Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najzanimljivije je što je ovaj lik došao u HNB iz Zagrebačke banke. Digići su uspjeli na sve strateške položaje svoj kadar postaviti tako da je sasvim normalno da za RH ne treba nikakva strategija. Strategija je vjerojatno izvući što više love u svoje matične banke, a da slijepci poput ekipe iz HNB-a to ne skuži.[bye]

Da…treba stvoriti dodatnu konkurenciju na bankarskom sektoru….trebalo bi zamoliti ruske banke i saudijske…katarske da dojdu na naše tržište jer oćito da bankarski sektor treba dodatnu konkurenciju.

Kako imamo robnu razmjenu negativnu s tim državama…dio te razmjene bi mogli preko financijskog kapitala prebiti.

Prodajem jeftino, kupujem skupo.

Pa kad prvi kvartal završe u plusu možemo odma počet $rat po njima da šta su došli ovdje gulit nam kožu.
Al slažem se da treba više konkurencije zabi i pbzu, na svim tržištima nam treba više konkurencije ne samo bankarskom.

Pa kad prvi kvartal završe u plusu možemo odma počet $rat po njima da šta su došli ovdje gulit nam kožu.
Al slažem se da treba više konkurencije zabi i pbzu, na svim tržištima nam treba više konkurencije ne samo bankarskom.

Ma koja konkurencija … manje od 4.5 mil ljudi (odnosno grla stoke, potencijalnih konzumenata, kreditnih ovisnika kako nam bankari tepaju) … pa super je sta imamo i ove banke. Ovo trziste prakticno ne postoji u nekim vecim okvirima. Da nemamo Jadran i nekretnine… ne bi dosla ni jedna banka kod nas.
Uh sta bi onda bili jadni

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

@ xxyyzz Zašto banke postoje u Srbiji,Bosni ili Makedoniji i one isto imaju more aha Mađarska isto ima more aha.
Ja se sjećam da sam rodbinu iz Njeme stalno žica donesi mi milku sa lješnjacima i gumene bonbone.Cijeli istočni blok je naprosto vapio za kozumerizmom a samim tim i za svježim kapitalom,a bankari su to znali iskoristiti.
Danas mlatim kraševe čokolade nisu bolje od milke ali kupujmo Hrvatsko.

milke su odvratne, čisti šećer

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Clanak iz lidera je jako dobar.

Sta ti znaci strategija koja se radi cca 6 mjeseci kada se situacija mijenja na mjesecnoj razini.
Generalna strategija da ali to ionako postoji i svim zemljama je ista.

Sta vam znaci neka strategija i lapradanje o neznam cemu kad ti likvidnost za 2 mjeseca moze otici sa 100 na – 100,
Nazalost, mislim da ce se svugdje u svijetu dogadjati sve vise i vise volatilnosti a onda je na drzavama koje su sposobne da to dobro peglaju.

Amerika nema strategiju.
Oni sada imaju samo fazu ciscenja.
Losi propadaju, dobri pobjeduju.

Kod nas nazalost kada je kriza drzava pomaze losima u nedogled.

Vecinu treba prepustiti trzistu, mozda ne sve ali vecinu da.
Puno je zdravije.

Ili nazad u socijalizam. Sredine nema

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ xxyyzz Zašto banke postoje u Srbiji,Bosni ili Makedoniji i one isto imaju more aha Mađarska isto ima more aha.
Ja se sjećam da sam rodbinu iz Njeme stalno žica donesi mi milku sa lješnjacima i gumene bonbone.Cijeli istočni blok je naprosto vapio za kozumerizmom a samim tim i za svježim kapitalom,a bankari su to znali iskoristiti.
Danas mlatim kraševe čokolade nisu bolje od milke ali kupujmo Hrvatsko.

nixone,
bilo je govora o KONKURENICIJI nedju bankama tj. o tome kako fali banaka.
Trebas vidit koliko i kojih banaka ima u Srbiji, RUmunjskoj, Bugarskoj itd .
Kod nas su samo par stranih imena a kod njih su dodatno i USA banke i grcke i ruske i nizozemske itd

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Kako prebroditi krizu?

Možda afirmiranjem nekih pojmova poput solidarnosti?

Recimo ovako: http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Svijet/tabid/104/View/Details/ItemID/52105/ttl/British-Airways-trazi-osoblje-da-radi-besplatno/Default.aspx

kada je firma u poteškoćama…, zaposlenici se mogu odlučiti i na volontiranje… zar to nije od njih lijepa gesta 😀

Kako prebroditi krizu?

