Više put sam piso svoje mišljenje o Kini, za mene je to dno dna od države.
Azija će uvijek ostat druga liga, mogu imat šta oće…neke stvari su samo za odlikaše. [wink]
Vjerojatno nisi zivio na istoku. Meni su oni fascinantni. Odlikasi se mogu hebati sa svojim bankama, softwerima, manipulacijama, derivatima i sl sranjima … Tamo buja zivot a ovamo se gasi. Vjeruj Jozi na rijec [proud] [wink]
Azija će uvijek ostat druga liga, mogu imat šta oće…neke stvari su samo za odlikaše. [wink]
Odi vidi Japan pa ces promijeniti misljenje na naglo. Mislit ces da nisi na ovoj planeti.
jesu to ovi koji imaju deflaciju već 20 godina?
Šuker vs Polančec
Intervencije u rashodima ili prihodima?
Naime, ministar financija Ivan Šuker snažno se zalaže za nova rezanja u državnoj potrošnji, odnosno reguliranje bilance stanja u rashodima, dok potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec smatra kako Vlada treba popravljati prihodovnu stranu. Najbolji način, smatra Polančecova skupina, je dizanje poreza, odnosno podizanje stope PDV-a, dok je Šuker "sanaderovski" za dodatno stezanje remena.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/suker-vs-polancec-rezi-stezi-ili-nabij/441564.aspx
jesu to ovi koji imaju deflaciju već 20 godina?
Jesu. I svejedno zive x puta bolje od nas. Usput, japanski PDV je 5%
Šuker vs Polančec
Intervencije u rashodima ili prihodima?
Naime, ministar financija Ivan Šuker snažno se zalaže za nova rezanja u državnoj potrošnji, odnosno reguliranje bilance stanja u rashodima, dok potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec smatra kako Vlada treba popravljati prihodovnu stranu. Najbolji način, smatra Polančecova skupina, je dizanje poreza, odnosno podizanje stope PDV-a, dok je Šuker "sanaderovski" za dodatno stezanje remena.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/suker-vs-polancec-rezi-stezi-ili-nabij/441564.aspx
Nas je u ovo situaciju nekontrolirani bezcarinski uvoz iz EU – dakle SSP a ne nešto drugo.
Kontrola stvarne zemlje porijekla uvezene robe iz EU otvorila bi mogućnost carinjenja iste pa bi to dalo mogućnost razvoja vlastite industrije.
Problem su i transferne cijene – režu se izvozne cijene iz EU kako bi se ostvarila dobit u HR i platio niži porez na dobit. HR bi trebala imati isti porez na dobit kao i Italija, Njemačka, Austrija…
Ako želiš riješiti probleme u HR onda trebaš riješiti odnose s EU – tu bi se mačku mogao rezati rep više puta jer je mačak iz EU.
Da se malo odmorimo od naše makroekonomije i proračuna, evo malo da vidimo stanje kod susjeda:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=80080
Vidite li neke paralele? Možda se nekim vremenskim odmakom…
Vidite li neke druge veze s nama u svemu tome? Npr. možda stanje u BIH može biti od neke koristi za nas… Npr. tjeraju ih na privatizaciju svega i svačega…. možda vidite neke dobre prilike za naše firme… Kriza je uvijek i izazov – pogotovo kada je ta kriza kod nekog drugog 😀 (nažalost nismo bili toliko pametni da postignemo to da smo ovo vrijeme dočekali kao super-snažni a da krizu gledamo kod drugih sa lijepe distance vrebajući prilike… )
Odi vidi Japan pa ces promijeniti misljenje na naglo. Mislit ces da nisi na ovoj planeti.
[/quote]
maske na ustima cijeli dan, 30 mil ljudi na zebri, sexualne frustracije, boxovi za spavanje umjesto avlije kod babe na selu….that don’t impress me much. [undecid]
[/quote]
maske na ustima cijeli dan, 30 mil ljudi na zebri, sexualne frustracije, boxovi za spavanje umjesto avlije kod babe na selu….that don’t impress me much. [undecid]
[/quote]
Ja to o cem pricas u Osaki nisam vidio. A ni u Nagoyi. Niti jednog japanca s maskom na ustima. Ne vjeruj svakakvim pizdarijama o kojima kojekakve novine pisu. Jedno je donositi sud na temelju necijeg pisanja, a nesto sasvim drugo vidjeti uzivo kak stvari stoje. Mislim da bi tjednima bio dobro uzdrman kad bi se vratio kuci i sletio na "box" (da ne velim šupu) od Plesa ili nedajbože nekog našeg manjeg aerodroma. Usput, u radno vrijeme rijetko da ces uopce vidjeti prolaznike na cesti jer tam ljudi u, radno vrijeme za razliku od nas, RADE.
p.s.
Boxovi o kojima pises je tzv. capsule hotel.
Mene upravo to što nemaš s kim popiti kavu za radnog vremena odbija od Japana………………inače mi se jako dopalo [rolleyes]
Mene upravo to što nemaš s kim popiti kavu za radnog vremena odbija od Japana………………inače mi se jako dopalo [rolleyes]
Imas kako ne – u vrijeme pauze za rucak
Imas kako ne – u vrijeme pauze za rucak
[/quote]
.-.beš taj tvoj Japan i Švedsku, da nešto vrijedi živjeti tamo ne bi to bile zemlje sa najvećom stopom samoubojstva…mene zanima Zimbabwe, Cambodia i Bolivia