Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…..Tako će premijer Ivo Sanader njemačkoj kancelarki Angeli Merkel danas moći predstaviti odluku o kretanju u projekt izgradnje terminala, s obzirom da će ključna gospodarska tema tih razgovora biti projekt LNG Adria u kojem njemačke kompanije E.ON Rhurgas i RWE zajednički imaju najveći udio, te još neki energetski projekti poput izgradnje Plomina III. To je naznačila i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora koja taj susret smatra snažnim poticajem za realizaciju već dogovorenih projekata od četiri milijarde eura.

Da se s ovim projektom išlo brže ne bi danas bilo natezanje sa Slovencima, Rehnom i ostalom družinom. Dobro imaju živaca i strpljenja poslovno pedantni Njemci.
[pray]

…..Akcijski plan za spas turizma predviđa i smanjenje parafiskalnih terećenja u turističkom sektoru, poput spomeničke rente, ZAMP-a i naknade HRT-u.

Među ostalim mjerama našli su se i besplatan ulazak u muzeje tijekom sezone, uspostava i organizacija destinacijskih info centara te čuvena preporuka školama da maturalna i ostala putovanja ostvaruju u Hrvatskoj.

Ako ovo ne spasi turizam ne znam što će…. Da pročitaju koji put forum poslovnog dnevnika donijeli bi pametnije mjere.
[lol] [lol]

Veći efekt bi dala besplatna plata i butelja dobrodošlice. Paški sir, pršut, kulen…..i butelja Dingača!
[/quote]
To možeš doživiti samo u Slavoniji, samo hebi ga nemamo more i sparno je, a to da ti dalmoš da povisilo bi ti noćenje za 50%, a ono smeće od pizze sa 50 bi povisio na 100 kuna. Baš mi je drago što PDV na prehranu nije spušten jerbo se cijene ne bi spustile garant.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

…..Akcijski plan za spas turizma predviđa i smanjenje parafiskalnih terećenja u turističkom sektoru, poput spomeničke rente, ZAMP-a i naknade HRT-u.

Među ostalim mjerama našli su se i besplatan ulazak u muzeje tijekom sezone, uspostava i organizacija destinacijskih info centara te čuvena preporuka školama da maturalna i ostala putovanja ostvaruju u Hrvatskoj.

Ako ovo ne spasi turizam ne znam što će…. Da pročitaju koji put forum poslovnog dnevnika donijeli bi pametnije mjere.
[lol] [lol]

Veći efekt bi dala besplatna plata i butelja dobrodošlice. Paški sir, pršut, kulen…..i butelja Dingača!
[/quote]
To možeš doživiti samo u Slavoniji, samo hebi ga nemamo more i sparno je, a to da ti dalmoš da povisilo bi ti noćenje za 50%, a ono smeće od pizze sa 50 bi povisio na 100 kuna. Baš mi je drago što PDV na prehranu nije spušten jerbo se cijene ne bi spustile garant.
[/quote]

Zato i planiram ove godine s klincima skoknuti do Slavonije točnije do Kopačkog rita. Gledao sam neki dan na TV i ne možeš bilivit koliko turista dolazi, čak iz Japana. Btw brusim se na dobar fish paprikaš.

…..Krajem veljače ukupni depoziti građana i trgovačkih društava iznosili su 248,2 milijarde kuna, dok je ukupna zaduženost iznosila oko 254 milijarde kuna. "Iz toga se vidi da banke nisu prisiljene posuđivati novac iz inozemstva, što je njihova glava izlika kada traže povećanje kamatnih stopa na kredite

Hebote ispada da sami sebe kreditiramo po abnormalno visokim kamatama. Ako Sanader ne "stane na glavu ovoj zmiji" u obliku bankarskog lobija loše će se provesti na izborima. Jel taj čovjek svjestan da je 90 % građana na neki način zaduženo kod ovih gospodara života i smrti. I još nas uvjeravaju kako je zaduživanje vani poskupilo, a istovremeno nas kreditiraju vlastitim novcima. [angry]

[lol] [lol]

[/quote]
[/quote]

Zato i planiram ove godine s klincima skoknuti do Slavonije točnije do Kopačkog rita. Gledao sam neki dan na TV i ne možeš bilivit koliko turista dolazi, čak iz Japana. Btw brusim se na dobar fish paprikaš.
[/quote]
U privatnom smještaju po Baranji ćeš lako dobiti šunkice, kulena, sira mukte uz naravno vina i rakijice. Što se tiče klope, ima par izvrsnih restaća samo prave klope treba naručiti par sati unaprijed, a cifra ti neće bit veća od najprosječnijeg zagrebačkog restorana.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Onda se nabrusi i na 30 vrsta komaraca i stršljena. [lol]

Zadnji od sunca zlatni trak vrh Učki je okrunil, dolčići mići gusti mrak škurinun je napunil. Pala je noć na kućice...

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=62bb52eb-9df1-448b-8a36-972f3b60bf7d&open=sec
šta smo imalo BDP +0,2% u 4Q 08?
pa to je odlično.

[lol] [lol]

[/quote]
[/quote]

Imaš li kakvu ponudu za Kopački; 2-3 dana Baranje, Vinkovaca i Vukovara mi ne bi škodilo za 1. svibanj. Ako je tako kako kažeš ne bi se bilo loše zaletjeti i prije jedan vikend u kakav dobar restoran.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=62bb52eb-9df1-448b-8a36-972f3b60bf7d&open=sec
pa to je odlično.

s ovim su me dotukli
Rizik za prognozu o 3,7-postotnom smanjenju rasta ove godine i dalje je negativno usmjeren.
jel može ovo netko prevest? definitivno sam tutlek za ekonomiju.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

pa to je odlično.

s ovim su me dotukli
Rizik za prognozu o 3,7-postotnom smanjenju rasta ove godine i dalje je negativno usmjeren.
[/quote]
[lol]
Ma pusti, evo druga jedna
http://www.agram-brokeri.hr/UserDocsImages/analize/Hipnotizirani%20kretanjem%20cijena.pdf

skoro apsolutno si u pravu. jedino je problem kad se netko drugi zaduzuje u tvoje ime.

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

s ovim su me dotukli

Ja nisam ni ovo savladao:
http://www.poslovni.hr/107409.aspx

No respect

New Report

Close