Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i tko zivi bolje u prosjeku? robovi imaju zagarantiran posao, mozda bi se trebali vratiti na ropstvo ako su radna mjesta tako vazna?

u SAD-u je jos vise radnih mjesta izmsljeno nego je to slucaj kod nas..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Po riječima ministra gospodarstva i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, u planu je i promjena zakona o državnim službenicima jer treba smanjiti troškove i broj zaposlenika u državnoj upravi na svim razinama. U prvom krugu, u idućih devet mjeseci, taj broj bit će smanjen za 10 posto, objasnio je.

Dinkić je najavio da će se smanjiti i broj vladinih regulatornih tijela, ograničiti službena putovanja u inozemstvo osim kad je riječ o putovanjima važnim za državu, zabraniti reprezentaciju na teret proračuna, zabraniti nabavu službenih vozila i uvesti strog nadzor njihove uporabe te smanjiti troškove uporabe službenih mobilnih telefona.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/16431/Srbijanska-vlada-predstavila-gospodarske-mjere.html
Ja bi glasovao za ovog i u RH.

Bit ce komedija krajem godine kad se ispostavi da su SVE drzave to napravile a jedino nasa domovina jos uvijek uzgaja rodbinu koja tuce 2 pecata dnevno i dobija 4000kuna place… pitam se sta o tome misli Redakcijski Savjet PDa? Kako to da se nisu najavili kod premijera da malo porazgovaraju o tome? Nakon sto je ovaj odbacio sve moguce analize svih dostupnih strucnjaka i interesnih grupa u drzavi … [bye]
[/quote]

Bit će komedija kad se ispostavi da se svi iz našeg okruženja, koji su i u puno goroj sitaciji nego mi, izvlače iz recesije brže od nas jer naši lumeni rade sve suprotno nego što radi sav normalan svijet.

Dodao bih samo, i za vrijeme Velike Depresije, u USA: radilo je više % ljudi nego ih kod nas danas radi. To je dakle naš glavni problem, bez obzira na "službenu stopu nezaposlenosti", premalo ljudi radi u odnosu na broj oni koji žive na teret državnog proračuna na ovaj ili onaj način, dakle na teret ovih malo što rade. A i tih malo što rade, rade na ja jako lošim i dugoročno ne održivim radnim mjestima, to je upravo zastrašujuće: imamo premalu zaposlenost a stanje može biti samo još gore, u svakom slučaju kratkoročno i srednjoročno mora biti gore.

Sve stoji i od twixera i ovo od lnyxa, ali ne uzimate u obzir demografiju. Realno gledajući europsko i hrvatsko stanovništvo se presporo razmnožava te prosječna dobna struktura se povećava (povećava se broj starijih u odnosu na mlade), samo što za razliku od Hrvatske većina EU zemalja to nadoknađuje uvoženjem radne snage. Veseli me činjenica da su potencijalni kandidati za predsjednika u više navrata isticali ovu problematiku, mislim da je Vidošević čak nekakav plan napravio. Uglavnom, morat ćemo početi opako kroatizirati u budućnosti ako želimo imati kako tako stabilnu ekonomiju. [smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

…..Akcijski plan za spas turizma predviđa i smanjenje parafiskalnih terećenja u turističkom sektoru, poput spomeničke rente, ZAMP-a i naknade HRT-u.

Među ostalim mjerama našli su se i besplatan ulazak u muzeje tijekom sezone, uspostava i organizacija destinacijskih info centara te čuvena preporuka školama da maturalna i ostala putovanja ostvaruju u Hrvatskoj.

Ako ovo ne spasi turizam ne znam što će…. Da pročitaju koji put forum poslovnog dnevnika donijeli bi pametnije mjere.
[lol] [lol]

Ja sam dobar dio života proživio u americi. Imam rodbinu i ovdje i tamo. Njihova djeca odlaze od kuće sa 19 godina, počinju raditi sa 16. Mogu raditi sve i hoće raditi sve. Presele se zbog posla 1000 milja od kuće u manje od 48 sati. S druge strane ovdje djeca počinju raditi sa 28, napuste kuću sa 32 (rijetki), čitav život žive na istom mjestu, rade samo ono što im se sviđa (ako rade).

Porediti amaeričku fleksibilnost i prilagodljivost i hrvatsku je isto kao porediti nogometne reprezentacije Brazila i Andore. Uz najveću ekonomsku krizu u povijesti amerike, 61% populacije radi. U najboljem razdoblju hrvatske ekonomije nije radilo više od 35% ljudi.

Dobar post.
[/quote]

Ja oko sebe vidim jako puno devetnaestogodišnjaka koji rade ili traže posao ,bilokakav ……još bliže sebi vidim neke studente koji vikendima rado malo istegnu mišiće kakvom korisnom fizičkom aktivnošću….koji grade svoje samostalne živote koji im tako gode da im napamet ne pada da žive u rodnoj kući kad budu jednom radili nakon faksa ….djeca su nam onakva kakvu smo odhranili i zaslužili….

