Ja bih dao osnivačima Forex firmi u Hrvatskoj svakome po 50 milja eura, a Admiralu 100 milja, da trguju sa svjetskim devizama i to je to…………………….riješili smo problem [wink]
A Tomicu Petrova bi poslao da ih pazi da ne zbrišu sa parama, ko Sanader………….
Kako bi Brankica rekla "deca moja draga" ne bu ovo baš tako lako prošlo. Trenutno se još uvijek vozimo cestom u krivom smjeru i nagazili smo na gas.
Problem je kriminal + ogromna javna uprava + sindikate kojih ima kao glijva poslije kiše + solidan broj umirovljenika od koji također solidan broj lažnih. Da ne spominjem "minhensku bojnu" i slične.
Dakle, dok se to ne skreše nema perspektive. A to nema tko skresati. Poreze i PDV nam određuje Vilim Ribić sa ekipom a izjava da je zadovoljan "jer smo spasili javnu upravu" me pogodio kao maljem. Meni se čini da je Jadranka kao ping pong loptica i da se njome samo loptaju. Mislim, nisam drugo niti očekivao. Zvučalo bi smiješno ali definitivno nije. Najgore od svega je što nema nikoga pametnog i POŠTENOG da sjedne i udari šakom po stolu te dovede stvari u red.
Po mojem skromnom mišljenu ušli smo u fazu totalnog raspada sustava i biti će UGLY. Također predlažem da si proučite devizni zakon – glava V – članak 48.
Postignut je socijalni mir, budžet riješen i za ovu i za slijedeću.
Kada će to dati DOBRE rezultate na ZSE – uskoro.
Kada pravi ulagači dobiju mig da uđu – nešto će biti okidač, možda ovaj rebalans?
Jesi ti to pratio stanje u nekoj drugoj zemlji????
Treba ovo treba ono…treba kupovat manje glupih avta i stanova koja vam ni ne trebaju i trpat sladolede u se. eto šta treba.
Umjesto da slavite da se postigao sporazum koji garantira stabilnost i otvara mogućnost održivog rasta vi plačete i cvilite kao da vam je žao zašto se to dogodilo. Prizivate kataklizmu, neodgovorno ponašanje – vidi se da je većina na forumu klasični špekulanti.
Kolega vi se očito drogirate nečim vrlo nekvalitetnim, vjerovatno u nedostatku novaca se pucate akumulatorkom kiselinom pa vas spržilo. Gle nemamo što slaviti, kurci koji kradu novcenašli su način da uzmu još jer su naviklina puno,a vi biste to slavili!! Slaviti ću samo onda ako vidim u novinama naslov da su svi iz sabora i 50% ljudi iz nadzornih odbora,Uprava i direktori uhićeni i osuđeni na 30 godina zatvora , te im je oduzeta sva imovina. Ili ću slaviti ako netko pobije sve u saboru.. neću slaviti veći pdv i porez za kretene jer to samo znači sat više u ovoj ekstra korumpiranoj državi. Da imamo samo 1% ljudi koji nisu korumpirani ne bi sanader sa plaćom od 25 000 kn nosio satove od 100 i više tisuća eura i to ne jedan sat nego više. Naravno nije on jedini,ima ih ohohoh.
Slaviti ću onoga dana kad direktori državnih firmi koji su gubitaši budu imai plaće 5 000kn. A ne Markovu i Vojkoviću iz firmi koji rade savršeno će se smanjiti plaće na 17 000 ili 20 000 kn jer je kriza, a onome iz HŽa ništa,njemu su dali 200 000 000 kuna kredita da pokrije ono što je ukradeno. Ne vidim razlog postojanja firmi tipa HŽ i brodogradilišta kad su gubitaši teški, to treba ili privatizirati ili zatvoriti, znam da puno ljudi radi tamo i da puno obitelji o tome ovisi,ali to se mora zamijeniti. Pa jeftinije je tim obiteljima davati novce da ne rade,nego poticaje brodogradilištima koji samo gutaju novce.
[ Pa jeftinije je tim obiteljima davati novce da ne rade,nego poticaje brodogradilištima koji samo gutaju novce.
Nije u tome poanta. Nisi ništa shvatio.
Ako pošalju ljude doma i ne daju im da rade nego im daju neku lovu direktno na ruke, nema kao nabave materijala i sličnih igrica, KAKO ĆE ONDA "ZAMRAČITI" silne milijarde kuna iz budžeta????
Meni se čini da su svi gubitaši samo jeda velika "veš mašina"!!!
Ovo je situacija koja odgovara određenom broju ljudi i zato je nastoje spasiti. To je i jedan od razloga zašto zapravo ne žurimo u EU. Mi smo “Arizona” EU!!!
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Da li se ovdje već komentirala moguća devalvacije kune i utjecaj devalvacije na burzu? Vidim da se već i u dnevniku lagano priča i o tome.
Postignut je socijalni mir, budžet riješen i za ovu i za slijedeću.
Kada će to dati DOBRE rezultate na ZSE – uskoro.
Kada pravi ulagači dobiju mig da uđu – nešto će biti okidač, možda ovaj rebalans?
tako je!!!
A idemo i dalje!
http://www.youtube.com/watch?v=U1PmDvHQBMg&feature=related
Živjela hrvatska, živio HDZ!!!
Da li se ovdje već komentirala moguća devalvacije kune i utjecaj devalvacije na burzu? Vidim da se već i u dnevniku lagano priča i o tome.
u devalvaciji kune burze rastu, jer doci ce do velike inflacije
Možda. Veliko možda. Rasti će sigurno EUR, CHF, AUD i vjerojatno USD. Ako ekipa pobjegne u valute zašto bi rasle burze odnosno čime? Mirovinci? Jok brale, oni će sa našim mirovinama po diktatu kupovati državne obveznice. Tko nam onda ostaje? OIF-ovi? Teško i to. I od tamo će bježanija u tvrde valute.
[/quote]
Teško da će mo mi vidjeti eur za npr 8 kuna!
A do inflacije da dođe – tko sretniji od Šukera.
Samo to je obmana kao što je i 2008. bila. Inflacija na godišnjoj razini je sada oko 4,6% s tendencijom pada – ako se nešto ne poduzme onda smo do konca godine u deflaciji pa ni ove mjere neće pogodovati proračunu. Dakle vrijeme je da Roha potakne potražnju tj rast cijena injektiranjem dodatne likvidnosdti u sustav. To je trebalo učiniti još prije par mjeseci ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati!