Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Navijo sam za Škegru…al dobro ne može uvijek bit po mom. [rolleyes]

Škegro će ipak bit minister, jeeeeej. [thumbsup]
[/quote]

Je li sigurno?
Ako je to istina Jadranka dobiva uz sebe kapitalca koji će mnogima začepiti usta i stati na rep!
[/quote]

Od kuda informacija?
Može link?
[/quote]
http://www.vecernji.hr/vijesti/skegro-potpredsjednik-vlade-popijac-novi-ministar-gospodarstva-clanak-48591

Puno bolje bi bilo ukidanje nadzornih odbora i prelezak na monističko upravljanje, em bi uštedilo novaca, em bi bila veća odgovornost na upravi.

"Ljudi bliski premijerki Kosor tvrde pak kako su to samo špekulacije."

Ali ipak nitko nije demantirao.
Škegro je po meni dobro rješenje. Treba nam čvrsta ruka sa što manje uplitanja politike.

Just another day in paradise

http://www.reuters.com/article/ousivMolt/idUSTRE5AA1U620091111?pageNumber=2&virtualBrandChannel=11617
http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE5AA0HH20091111
Kinez i Amer u isti glas…
Dollar’s not dead!

Išao do kioska Tiska kupit 2 čokolade Kraš, vino Belje, kruh od Čakovečkih mlinova, malo sadnog sjemena BCIN, par trasformatora KODT i kubik parketa Spačva i dok se vozim čuo na radiu da nam u vladu ulaze Škegro & Popijač! [thumbsup]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Navijo sam za Škegru…al dobro ne može uvijek bit po mom. [rolleyes]

Škegro će ipak bit minister, jeeeeej. [thumbsup]
[/quote]

Je li sigurno?
Ako je to istina Jadranka dobiva uz sebe kapitalca koji će mnogima začepiti usta i stati na rep!
[/quote]

Slažem se kako će mnogima začepiti usta ali kad se spomene pretvorbeni kriminal. Jel se netko još sjeća pošto je prodan npr. Dukat ali ne francuzima nego vozaču. [lol]

Išao do kioska Tiska kupit 2 čokolade Kraš, vino Belje, kruh od Čakovečkih mlinova, malo sadnog sjemena BCIN, par trasformatora KODT i kubik parketa Spačva i dok se vozim čuo na radiu da nam u vladu ulaze Škegro & Popijač! [thumbsup]

khm, a ja sam samo malo tog BC-kukuruza uzeo na kiosku (ali u iNovinama i u Tisku oboje, svakom po malo :rotfl:), par transformatora KODT, čokoladu sam izabrao kvalitetniju i ukusniju (Zvečevo), od vina sam u zadnje vrijeme na onima IQ kvalitete (tako su dobra da sad tražim samo takva, takvih u Belju nema :D) , a ovo ostalo ne kupujem na kiosku 😛

također, došli i do mene glasovi o Škegri i Popijaču… možda to bude ok. Ali pustimo njih, glavno da su naši transformatori i hibridni kukuruz tako dobri, nema to veze sa ovom dvojicom… evenutalno savjet za Škegru: stisni Šukera da izvoznicima npr. smanji poreze (mislim tu i na doprinose iz plaće i na plaću, neka to sve dijelom subvencionira takvim firmama, te neka ukine u potpunosti porez na dobit za reinvestiranu dobit) i djelomično (u ovisnosti o udjelu izvoza u prihodu) subvencionira kamate na kredite, kad već nije moguće bar malo oslabiti kunu… naime ovo su mogući načini poticanja izvoza ali i poticanja investicija (na dobit koja se reinvestira treba ukinuti porez na dobit!!). Ako ćemo nešto subvencionirati, bolje onda izvoz kojim se može postiči neke dugoročne efekte pozicioniranjima na tržištima… nego što subvencioniramo gubitaše i one čiji poticaji ne daju nikakve korisne efekte.

Umjesto da ekonomisti pričaju o tome kako smo u krizi trebali bi iznaći načine da izađemo iz krize.
Evo npr rasprava o studiji LNG terminala je u tjeku ali ja još nisam u tisku pročitao da je netko predložio da se uplinjavanje ne vrši morskom vodom. Valjda postoje alternative – šteta je toliki potencijal bacati u more. Zna li tko uopće o kolikoj se energiji radi?

Onaj tko kaže da je dobro da škegro ulazi u vladu ne zaslužuje da ikad išta zaradi na burzi.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Evo gledao Milića u bližem okruženju (Austrija, Njemačka, Češka, Poljska) gdje je lik napravio malu anketu i prema kojoj nitko ne poznaje (čak ni naš gastarbajter) ni jedan hrvatski brand (osim sportaša). Treba iz temelja reformirati MVPEI koji troši velike novce iz proračuna, a ništa ne radi po pitanju gospodarske diplomacije odnosno predstavljanja i lobiranja širom svijeta za tvrtke i gospodarstvo Hrvatske. [bye]

škegrov unuk dijeli jedinice

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Evo informiraj se što je trenutno u modi. Da ti pamet stane s čim se bave kauboji ( vraga kauboji, preko 60 različitih nacija radi u Institutu ).

http://www.anl.gov/index.html

New Report

Close