Uvoz hrane u veljači pao 12%, a izvoz povećan 11% [cool]

Ja sam dobar dio života proživio u americi. Imam rodbinu i ovdje i tamo. Njihova djeca odlaze od kuće sa 19 godina, počinju raditi sa 16. Mogu raditi sve i hoće raditi sve. Presele se zbog posla 1000 milja od kuće u manje od 48 sati. S druge strane ovdje djeca počinju raditi sa 28, napuste kuću sa 32 (rijetki), čitav život žive na istom mjestu, rade samo ono što im se sviđa (ako rade).

Porediti amaeričku fleksibilnost i prilagodljivost i hrvatsku je isto kao porediti nogometne reprezentacije Brazila i Andore. Uz najveću ekonomsku krizu u povijesti amerike, 61% populacije radi. U najboljem razdoblju hrvatske ekonomije nije radilo više od 35% ljudi.

Dobar post.
[/quote]

Ja oko sebe vidim jako puno devetnaestogodišnjaka koji rade ili traže posao ,bilokakav ……još bliže sebi vidim neke studente koji vikendima rado malo istegnu mišiće kakvom korisnom fizičkom aktivnošću….koji grade svoje samostalne živote koji im tako gode da im napamet ne pada da žive u rodnoj kući kad budu jednom radili nakon faksa ….djeca su nam onakva kakvu smo odhranili i zaslužili….
[/quote]
ja oko sebe vidim da je vlada izdala 7500 radnih viza strancima zato sto nedostaje radnika u gradjevini i brodogradnji,jedno je traziti posao,ali na tom poslu bi trebalo i raditi,ja sam odselio od kuce s 20 i kad mi je bilo najteze nisam se vracao stari mi ajmo reci pripada visem srednjem stalezu,zadnji put sam ga zicao po osluzenju vojnog roka,znaci prije 10tak godina i on mi je naravno dao uz prigovor,"rekao je dali te malo sram gotov si covijek",tad sam zadnji put zicao..znao sam posuditi ako bi mi trebalo i sve uredno vratiti,na kraju krajeva sve njegovo meni ostaje,bilo je dana kad nije bilo lako,otreses glavom i ides dalje.tad sam bio ljut na njega,sad mi je drago…on se takodje bavi ovim poslom otkad zse postoji nista drugo i ne radi…ima malo i u nasim roditeljima,kako bi moj djed rekao "sto te ja jace lupim, cvrsci ces biti"..djeca zive pod staklenim zvonom i to je lijepo,ali sta kad se zvono razbije…..

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

kolega jos ce nam se poklopiti uvoz i izvoz… [thumbsup] necemo sad o smanjenoj potrosnji.. [rolleyes]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

…..Akcijski plan za spas turizma predviđa i smanjenje parafiskalnih terećenja u turističkom sektoru, poput spomeničke rente, ZAMP-a i naknade HRT-u.

Među ostalim mjerama našli su se i besplatan ulazak u muzeje tijekom sezone, uspostava i organizacija destinacijskih info centara te čuvena preporuka školama da maturalna i ostala putovanja ostvaruju u Hrvatskoj.

Ako ovo ne spasi turizam ne znam što će…. Da pročitaju koji put forum poslovnog dnevnika donijeli bi pametnije mjere.
[lol] [lol]

Veći efekt bi dala besplatna plata i butelja dobrodošlice. Paški sir, pršut, kulen…..i butelja Dingača!

Dobar post.
[/quote]

[/quote]

Kolegice dođite u Zagreb pa pogledajte situaciju u radno vrijeme po kafićima. To za početak.

Resistance is futile! You will be assimilated!

kolega jos ce nam se poklopiti uvoz i izvoz… [thumbsup] necemo sad o smanjenoj potrosnji.. [rolleyes]
[/quote]
ko da nismo dovoljno debeli [rolleyes]

Je, srećom ima i toga. I stoji da se čovjek u određenoj mjeri stvara upravo odgojem.

Ali evo, kad se traži trgovkinja u pekari, ne možeš naći poštenu radnicu.
Kad se otvara neki butik – evo ih 100 prijavljenih.
Pekar veću plaću daje, samo da siroče dobije zadovoljnu radnicu, al ne vrijedi.

Jbg, kad je "kul" prodavat gaće i tipkat porukice nageliranim noktićima, sa poljepljenim cirkončićima na kljuki i zubima i barem 5-6 narukvica tako da zvone okolo ko na kravi. Na ušima karike od bačve, naočale sa staklima od tjemena do usta…
Malo je nezgodno tak pakovat bureke, nemreš masnim prstima tipkat poruke i provlačit prste kroz kosu, pred ogledalom slagat face, tražeći onu najseksi.

Zamisli da te netko vidi u pekari. Tvoj socijalni život je uništen. Povlačiš se u osamu i na kraju završiš kao misionarka u građanskom ratu razorenim afričkim državama.

No respect

New Report

Close