Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@sava

vjeruj mi da je nasa prelijepa domovina zbilja cudjenje u svijetu i nevjerojatan poligon za raznorazna socioloska i ekonomska istrazivanja i opite.
U stvari – to bi trebalo promovirati kao dio turisticke ponude !!!
Mi smo za svedsku i norvesku starship enterprise … those who went too far …

http://www.monitor.hr/clanci/broj-zaposlenih-nastavlja-padati-a-umirovljenika-rasti/18830
pogledaj datum ovog clanka!!

morat ce mirovinci poceti zaradjivati [cool]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Zasto datum? Usred najgore recesije u za sada poznatom svemiru kod nas se smanjuje broj zaposlenih a povecava broj umirovljenika.
Uz umirovljenike imamo 460 opcina, 20tak zupanija, tisuce kotareva …
Pri tome je u Hrvatskoj ukupno zaposleno 1 638 000 osoba, od čega 911 000 muškaraca i 727 000 žena.[16] U državnim i javnim službama zaposleno je oko 260 000 ljudi, u javnim službama, kao što su obrazovanje i zdravstvo, 180 000, a u državnoj upravi 65 000 zaposlenika.[17]
ovo je iz wikipedije
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska

… bez brodogradilista, HRsuma, HRvoda itd… koji ne proizvode nikakav profit.

Iz gornjeg clanka iz monitora:
Zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja pak tvrdi da je pogoršanje omjera broja umirovljenika i zaposlenih posljedica zakona po kojem država ljude koji su na bolovanju dulje od šest mjeseci šalje u invalidsku mirovinu, što je praksa koja se primjenjuje već tri mjeseca.

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Iz gornjeg clanka iz monitora:
Zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja pak tvrdi da je pogoršanje omjera broja umirovljenika i zaposlenih posljedica zakona po kojem država ljude koji su na bolovanju dulje od šest mjeseci šalje u invalidsku mirovinu, što je praksa koja se primjenjuje već tri mjeseca.

Ja ne znam zbog čega ljudi misle da će mladi ostajati u ovoj zemlji i svojim radom hraniti sebe i pet umirovljenika. Otići će negdje gdje će ih država manje tlačiti i gdje će više cijeniti njihov rad.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja vodim 15 ljudi i svaki dan ih gledam kako rade. Primjetno je da se brže mjenjaju, više uče, produktivniji su od kada je počela kriza. Ljudi se više boje da će izgubiti posao pa se i više trude da budu produktivni, da doprinose više.

bome, ove što ja gledam svaki dan rade sve manje … shebalo ih ovih 6% … [bye]
[/quote]

Meni nije jasna ta politika smanjenja plaća 6%. Neselektivno se kažnjavaju svi. Politički gledano mi je još nejasnije. Ako svima smanjiš plaće 6%, onda je vrlo vjerojatno da će ogromna većina glasati protiv tebe.

Puno više logike ima smanjiti broj ljudi i tako smanjiti troškove. Ako otpustiš 10% ljudi, a ostalima ne smanjiš plaće onda ćeš izgubiti puno manje glasova nego ako svima smanjiš plaće.

[/quote]
Stopa nezaposlenosti, % (kr) 01.2009. 14,5
http://limun.hr/main.aspx?id=447426&Page=1
A što bi bilo kada bi još otpustili 10% ljudi koji rade u državnoj upravi? Koliko bi se onda ljudi našlo na ulici? Nije to privatna firma, u državnoj službi je sigurnost posla neusporedivo veća. To bi imalo po meniu lošije posljedice nego smanjenje plaća.
[/quote]
A zamisli da otpustis 10% ljudi iz "drzavne" sluzbe i das im 60% place da sjede kuci … da li bi oni ostali zaposleni u "drzavnim" sluzbama radili vise ili manje ? [lol] [lol] Koji utjecaj bi bio jaci: onaj od gubitka posla ili onaj od sjedenja kuci i ispijanja kave uz besplatan cash od 60% ?? [lol] [lol]
[/quote]

