Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako već treba graditi Pelješki most predlažem da se ponovo uvedu omladinske radne akcije

I ja, s tim da bih poslao parazite iz državne uprave da ga grade, pa ako netko i padne sa stupa u more ili gdje već, jedan manje na našoj grbači. A u prvim redovima bi mi bili isključivo vladajući. Pa ako ih netko i gurne s leđa, da se može praviti da nitko ništa nije vidio. Kao što su oni nama ‘gurali s leđa’ i nitko ništa nije vidio, pa sad jesmo tu gdje nas je drivo ostavio, i otišao dalje….
U prethodnom postu htjedoh pitati da li je pametnije kupiti devize ili se držati dionica kad nam dođe MMF?

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

http://www.civljane.hr/

460 zitelja

14 ljudi na ovaj ili onaj nacin vezano na drzavna jasla..

pola cetnika

Nije da sitničarim, ali zar to prezime ne bi trebalo biti protuzakonito?? glede nacionalizma i ostaloga..
A ako nije, zašto nije? I zašto u lijepoj našoj (ovo zadnje samo na kratko) nema ni jednog Ustaše?? (barem po telefonskom imeniku t-coma)? Možda ima netko s tim prezimenom u srbiji??

A od financija, molim da netko upućeniji kaže št ase dešava sa dionicama kad dođe do devalvacije nacionalne valute? Da li ostaju iste vrijednosti pa su jeftinije strancima ili se ponašaju kao konvertibilne pa se drže svoje protuvrijednosti u recimo eurima? Te da li ima veze posluje li firma na našem tržištu ili je barem djelomično, odnosno u potpunosti orijentirana prema van?? Kao npr. ATPL koja sve primarno obavlja u dolarima?

[/quote]

vrijednosti dionica su izražene u konvertibilnim kunama

vrijednosti dionica su izražene u konvertibilnim kunama

znači, kad dođe do pada kune, doći će i do odvajanja, tj. rasta dionica firmi koje posluju vani i sa devizama, spram onih koje posluju kod nas i u kunama, pa će ove druge shodno tome ostati na istome??

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

MMF će doći, to je sigurno, jer nisu oni blesavi da ubiju kravu koja im treba još godinama otplačivati kredit koji su nam dali. I nemojmo se zavaravati da su ovi u MMF-u neki profesionalci i pošteni ljudi koji tu dolaze nama pomoći i uvesti reda.

I ja sam načio da će doći – i odvesti tetu iz općine na Mars, branitalje i 60,000 partizana na Saturn a umirovljenika na Jupiter!
E dečki, pa ja sam misli da ste malo pamerniji. Živite u iluziji da se nešto može preko noći promjeniti i da je negdje drugdje bolje.
[/quote]

A što ti misliš da je MMF socijalno osjetljiv? Zar ti misliš da njih mori briga za branitelje, općinare i umirovljenike? Kada dođu bit će sistem cap! i nema vih više! A što će jesti to njih nije briga.
Ako možeš raditi i gladan si odi raditi i vrati nama pare koje smo ti dali.
Boli njih k… za biračko tijelo, socijalne nemire i kopanje po smeću. Pogledaj malo nemire u Argentini. Sve se svodi na odi radit i vrati pare! Eto to je MMF i vjeruj mi ne živim u iluzijama .
Sve se svodi na lovu.

I da, vidjet ćeš kako će ljudi letit na Mars, Saturn i Jupiter! U sekundi!
[/quote]

Ma nemoj molim te. Kome ti soliš pamet. Šuker radi proračun s 3.5% deficita a MMF svima pustio 4 i više posto!

svaki će dug doći na naplatu prije ili poslije, to što poljska ima u q1 rast, a zbog toga totalno pogoršanu fiskalnu poziciju nije nužno dobro. Mi smo mala otvorena ekonomija, koja ne može svojom ekspanzivnom politikom (niti restriktivnom) utjecati na globalne parametre. Treba što više obuzdati potrošnju i čekati for the others to spend our way out of the crisis. Ništa preko koljena, stvari se rješavaju dugoročno anticipacijom problema i rješenjem, ovo kad ti dođe da rješavaš ono što je hitno i važno je znak da si loš gospodar.

Vlada odlučila: PDV 23 posto, krizni porez 3 posto

Totalni poraz sindikata i pobjeda Vlade!
Povećanje poreza će podići cijene a to znači inflacija. A to dakle znači da će se nepotrebno pojaviti nekoliko kvartala s padom realnog BDP iako se nazirao kraj. To znači da će sindikati uravnotežavanje plaća moći očekivati tek 2011!

Dzisus, nevjerovatni ste u prebrojavanju budzeta, deficita i slicnog. Pravi monetaristicki pristup. U cijelom toj prici propustate jednu stvar: kvalitetu. Nije isto trosi li drzava 50% BDP-a, a taj novac trosi na ono sto treba (relativno) efikasno: na pravnu sigurnost, na efikasno zdravsto, na socijalne programe ne razbacujuci novac. Ili zbog korupcije sve sto placa preplacuje brat-bratu 20%, novac dijeli svojim politickim podobnicima i dovodi pravni sustav do tragikomedije. Mozete vi usporedjivat po deficitu koliko hocete i sa cim ocete, ali kako ce nam to pomoci!?

Anyway, kazu da nitko nije ostao bez kosulje sa zasukanim rukavima. Samo to je izgleda zadnja opcija u ovoj zemlji – zasukat rukave. [thumbsup]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Dzisus, nevjerovatni ste u prebrojavanju budzeta, deficita i slicnog. Pravi monetaristicki pristup. U cijelom toj prici propustate jednu stvar: kvalitetu. Nije isto trosi li drzava 50% BDP-a, a taj novac trosi na ono sto treba (relativno) efikasno: na pravnu sigurnost, na efikasno zdravsto, na socijalne programe ne razbacujuci novac. Ili zbog korupcije sve sto placa preplacuje brat-bratu 20%, novac dijeli svojim politickim podobnicima i dovodi pravni sustav do tragikomedije. Mozete vi usporedjivat po deficitu koliko hocete i sa cim ocete, ali kako ce nam to pomoci!?

Anyway, kazu da nitko nije ostao bez kosulje sa zasukanim rukavima. Samo to je izgleda zadnja opcija u ovoj zemlji – zasukat rukave. [thumbsup]

Ali onda ode stabilno biračko tijelo, koje je nevjerojatno marljivo i produktivno [thumbsup]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Umjesto da slavite da se postigao sporazum koji garantira stabilnost i otvara mogućnost održivog rasta vi plačete i cvilite kao da vam je žao zašto se to dogodilo. Prizivate kataklizmu, neodgovorno ponašanje – vidi se da je većina na forumu klasični špekulanti.

Pa ovo i je forum namijenjen spekulantima… Nije valjda za profesore povijesti? [thumbsup]

Anyway, sava, cini mi se da pretjerujes sa prozacom…

Postignut je socijalni mir, budžet riješen i za ovu i za slijedeću.
Kada će to dati DOBRE rezultate na ZSE – uskoro.
Kada pravi ulagači dobiju mig da uđu – nešto će biti okidač, možda ovaj rebalans?

New Report

Close