Recimo ovako: http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Svijet/tabid/104/View/Details/ItemID/52105/ttl/British-Airways-trazi-osoblje-da-radi-besplatno/Default.aspx

kada je firma u poteškoćama…, zaposlenici se mogu odlučiti i na volontiranje… zar to nije od njih lijepa gesta 😀

Evo ja cu prvi volontirati na rok od 12 mjeseci, uz klauzulu u ugovoru kada prode 12 mjeseci placa mi raste 5% svakih 6 mjeseci do kada sam u firmi,moze? [lol]
Pa to je fer,sta ne…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Kako prebroditi krizu?

Evo ja cu prvi volontirati na rok od 12 mjeseci, uz klauzulu u ugovoru kada prode 12 mjeseci placa mi raste 5% svakih 6 mjeseci do kada sam u firmi,moze? [lol]
Pa to je fer,sta ne…
[/quote]

To predloži radnicima British Airways-a 😉 Ma ako dođe do očekivane inflacije… neće ovo ni biti tako strašno za njihovog poslodavca :P, samo neka paze kako je sastavljen ugovor, da ovo razdoblje "do kad su u firmi" ne bude prilično iznenađujujuće i jednostrano od British Airways-a odlučeno iz čista mira… recimo po isteku 12 mjeseci volonterskog ili 6 mjeseci nakon kojih treba prvo povećanje plaće 😀

Porezi i doprinosi na plaće su za mene apsolutno preveliki i neprihvatljivi. Definitivno treba povećati neoporezivi dio, ali treba i same porezne stope smanjiti, a prirez ukinuti. Doprinose treba restrukturirati i veći dio usmjeriti na neki ‘osobni’ account, a ne trpati sve u istu košaru pa onda dijeliti šakom i kapom i kome treba i kome ne treba.

Oni koji plaćaju porez po stopi od 45% (+ prirez) znaju da im od 100 kuna koje tvrtka izdvaja ostaje cca 35%. To po meni nije normalno. To destimulira i jednostavno tjera da se nađu alternativna rješenja isplate zarade.

Također mi se čini potpuno nekorektno imati flat stopu doprinosa za zdravstvo jer tada neko uplaćuje enormne novce, a neko ništa i svi imaju ista prava..dapače ovi koji ništa ne uplaćuju još su oslobođeni raznih participacija i slično, a ova ekipa koja stvarno puni fond oni još i to moraju plaćati.
Ja nisam protiv socijalnih davanja, ali u ovoj državi je to prevršilo svaku mjeru. Na one konje koji još vuku se stavlja takav teret kao da ih se jednostavno želi ubiti, a ne potaknuti da još više rade i zarađuju.
Takvim pristupom svi gube, i ovi koji daju državi i ovi koji čekaju da im država dade.
Ja ne razumijem kako naša vladajuća klika to ne razumije.

Šta nije bolje dignuti PDV za 1%, i za taj dio prihoda rasteretiti plaće. Sav oslobođeni dohodak će ionako otići ili u potrošnju (opet veći PDV) ili u štednju (hrpa drugih benefita za državu)

Apsolutno prestrašno da se jedan ovako jednostavan potez ne može već 15 godina napraviti.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

K-PAX,
ionako je mirovinski sustav u RH, a tako je i u mnogim drugim zemljama, na tankoj letvici. Ljudi žive sve duže, nekada je omjer zaposlenog i umirovljanika bio 1:12, a sada je ako se ne varam otprilike 1:2.3. I u takvom slućaju zagovarati smanjenje doprinosa je nerealno. Po mojoj procjeni, u budućnosti je moguće samo povečanje stope doprinosa ili povećanje radnog vijeka ili oboje. Ne samo kod nas nego u cijelom svijetu.
Treba promjeniti percepciju ljudi. Porez nije kazna. Zvučim kao da sam Šukerov teklić, ali kad se pogleda dublje dođe se do zaključka da je zaista tako. Mislim da je mnogo relevantnije pitanje kako se troši novac prikupljen tim porezima i kako se ispuanjvaju potrebe i želje ovih generacija i da li se stvaraju uvjeti za razvoj budućih. U našem slučaju to svakako nije tako.
Svatko tko je prošao Javne financije zna da je najgori porez – novi porez. Čisto sumnjam da bi smanjenja poreza povećalo konkurentnost našeg gospodarstva. Već smo smnjaivali stopu na dobit pa nisu investitori trčali kao ludi u RH.
PDV djeluje kao regresivni porez. Njegovo povećanje, uz istovremeno smanjivanje najvoše stope nadohodak ide na teret socijalno ugroženog stanovništva. Smatram da ne postoji pravedan porezni sustav, ali najugroženiji ne trebgaju ispaštati.
Ali slažem se da je utjecaj države (postotak BDP-a) prevelik iako se postavlja pitanje da li je to ad hoc loše???

Novci nisu problem. Novaca nema.

New Report

Close