Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Varaju se svi koji misle da će Kinezi preplaviti svijet, postati najveća svjetska ekonomija i slično.

Kinesko gospodarstvo je radno-intenzivno gospodarstvo pa se ne može ni uspoređivati s USA, EU, Japan, Koreja i sl. Da bi zakoračili u gospodarstvo koje je karakterizirano visokim tehnologijama treba i novca i vremena. A i drugi ne sjede prekriženih ruku, ulažu, posebice USA, ogromna sredstva da zadrže primat u podružju visokih temnologija.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=dd831445-62e4-43d4-a0b1-b7262f6e7384&open=sec
na prvu mi ovo dobro zvuči, stanovništa usporava zaduženost i potrošnju a firme povećavaju.

Oročenje opet izgleda kao dobar način za prebroditi svjetsku krizu………………………barem dok još nema inflacije

Existing Home Sales 4,77 mil.
manje od očekivanja, više nego mjesec prije….a putanja je već 4. mjesec uzlazna, također su cijene pale manje od očekivanja -0,1% samo.
mislim da imamo dno nekretnina u USA.

Existing Home Sales 4,77 mil.
manje od očekivanja, više nego mjesec prije….a putanja je već 4. mjesec uzlazna, također su cijene pale manje od očekivanja -0,1% samo.
mislim da imamo dno nekretnina u USA.

Jamese ne shali se. Vise od 60% foreclosura NIJE na marketu. A market nije vise mark-to-market. Usput su se promijenila i accounting rules. Idemo dalje!! [thumbsup]
Iliti: hebe lud zbunjenoga

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Da sam za ovo znao ranije, neke odluke bile bi drugačije. 🙂
http://tinyurl.com/q4eauo

Dolje na skali vratite godinu-dvije unazad pa play. Ima EU27 ili US.

No respect

23.06.2009. | 16:46

prema podacima ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, porastao broj statusa hrvi-ja
U protekle tri godine novih 8 tisuća invalida Domovinskog rata

Broj HRVI-ja iz Domovinskog rata povećao se iz razloga što je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2005., produljen rok za podnošenje zahtjeva za priznavanjem statusa HRVI-ja s osnove bolesti – pojasnila nam je glasnogovornica Ministarstva Martina Banić.
U zakonskom roku čak je 33 tisuće hrvatskih branitelja podnijelo zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-ja, i to uglavnom zbog bolesti, a manji broj njih s osnove ranjavanja, ozljede ili psiho-fizičkog zlostavljanja u neprijateljskom logoru.
….
Može se stoga zaključiti da će broj invalida Domovinskoga rata idućih godina rasti.

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

23.06.2009. | 16:46

prema podacima ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, porastao broj statusa hrvi-ja
U protekle tri godine novih 8 tisuća invalida Domovinskog rata

Broj HRVI-ja iz Domovinskog rata povećao se iz razloga što je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2005., produljen rok za podnošenje zahtjeva za priznavanjem statusa HRVI-ja s osnove bolesti – pojasnila nam je glasnogovornica Ministarstva Martina Banić.
U zakonskom roku čak je 33 tisuće hrvatskih branitelja podnijelo zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-ja, i to uglavnom zbog bolesti, a manji broj njih s osnove ranjavanja, ozljede ili psiho-fizičkog zlostavljanja u neprijateljskom logoru.
….
Može se stoga zaključiti da će broj invalida Domovinskoga rata idućih godina rasti.

trend is your friend [sad]

Tad nije postojalo u ovom obliku. Cijeli eurostat je promijenjen ove godine u 4.mj. Mislim vizualno i dio ovih grafova…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Tad nije postojalo u ovom obliku. Cijeli eurostat je promijenjen ove godine u 4.mj. Mislim vizualno i dio ovih grafova…
[/quote]
Da, nedavno je postavljeno ovako.
U svakom slučaju, stvarno indikativno i retro-edukativno 😉

No respect

JL: "Izbrisani" traže 425 milijuna eura odštete od Slovenije

Već vidim kakav će biti ishod presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Nakon NE Krško niz se nastavlja. Skupo će ih koštati ova blokada. [bye]

JL: "Izbrisani" traže 425 milijuna eura odštete od Slovenije

Već vidim kakav će biti ishod presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Nakon NE Krško niz se nastavlja. Skupo će ih koštati ova blokada. [bye]

Mozda i nece. Sjeti se kak su nasi prosli sa sudom u Strassbourgu i tuzbom protiv Ljubljanske banke glede stare stednje (popusili su). Usput, ne vidim nikakve korelacije izmedju tuzbe “izbrisanih” i slovenske blokade HR

p.s.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/26307/Slovenija-blokirala-jos-jedno-poglavlje.html

New Report

Close