Robin Parazit …
oduzima privatnicima i daje državnim službenicima …
ps nismo ja i ti nikakve kolege …
Kad malo razmislim imas posve pravo: ja STVARAM, dok ti parazitiras na tome sto ja stvorim. Definitivno nismo kolege. Idem po Raid da te se rijesim [tongue]
[/quote]
Nemoj se puno opterećivati, treba ih razumjeti.
Do 01.05. imaju posao, a onda će neki morati početi raditi. [undecid]
Krivo poimas stvari. Nece turist strani doci doma i reci "bio sam na Hvau u i restoranu XY su me odrali ko sansku kozu" nego ce reci "bio sam u Hrvatskoj – bjez skupa je ko kuga". To je sustinska razlika i po nas vrlo nepovoljna na duge pruge
možda ja nešto krivo poimam…. ne isključujem to, no kako sam htio malo optimizma unijeti u sve ovo i na svjetliji način gledati stvari, obzirom da i želim tako završiti ovu "raspravu o hrani", donosim jedan vrlo svjež (3 dana star) tekst sa jednog bloga o iskustvu jednog turista… o hrani i vinu prije svega, jer uz dobru hranu ide dobro vino, a hrana i vina koji stvaraju lijepe uspomene, mogu nam biti najbolja reklama:
[/quote]
Tak treba delat. Samo treba tak VISE delat da si popravimo sliku
Do 01.05. imaju posao, a onda će neki morati početi raditi. [undecid]
moj sin kad je bil mali govoril je …tata radi a mama je na poslu…….mama je tada radila u državnoj služi ,reklo bi se [rolleyes]
Mislim da svaka osoba koja radi u turizmu stvara cijenom i kvalitetom svoje usluge sliku o cijeloj državi i da će stranac koji ocijeni da mu je nešto bilo preskupo u Dubrovniku ili na Hvaru to svoje iskustvo generalizirati i tako gledati na cijeli Jadran ,kao na nepoželjnu destinaciju za budučnost ,zato je jako bitno da cijene imaju neke razumne okvire u kojima se trebaju kretati.
Stranac ce te percipirati onako kako se reklamiras, a zadovoljan kupac je najbolja moguca reklama. Mozes mu ti nesto skupo naplatiti ali onda za to ocekuje i vrhunsku uslugu. Neka pojedinacna mjesta na Jadranu (Hvar, Dubrovnik itd…) mogu se isprofilirati kao elitnija pa si dopustiti kudikamo vise cijene, ali se slazem u globalu da je Jadran preskup. Primjerice dosta je skuplji od nekih najelitnijih mjesta u svijetu kao Las Vegas, Miami pa cak i Havaji i sl.
heh,
meni kćer kaže tata i mama su na poslu … [tongue] i fala bogu ne kupuju u lidlu ništa … [tongue]
Slovenija, koja je počela provoditi zakon o zabrani pušenja u kolovozu 2007. ipak je prema nekim istraživanjima uspjela smanjiti broj pušača sa 22 na 18 posto, iako je prodaja duhanskih proizvoda pala zanemarivih jedan posto.
Slično iskustvo doživjela je i Njemačka koja je na početku primjene zakona zabilježila pad ugostiteljskog prometa i do 70 posto, a ni u Italiji brojke nisu bile puno povoljnije za ugostitelje. Dakle, nije uopće upitno tko će biti najveći gubitnik zbog zabrane pušenja. Najveći se strah uvukao u kosti manjim ugostiteljskom objektima koji nemaju terase, tzv. kvartovskim kafićima.
Austrija, koja je svojedobno uvela zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima, povukla ju je od siječnja 2009. ne želeći uzrokovati i drastičniji pad prihoda. Naime, potpuna zabrana pušenja propala je zbog žestokog protivljenja ugostiteljskog i duhanskog lobija, a austrijski političari zaključili su kako je to rješenje "zdravorazumsko".
I sad recite da nije debilana od zakona. Ispada da su najveći teret hrvatskom gospodarstvu "bolesnorazumski" političari.
[bye]
to Astrals:
Po cemu je nas Jadran losiji od Las Vegasa ili Havaja ili Miamia.
Prosao sam pola svijeta turisticki, bio sve gdje si naveo, negdje vise puta i Jadran je po svemu ljepse mjesto.
Da ga hebes.
I treba biti skuplji.
heh,
meni kćer kaže tata i mama su na poslu … [tongue] i fala bogu ne kupuju u lidlu ništa … [tongue]
A zašto ne Lidl, istina nema sve super, ali ima čist ok i povoljnih stvari
to Astrals:
Po cemu je nas Jadran losiji od Las Vegasa ili Havaja ili Miamia.
Prosao sam pola svijeta turisticki, bio sve gdje si naveo, negdje vise puta i Jadran je po svemu ljepse mjesto.
Da ga hebes.
I treba biti skuplji.
