Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada se potegne priča o medijima jasno je da će mišljenja ići iz jedne u drugu krajnost. U HR vrlo je malo istraživačkog a vrlo puno naručenog i dirigiranog novinarstva.

Evo jedan klasičan primjer o neinformiranosti ili o blokadi korisnih informacija u slučaju Plive i njenog preuzimatelja Barra koji je sada podnio zahtjev za squeeze out preostalih dioničara Plive.

Tijekom preuzimanja imovine Plive Barr je preuzeo kompletno poslovanje u USA pa je tako preuzeo i prava koja bi se mogla generirati u budućnosti od određenih lijekova koje je Pliva prodala drugim kompanijama. Jedan od takvih lijekova je i Cycloset, lijek za Type 2 diabetes koji je tada bio u tzv 3b fazi istraživanja a prodan je tvrtci VeroScience za čitav jedan US$. Ne treba uopće spominjati da je Barr kompletnu dakle imovinu dobio na dug tj nije Plivi platio ništa.

Evo baš jučer FDA je odobrila uporabu Cycloseta u USA i to kao first in class. Terapeutsko područje diabetesa tipa 2 obuhvaća oko 25 milijuna pacjenata u USA a liječenje je oko 10.000,00 dolara godišnje po bolesniku.
Pa sada ja Vas pitam je li se tu radi o bezočnoj krađi astronomske vrijednosti. Tko je odgovoran za ovakvu situaciju? Ima li ijedan novinar u HR koji je spreman pročačkati što se to tu događa? I nije tu jedini slučaj unutar Plive jer unutar Istraživačkog instituta postoji niz lijekova u različitim fazama ispitivanja a GSK je u obavezi prema Plivi da s obzirom na fazu razvoja lijeka isplati rojalitete.

Zašto se dopušta Barru da pljčka i hara HR znanost i prinose te iste znanosti.

Zato kaj netko ima pinku od toga ko i u svim slicnim stvarima kod nas.

[/quote]

Šta misliš bi li pomogla prijava USKOKU? Cycloset ima velike predispozicije da bude tzv Blockbuster, lijek čija prodaja premašuje milijardu dolara, a ovi iz Barra nude pišljivih 600 kuna. To je krađa.

[/quote]

Šta misliš bi li pomogla prijava USKOKU? Cycloset ima velike predispozicije da bude tzv Blockbuster, lijek čija prodaja premašuje milijardu dolara, a ovi iz Barra nude pišljivih 600 kuna. To je krađa.
[/quote]

A probaj. Iako, poucen dosadasnjim "uspjesima" naseg sudstva sumnjam da ce se stogod dogoditi

Jesu Ga novinari natezali danima da pokaže račune iz Verone? Jesu.
Da li Ga je saborsko Povjerenstvo pozvalo da ih predoči? Je.
Da li je to učinio? Nije.

Bilo je to ljeta gospodnjega 2006. Nije otišao, dobio je izbore godinu poslije.

No respect

Jesu Ga novinari natezali danima da pokaže račune iz Verone? Jesu.
Da li Ga je saborsko Povjerenstvo pozvalo da ih predoči? Je.
Da li je to učinio? Nije.

Bilo je to ljeta gospodnjega 2006. Nije otišao, dobio je izbore godinu poslije.
[/quote]
…predugo je ovo pamćenje za prosječnog glasača..[sad]

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

sva sreća pa postoje ovakva mjesta na kojima ne dominirate vi već obični ljudi sa svojim mišljenjima …

Kolega ak mislite da vi kao obicni covjek dominirate svojim misljenjima mislim da se grdno varate. NHF
[/quote]

ja nisam obični čovjek … ja sam onaj koji tebi uzima iz djepa (porez) i daje ga siromašnima … nešto kao Robin Hood …

btw. po čemu smo to ja i ti kolege?!?!?

I love the Smell of Profits in the Morning

btw. po čemu smo to ja i ti kolege?!?!?

Po sudjelovanju na TK. Usput, tesko da si Robin Hood jer sirotinja taj porez ne vidi, ali ga zato dobije tona parazita. Pa se u skladu s time nazovi kak hoces [wink]

Robin Parazit …
oduzima privatnicima i daje državnim službenicima …

ps nismo ja i ti nikakve kolege …

Robin Parazit …
oduzima privatnicima i daje državnim službenicima …

ps nismo ja i ti nikakve kolege …

Onda dobro ak nismo. Usput, ne pljuj ruku koja te hrani.

pljuvao? [huh]

pljuvao? [huh]

Sorry ak sam krivi dojam stekao

New Report

Close