Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jesu ovi s EFZG, ne svi, al ko bi onda predavo.

Koji?
Cura iz referade i prodavač kifli?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Jesu ovi s EFZG, ne svi, al ko bi onda predavo.

Koji?
Cura iz referade i prodavač kifli?
[/quote]
Ma jesu,
a ja taman bio kupio crvenu dekoltiranu majicu, kakvu voli… [undecid]

e jebiga tu smo mi zakinuti…možda bi upalilo kod one Deše

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

S malo volje i hrabrosti, može naš proračun biti u suficitu 10 milijardi slijedeće godine.

da da … i Jaca može biti miss universa …

I love the Smell of Profits in the Morning

S malo volje i hrabrosti, može naš proračun biti u suficitu 10 milijardi slijedeće godine.

da da … i Jaca može biti miss universa …
[/quote]
I ti si imela proračuna.
Srežete ljudima dotacije, donacije i postanete sami sebi svrha. Ne Bubaj.

No respect

U startu ih prepolove, pa onda pojedinačno vide koliko se još može smanjiti.

[huh]

sam sam čekao koliko će ti trebati da zaboraviš debelog …

sava, 25.09.2009. u 08:25
Da te analize mozda ne potpisuje Hans Christian Andersen?

ne nego Jova Jovanović-Zmaj
[/quote]

http://www.marketresearch.com/map/prod/2382386.html
http://www.researchandmarkets.com/reportinfo.asp?report_id=1057930
[/quote]

hvala [thumbsup]
[/quote]

Pretpostavljena visina pada BDP-a na godišnjoj razini determinira pad u 2H2009. Ako je pad 3,5% na godišnjoj razini tada je pad u 2H marginalan i iznosi oko 0,8%. U tom slučaju Ministarstvo financija bi bilo primorano objasniti određene mjere kao što su porez solidarnosti, redefinirati politiku plaća s sindikatima, moralo bi aktivnije naplaćivati potraživanja proračuna a ne krpati rupe zaduživanjem….
U slučaju da je pad na godišnjoj razini 5% tada je pad BDP-a u 2H oko 3,7%.
I u jednom i u drugom slučaju trend je rasta BDP-a u odnosu na 1H.

Kad je već dotaknuta tema o efzgu…
Korupcija je na fakultetima je užasna, ali još je užasnije što se studentima to nije užasno. Događa se i događat će se… To je rezignacija i ravnodušnost koja je u cijeloj priči najžalosnija.
Međutim, ima još nešto. U srednjem vijeku postojali su svećenici koji su prepisivali knjige jer u ondašnje vrijeme nije postojao tiskarski stroj pa je to bio jedini način prenošenja u knjigama formuliranog znanja. Imenom kojima su se zvali tadašnji svećenici danas se zovu studenti efzg (neću govoriti za druge fakultete jer nisam tako dobro upoznat). Prepisuije se na veliko. Vrlo dobro mi znani kolege, koristeći suvremenu tehnologiju (mobitel) prolaze ispite. Koji je smisao i svrha toga? Kome to donosi dobrobit? Nikome. Osim možda studentu da stvara iskrivljenu percepciju okoline koja će ga smatrati učenim kada bude zadovoljno i ponosno mahao papirom (diplomom) kada završi fakultet. Što reći kada osoba koja dobi odličan iz monetarne analize, monetarne politike, ekonomske politike… nezna što je LIBOR, kaj su to međunarodne pričuve i čemu to uopće služi, a inflaciju poima kao rast ciena što valjda nije dobro jer može kupiti manje cuge… Iskrenoi i sam sam znao prepisivati. Ima ispita koji su manje zanimljivi, prepiše se koje pitnjae, ali završiti fakultet uz tjedan dana godišnjeg učenj, to je već druga priča.

Novci nisu problem. Novaca nema.

U srednjem vijeku postojali su svećenici koji su prepisivali knjige jer u ondašnje vrijeme nije postojao tiskarski stroj pa je to bio jedini način prenošenja u knjigama formuliranog znanja. Imenom kojima su se zvali tadašnji svećenici danas se zovu studenti efzg (neću govoriti za druge fakultete jer nisam tako dobro upoznat). Prepisuije se na veliko. Vrlo dobro mi znani kolege, koristeći suvremenu tehnologiju (mobitel) prolaze ispite.

Postoji jedan fakultet u Zagrebu (veliki fakultet) na kojemu se ukoliko "uhvate" studenta u prepisivanju piše Zapisnik, kojega se istog trena predaje Povjerenstvu za stegovnu odgovornost studenata, koje potom na temelju Zapisnika kojega je sastavio asistent koji nadgleda ispit održi "saslušanje" na kojem uhvaćeni student ima pravo reći svoje, asistent svoje, i na temelju toga se odlučuje – 99 % odluka su nešto slično sljedećem (isječak iz poglavlja Rješenje, tu budu i Obrazloženja koja su možda još zanimljivija za čitati [lol] ):

"………………..
Ime Prezime JMBAG xxxxxxxxxx student ovog Fakulteta kažnjava se:
I. 1. Opomenom pred isključenje s Fakulteta.
2. 2. međuispit iz Programiranja i programskog inženjerstva ocjenjuje se s 0 (nula)
bodova.
II. Ova mjera biti će objavljena na oglasnoj ploči Fakulteta za studente i na Internet
stranicama Fakulteta.
………………..
"
ako ga ulove još jedno… leti sa faksta, neki su tako odletjeli, posebice oni prilkom prve godine kada je uvedeno to povjerenstvo kada se direkno letjelo sa faksa čim te jednom ulove u prepisivanju, ali kasnije su to oslabili tako da se ne leti odmah nego se prvo dobije opomena a tek ako bi te slučajno drugi puta ulovili tada se leti (što je malo vjerojatno da se dogodi jer nakon ovakvog Saslušanja koje izgleda kao saslušanje Svete inkvizicije, barem tako tvrde oni koji su to iskusili, nikome ne pada na pamet napraviti isti prekršaj ikada više)

P.S. Možda je ovo recepet kako prevladati gospodarsku i opću krizu našeg društva – ugledati se na spomenuti fakultet, po mnogo toga…. uključujući i kažnjavanje prekšaja 😀

Nije stvar u kažnjavanju, već je stvar tko će kažnjavati!

Da li su ti koji su bili u povjerenstvima i koji su isključivali studente svetci? Je li moguće da oni nisu napravili nikad ništo slično?

Kod nas je korupcija pravilo, a ne iznimka.

U startu ih prepolove, pa onda pojedinačno vide koliko se još može smanjiti.

[huh]

[/quote]
U prvom slučaju gube kriminalci u drugom sportaši. Nije valjda to isto?

No respect

Na prvoj aukciji nekretnina nije prodana nijedna nekretnina.

New Report

Close