Hebi ga čini se da ima više Jadrana, meni je najdraži onaj kad je fajront u ponoć, a od zabave mogu večerat i lizat sladoled. U biti izvrstan je ako imaš 80+
to Astrals:
Po cemu je nas Jadran losiji od Las Vegasa
fali nam zabave, fali nam kockarnica…, no to se lako riješi… kockarnicu nije problem izgraditi niti voditi (to je vrlo jednostavan i dobar biznis, iako društveno manje koristan ali zapravo jednako krasan kao npr. osiguravateljski biznis, posao u kojem najpouzdanije možeš izračunati svoju dugoročnu zaradu, i ako nisi glup i sklon kockanju, imaš priliku igrati na sigurno i dugoročno održivo i lijepo profitabilno, dovoljo je tek malo "trgovačke sposobnosti"/marketinške da uspijevaš privlačiti klijente, i malo sreće sa fiskalnim i drugim oblicima uplitanja države u biznis), kod kockarnice je dakle ključno popuniti ju, ako to možeš onda savršeno, nešto slično kao 5* hotel, sličan problem sa popunjenošću (iako ne tako jako velikih fiksnih troškova, amortizacija nekretine bi bila zapravo glavni) i sličan način rješavanja ga, tj. i vrlo povezan – drugim riječima kada se kod nas negdje nađe na moru na hrpi dovoljan broj i to POPUNJENIH hotela sa 5* tada negdje među njima može niknuti i jedna zgodna kockarnica – recimo moj kandidat za to bi bio Grad Rovinj, nakon što se izgrade svi planirani 5* hoteli, pa nakon što "ih se bude moglo popunjavati", tada je vrijeme za jednu "lijepu 5* kockarnicu" – dakle za par godina….
ili Havaja
Jadran je bolji po svemu, ali samo na par mjeseci, Havaji imaju malo ružniju klimu (iako se reklamiraju kako se to savršena klima, međutim naša mediteranska je još bolja i time jedna od najboljih na svijetu!, svakako u Europi), međutim naša "lijepa klima" traje negdje od početka travnja do kraja rujna u najboljem slučaju – dakle samo pola godina, drugu polovicu godine za tamo gdje želimo cjelogodišnji turizam moramo igrati na druge karte, klima nije loša niti u ostatku godine, ali nije za one "željne neprestanog sunca i prirode", sa kockarnicama i drugim sadržajima gostima 5* hotela moći ćemo ponuditi u tom dijelu godine dostojnu zamjenu moru, suncu i sportskim aktivnostima na otvorenom.
ili Miamia.
puuno više "zabave" (ali i općenito previše "divljanja"/kriminala, puno od toga nam kod nas ne treba…), Jadranu nema "takve" zabave, no to ne znači da baš moramo i požuriti sa promjenama na tom polju, zabava je ok, ali sve treba biti u svojim granicama (normale), Miami prelazi te granice.
Jadran nije toliko bolji od navedenih (i drugih poznatih) svjetskih destinacija – ali ima priliku to postati! A to ovisi o svima nama. Od onih koji će uložiti novac u nove vrhunske 5* hotele (one jedinstvene, koji plijene pažnju svojom originalnošću, ekskluzivnošću, ali i svevremenskom profinjenošću i ljepotom sa razinom usluge kao vrhuncem), pa i kockarnice čak (jednako zanimljive kao hoteli – nigdje se ne može doći sa kopiranjem, jednoličnošću, utapanjem u masi svjetske ponude…), i druge sadržaje potrebne gostima dubljeg džepa za odmor i zabavu, u bilo koje doba godine, do onih koji rade u turizmu na bilo kojoj funkciji s koje mogu gostu odmor učiniti nezaboravnim i svaki odlazak ispunjen sjetom (željom za čim brži povratak! ;)), do onih koji rade u popratnim djelantostima koji sa svog položaja upotpunjuju našu ponudu za nečim autentičnim, nečim kvalitetnim… (kvalitetni vinari, kvalitetni maslinari… ugostitelji, umjetnici, zabavljači… vrunski estetski zubari 😛 – puno je razloga zašto netko može doći na našu obalu, neki čak i popravljaju zube – osobno si to nikad ne bih poželio za godišnji :rotfl:)
Mozda je i to nasa prilika, da se vise potrudimo i pokusamo ih privuci i kada vremena krenu na bolje, a ne samo u razdoblju recesije akda je cijena najbitnija stavka. Pa moyzda shvate da za nesto manje novaca mogu dobiti istu kvalitetu kao negdje drugdje za vise novaca. Iako tesko poznavajuci nas i nas mentalitet.
[/quote]
Na Stradunu baklava 70 kn, hamburger na Hvaru 80, pizza 100 kn. Daj mojne me batje toliko nije ni u Norveskoj koja je u top 3 najskupljih zemalja na svijetu. Znam iz prve ruke. Mi smo si zamislili da elitni turizam podrazumijeva nabit cijene sky high a usluga racq. Ne ide to tak i to bu nas dugorocno kostalo
[/quote]
Hvar će svoju kaznu platiti, zapravo već ju plaćaju nekoliko sezona za redom. U Dubrovniku to ipak prolazi. I neka prolazi jer je za onaj samoprozvani "mondeni" Hvar televizor u boji.