@sava
Lupio bi ja tebi 45% poreza, pa si reduciraj sa 5% dodatnog. [thumbsup]
Svima da državnoj sisi treba srokati plaću/mirovinu minimum 10% a pogotovo onom brkatom kretenu vođi sindikata. malo, srednje i bilo kakvo poduzetništvo mora se rasteretiti poreza i nameta a ne kalemiti im nove.
Svima da državnoj sisi treba srokati plaću/mirovinu minimum 10% a pogotovo onom brkatom kretenu vođi sindikata. malo, srednje i bilo kakvo poduzetništvo mora se rasteretiti poreza i nameta a ne kalemiti im nove.
Točno. I priča će završiti na 100 ojra mirovine odnosno 200 ojra prosječne plaće. Tu smo već bili. Ponavljam, čistilište i ground zero su neizbježni. Još da je smijeniti kompletnu političku strukturu jer smatram da HNS, SDP i ostala bratija u ovim postavama definitivno nisu riješenje. Ista ekipa se vrti već 20 godina. Makli se samo oni koji su umrli. Svi ostali glavni akteri su još uvijek tu. A to ne bu išlo. Treba nam sviježa krv u politici. Inače nismo riješili problem.
Uvođenjem poreza od 5% smanjuje se porezna osnovica za porez na dohodak.
Dakle to nije više 5% nego 4,25% za one koji plaćaju npr 15% a 2,75% za one koji imaju porez po stopi 45%.
[/quote]
Nisam siguran da bu to tako išlo kako ti tvrdiš, kaj su onda s tim dobili ako tako naprave?
Također mislim da je slijedeči potez Vladinih ekonomskih stručnjaka iz Jacine Perestrojke, rezanje neoporezivih naknada i osobnog odbitka a što će rezultirati većim iznosom poreza i prireza na dohodak.
Dakle to nije više 5% nego 4,25% za one koji plaćaju npr 15% a 2,75% za one koji imaju porez po stopi 45%.
[/quote]
Bez obzira kojim se redoslijedom naplaćivao to nije nikada 5%.
Dakle ostaje samo jedna mogućnost a to je da se tih 5% zaračunava na plaćeni porez na dohodak. To je onda nekih 3 milijarde godišnje. Ali ostaje pitanje što će biti s prirezom, što će biti s godišnjim prijavama – postoji mogućnost da se veliki dio toga vrati nakon podnošenja poreznih prijava.
Mislim da će oko ovog puknuti koalicija. Ako se građani ne pobune prvo…
[/quote]
Nisam siguran da bu to tako išlo kako ti tvrdiš, kaj su onda s tim dobili ako tako naprave?
Također mislim da je slijedeči potez Vladinih ekonomskih stručnjaka iz Jacine Perestrojke, rezanje neoporezivih naknada i osobnog odbitka a što će rezultirati većim iznosom poreza i prireza na dohodak.
[/quote]
Bez obzira kojim se redoslijedom naplaćivao to nije nikada 5%.
Dakle ostaje samo jedna mogućnost a to je da se tih 5% zaračunava na plaćeni porez na dohodak. To je onda nekih 3 milijarde godišnje. Ali ostaje pitanje što će biti s prirezom, što će biti s godišnjim prijavama – postoji mogućnost da se veliki dio toga vrati nakon podnošenja poreznih prijava.
Mislim da će oko ovog puknuti koalicija. Ako se građani ne pobune prvo…
Građani se već bune i to sve žešće. Jel neko bio u gradu na cugi. Sve bruji i temperatura se naglo digla. Revolt je velik i fali samo iskrica….
Ne, namet izgleda ide na neto iznad 3.000, evo upravo na TV. Dakle, ako imas 5.000 neto, od 5.000 – 3.000 zaracunaju 5%, to je 100 kn, tebi ide 4900.
Ako ti je neto 10.000 kn, capnu 5% od 7.000, iliti 350 kn, tebi ide 9.650 kn.
To je 0% na neto od 3.000, 2% na neto od 5.000 i 3.5% na neto od 10.000. Daklem, progresivno.