Bravo gospon dodjoh,to sam htela još reći.Kaj ti jadni ugostitelji ne spuste cijene butelje, koja ne vredi 50 kuna, sa 300 kuna na 150 pa povećaju potrošnju?
Ili zakaj ne traže od Elektre da im spusti cijenu struje?
ali kakve veze ima plaćanje autorskih prava s parafiskalnim nametima? to je klasični tržišni odnos, oni kupuju nečije proizvode i ili će se s drugom stranom uspjeti dogovoriti o cijeni ili neće, pa ništa od kupnje tj. morat će uvoziti hopacupa od nekoga drugog.
he he
ajd dokaži febi da nije parafiskalni namet …
slasžem se s tobom da je to klasični tržišni odnos, isto kao i plaćanje poreza … gospodarstvenici i građani plaćanjem poreza kupuju nečije proizvode i usluge … u ovom slučaju usluge države …
samo, ako se ne dogovore oko cijene, država uvijek može dići tu cijenu …
[lol]
[lol]
ne diže država nego onaj tko u njeno ima privremeno govori – e te glasnogovornike se uvijek može i smijeniti, pa neka oni dižu!
Porez nije klasični tržišni nego klasični monopolisitčki odnos, sila jačega, država si često misli da je najjača… tj. ne država nego onaj tko si lujevski umišlja "Država – to sam ja", a kod nas si uvijek netko to umišlja, čim dođe na vlast.
ali kakve veze ima plaćanje autorskih prava s parafiskalnim nametima? to je klasični tržišni odnos, oni kupuju nečije proizvode i ili će se s drugom stranom uspjeti dogovoriti o cijeni ili neće, pa ništa od kupnje tj. morat će uvoziti hopacupa od nekoga drugog.
he he
slasžem se s tobom da je to klasični tržišni odnos, isto kao i plaćanje poreza … gospodarstvenici i građani plaćanjem poreza kupuju nečije proizvode i usluge … u ovom slučaju usluge države …
[lol]
[/quote]
vidim da se traži moja reakcija
ZAMP me se nimalo ne tiče pa ga neću komentirati iako privatno smatram da je i to glupost ali tako je kako je.
nego čije usluge plaćaju oni koji moraju plaćati turističku članarinu iako sa turizmom nemaju nikakve veze?
Čije usluge plaćaju oni koji plaćaju spomeničku rentu a žive ili rade u oronulim zgradama koje nitko godinama ne obnavlja?
Zašto plaćamo određeni doprinos poduzeću koje je d.o.o.?
Zašto plaćam komunalnu i vodnu naknadu?
Obzirom da sve pokazuju da se USA lagano izvlači iz recesije a da HR nije ni ušla u recesiju možda je vrijeme da se naslov teme promijeni u "Kako smo savladali recesiju…."
he he
[lol]
[/quote]
vidim da se traži moja reakcija
ZAMP me se nimalo ne tiče pa ga neću komentirati iako privatno smatram da je i to glupost ali tako je kako je.
nego čije usluge plaćaju oni koji moraju plaćati turističku članarinu iako sa turizmom nemaju nikakve veze?
Čije usluge plaćaju oni koji plaćaju spomeničku rentu a žive ili rade u oronulim zgradama koje nitko godinama ne obnavlja?
Zašto plaćamo određeni doprinos poduzeću koje je d.o.o.?
Zašto plaćam komunalnu i vodnu naknadu?
[/quote]
Zaboravio si naseg Nadana-lep-ko-greh-Vidosevica i HGK od kojeg ogromna vecina poslovnih subjekata nikad nikakve koristi nije imala.
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2009,5,2,,161646.jl
SAD: Gripa A nije opasnija od obične gripe [smiley]
grafički prikaz svinjske gripe
http://ovoono.blog.hr/2009/04/1626173720/svinjska-posla.html
http://www.seebiz.eu/hr/banke/mastercard-zbog-recesije-sezona-u-hrvatskoj-bolja-nego-lani!,44205.html
Ohrabrenje izvana.
James knox Pisao sam već na nekom forumu.i sad ću opet. Imam apartmane. Prijašnjih godina u ovo doba sam imao rezervirano 90%. Ove godine jedva 50%.kapaciteta.
Broj upita preko weba se smanjio više od 50%. Posječenost turističke stranice 60%.privatni sektor će podbaciti,garantirano!
Ako su sve izjave što se pišu točne kao ova na linku íznad.onda Crno nam se piše.
James knox Pisao sam već na nekom forumu.i sad ću opet. Imam apartmane. Prijašnjih godina u ovo doba sam imao rezervirano 90%. Ove godine jedva 50%.kapaciteta.
Broj upita preko weba se smanjio više od 50%. Posječenost turističke stranice 60%.privatni sektor će podbaciti,garantirano!
Ako su sve izjave što se pišu točne kao ova na linku íznad.onda Crno nam se piše.
Naravno da će ljudi puno više kalkulirat i okretat svaku kunu i sigurno neće u travnju već trčat rezervirat apartman, ta vremena razbacivanja i nerealnih očekivanja su iza nas.
Al kad vrućina udari i susjed krene na more….ko i na crobexu oko 2000, masa uljeće. [thumbsup]
50% ispunjenih kapaciteta mi zvuči dobro, očekivao sam i gore za privatni smještaj.