Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neznam kako si zakljuci da mi smetaju Hrvati, i sam sam jedan od doticnih. Nego napravi misaoni eksperiment: da preselimo Svicarce u Hrvatsku, a Hrvate u Svicarsku, sto bi bilo za 10 g.?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Neznam kako si zakljuci da mi smetaju Hrvati, i sam sam jedan od doticnih. Nego napravi misaoni eksperiment: da preselimo Svicarce u Hrvatsku, a Hrvate u Svicarsku, sto bi bilo za 10 g.?

Napravi eksperiment – otiđi u Švicarsku pa nam javi kako je.
Da ne bi bili deficitarni tvojim odlaskom pošalji nam jednog švicarca.

To nemoramo raditi eksperiment… Ni Hrvatska ni Svicarska nebi osjetili nikakvu promjenu. 500.000 novih Hrvata u Svicarskoj, sa druge strane, ima potencijal srusiti njihov BDP za brat-bratu 5%.

Kolega Deimos, pokazujete elementarno nepoznavanje stvari.
Živio sam tamo nekoliko godina i mogu demantirati iz prve ruke.
Naši ljudi tamo su vrlo vrijedni i cijenjeni što god netko rekao.
Naš problem je problem politike a ne nerada. Naši ljudi i te kako znaju, mogu i hoće raditi ako ih se plati.
Svatko to po sebi može prosuditi.
Ja na vašem mjestu ne bih lupao na pamet.
Kad ste bili u Švicarskoj zadnji put?

Just another day in paradise

Znaci problem je u tlu?

Ili sam ja prespavao neki rat u medjuvremenu koji smo izgubili, u kojem nam je nametnuta neka politika neke strane zle sile koja nas mrzi?
Zadnji rat kojeg se sjecam smo dobili.

Ako sam prespavao taj rat, to mora da je bio hebeni blitzkrieg… Od kad imam dijete ne spavam bas previse… Dajte pricajte, kak je bilo, od kud su navalili? Tko? Nisu valjda Slovenci!? [shocked]

Deimos, jel ti to pričaš sam sa sobom? [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Znaci problem je u tlu?

[lol] [lol]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Naš problem je problem politike a ne nerada. Naši ljudi i te kako znaju, mogu i hoće raditi ako ih se plati.

A odakle dolaze ti politicari nego iz tog istog divnog i krasnog naroda? Ne mislim da smo mi Hrvati bolji ili losiji od drugih. Situacija je slicna kao u bilo kojoj drugoj zemlji istocnog bloka. Generacije su odgajane u jednom svjetonazoru i naravno da nagla promjena ne prolazi bezbolno…

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

A odakle dolaze ti politicari nego iz tog istog divnog i krasnog naroda? Ne mislim da smo mi Hrvati bolji ili losiji od drugih. Situacija je slicna kao u bilo kojoj drugoj zemlji istocnog bloka. Generacije su odgajane u jednom svjetonazoru i naravno da nagla promjena ne prolazi bezbolno…

[/quote]

Pa i biblijski Židovi su 40 godina lutali pustinjom jer ni jedan čovjek starog kova nije smio ući u obećanu zemlju.
Mi smo prešli pola puta – vrlo uspješno s obzirom kroz kakvu muku i patnju je morala proći nacija od 90-95!

Deimos, jel ti to pričaš sam sa sobom? [lol]

Dobro si me sjetio, izgleda da sam zaboravio popit tabletu… [cool]

New Report

Close