A koliko bi potrošio doma za telefon, više struje, vode, pa mora kuhati ručak umjesto da jede u menzi po super povoljnoj cijeni a kvaliteta vrhunska….Zamisli da izgube dodatak za prijevoz, a neki i korištenje poslovnog vozila….Ne kolega, ja bih im dao punu osnovicu, bez dodataka, da sjede doma prvih godinu dana, a ako u tom vremenu ne nađu posao onda su još manje potrebni državi da rade važne državne poslove.
[/quote]

Što ste se nadovezali državne službe. To je dječji vrtić u odnosu na razne holdinge tipa Banditos i ostalih lokalnih šerifa. Raspitajte se koliko tamo ima zaposlenih i kolike su im plaće. [pray]

zar se banditos ne broji u drzavnu sluzbu ???!!! [embarass] [undecid] [sad]
u cijoj je on sluzbi ? 007 ?

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

To bi trebale utvrditi službe koje plaćam ja i ostalih 1 637 999 zaposlenih da rade svoj posao. [thumbsup]

Theanswer, 17.04.2009. u 13:23
A zamisli da otpustis 10% ljudi iz "drzavne" sluzbe i das im 60% place da sjede kuci … da li bi oni ostali zaposleni u "drzavnim" sluzbama radili vise ili manje ? LOL LOLKoji utjecaj bi bio jaci: onaj od gubitka posla ili onaj od sjedenja kuci i ispijanja kave uz besplatan cash od 60% ?? LOL LOL

S jedne strane, nebi vječno dobivali tih 60%, a sdruge strane, nisu svi Hrvati ili točnije ljudi koji rade u državnoj službi toliko ljeni. Ipak je to po meni više stereotip, kao i ono Bračani su šktri i td.

Novci nisu problem. Novaca nema.

Kako će IGH zveknuti, pa to je strašno, ni ovi strašni nalozi na kupnji joj neće pomoći.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kako će IGH zveknuti, pa to je strašno, ni ovi strašni nalozi na kupnji joj neće pomoći.

da
makroekonomski pogled
pofuk

Uzmeš hipotekarni na stan i kupuješ papire. Ratu otplaćuješ stanarinom.
Svaki ulagač u dionice treba imati neku nekretninu i hipotekarni na istu.
[/quote]

Vecu lovu dobijes u banci na orocenju. Ili cash fondu

Ma lako za Zagreb – zadnjih godina od kada s njim upravlja Bandić Zagreb sve više i više ide naprijed dok država stagnira.
Stoga sam bio za odluku da Sanader uzme onih 700 milijuna iz poreza na dobit nadajući se da će to otići u razvojne projekte u HR ali od toga ništa – sve otišlo na bujanje činovničkog aparata.

Jozo daj v, 17.04.2009. u 15:49
A zamisli da otpustis 10% ljudi iz "drzavne" sluzbe i das im 60% place da sjede kuci … da li bi oni ostali zaposleni u "drzavnim" sluzbama radili vise ili manje ? LOL LOLKoji utjecaj bi bio jaci: onaj od gubitka posla ili onaj od sjedenja kuci i ispijanja kave uz besplatan cash od 60% ?? LOL LOL

S jedne strane, nebi vječno dobivali tih 60%, a sdruge strane, nisu svi Hrvati ili točnije ljudi koji rade u državnoj službi toliko ljeni. Ipak je to po meni više stereotip, kao i ono Bračani su šktri i td.
[/quote]
Jasno je da mnogi zaposleni u drzavnim sluzbama rade Ok ali ipak ostaju pitanja: Zar ne bi bilo bolje umjesto citave "drzavne sluzbe" instalirat jedan golemi kompjuter sa double networkom?
Koji je smisao te "sluzbe"? Navedite jednu "sluzbu" u kojoj gradjani imaju zadovoljavajucu uslugu?

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

New Report

Close