, a nitko neće spomenut da je u HR u listopadu nezaposlenost porasla još 5,4% a prema listopadu prošle godine gotovo 20%.
E moj narode… 🙂
Ma to spada na temu Velika Depresija a nitko ne želi ljude dodatno plašiti?
Rohatinski popustio savjetnicima
Rohatinski popustio, Švaljek i Lovrinčević ostaju u Savjetu HNB-a
U priopćenju nakon sjednice Savjeta navodi se da se konačna odluka odgađa dok ne dobiju službenu obavijest ili dokument o njihovu angažmanu.
Autor: Ljubica Gatarić
18.11.2009 16:19
Željko Rohatinski – guverner HNB-a
Željko Rohatinski – guverner HNB-a (Foto: Boris Ščitar)
Sandra Švaljek i Željko Lovrinčević danas ipak nisu maknuti iz Savjeta HNB-a kako se očekivalo. Prema Zakonu o bankama članovi tog savjeta ne mogu biti osobe koje Vlada ili Sabor imenuje na neku funkciju jer bi se time ugrozila neovisnost HNB-a.
U priopćenju nakon sjednice Savjeta navodi se da se konačna odluka odgađa dok ne dobiju službenu obavijest ili dokument o njihovu angažmanu. Ekonomistica Švaljek i njezin kolega Lovrinčević smatraju da ne krše zakon o HNB-u te svoju ulogu svode na ‘neformalne i neinstitucionalne osobne konzultacije premijerke’.
Također su naveli da nemaju izravne povezanosti s donošenjem konkretnih odluka u Vladi.
Iz guz1ce se vade kojekave analize, indexi i govori, a nitko neće spomenut da je u HR u listopadu nezaposlenost porasla još 5,4% a prema listopadu prošle godine gotovo 20%.
E moj narode… 🙂
Znaš kak amerikanci opale gore svaki put na veću nezaposlenost… [wink]
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/guste-santini-neoporezivi-dio-dohotka-povecati-na-5000-kuna,61393.html
U Hrvatskoj su osobni dohoci brutalno oporezovani. [lol]
Ma to spada na temu Velika Depresija a nitko ne želi ljude dodatno plašiti?
Da, da… čujem da i liječnici više ne govore prave dijagnoze da ne plaše pacijente.
Genijalno 😀
Da, da… čujem da i liječnici više ne govore prave dijagnoze da ne plaše pacijente.
Genijalno 😀
Nego slk, reci si uhvatio šta od ovog rasta? [smiley]
Nego slk, reci si uhvatio šta od ovog rasta? [smiley]
[/quote]
Kojeg, prvog, drugog ili trećeg? Na ULPL ili VIRO? Zašto? 😀
Ubrajaš me u klasu up/down trendsetera? Bolje se bori protiv smeća koje je potjeralo sve kvalitetne ljude s ovog foruma svojim igricama i kompama 🙂
Kojeg, prvog, drugog ili trećeg? Na ULPL ili VIRO? Zašto? 😀
Ubrajaš me u klasu up/down trendsetera? Bolje se bori protiv smeća koje je potjeralo sve kvalitetne ljude s ovog foruma svojim igricama i kompama 🙂
Samo sam znatiželjan. Sjetio se jedne diskusije koje smo vodili oko 3 mj. kad sam vidio tvoj nick. Drago mi je da jesi [wink]
Ne djelim ljude po klasama, već na one koji znaju investirati i one koji ne. A borba protiv nečega što će uvijek postojati je borba s vjetrenjačama. Svi su ovdje dio neke igre, makar one koja se zove život. Imho 🙂