Negdje sam čitao da banke najbolje zarađuju upravo u vrijeme krize. Čini mi se u Tajnama kapitala.
A ja sam negdje procitao da su banke, suma sumarum, u povijesti izgubile u krizama vise novca nego sto su ukupno zaradile. [cool]
A ja sam negdje procitao da su banke, suma sumarum, u povijesti izgubile u krizama vise novca nego sto su ukupno zaradile. [cool]
Zarađuju sporo, gube brzo. [smiley]
Kad samo idu duplat, nikad ne izvade lovu… veca-manja-veca-manja…
Čudno da i jedna postoji…
Saniraju ih porezni obveznici. [thumbsup]
Banke si nemogu dopustit luksuz krizne godine. Bilanca banke je neusporediva sa bilancama poduzeća i trebamo biti sretni da dobro zarađuju jer bi u suprotnom svi zajedno bili u daleko većim problemima.
Bilance su neusporedive, ali princip poslovanja i jednih i drugih se temelji na povjerenju. Samo kod poduzeća nepovjerenje uzrokuje nelikvidnost, a kod banaka u srednjem roku propast. Kratkotrajno si mogu dopustiti luksuz krizne godine, pogotovo ako su akumulirale dobiti kao naše banke…
SDP želi poseban porez na kamate
http://www.poslovni.hr/112489.aspx
Ovo je 1. travanjska šala? Ili su ovi pali sa Marsa.
…
E a ovo je posebno zanimljivo, kako nase "glavne" stranke imaju ideje jedna blesavija od druge. Nemres vjerovati, pun ti je k… Sukera i ove ekipe i onda svako malo cujes jos gluplje ideje od ostalih. Mislim nevjerojatno. Jedino sto svi znaju je vikat – a kada ste vi ono pa kad smo mi ono i tako stalno. Sve se vrti oko proslosti, nitko ne gleda u buducnost. Sabor gledam 10 min i u tom roku mi je doslovno zlo od idiotarija koje padaju sa svih strana. A svi cekaju da se pojavi neko rjesenje samo od sebe i da sve bude OK. Uzas, doslovno uzas, ti ljudi uopce nisu svjesni kuda ce nas taj njihov idiotizam odvesti.
SDP želi poseban porez na kamate
http://www.poslovni.hr/112489.aspx
Ovo je 1. travanjska šala? Ili su ovi pali sa Marsa.
…
E a ovo je posebno zanimljivo, kako nase "glavne" stranke imaju ideje jedna blesavija od druge. Nemres vjerovati, pun ti je k… Sukera i ove ekipe i onda svako malo cujes jos gluplje ideje od ostalih. Mislim nevjerojatno. Jedino sto svi znaju je vikat – a kada ste vi ono pa kad smo mi ono i tako stalno. Sve se vrti oko proslosti, nitko ne gleda u buducnost. Sabor gledam 10 min i u tom roku mi je doslovno zlo od idiotarija koje padaju sa svih strana. A svi cekaju da se pojavi neko rjesenje samo od sebe i da sve bude OK. Uzas, doslovno uzas, ti ljudi uopce nisu svjesni kuda ce nas taj njihov idiotizam odvesti.
[/quote]
igraju igru glup, gluplji
Mislite da ce ovo pomoci?
"Na ljeto PDV na hranu i piće 10%"
Ovo je još jedan debilan pokušaj smiješne družine. Veći efekt za turizam ove godine ima smanjenje cijene smještaja i niža cijena goriva, a posebno u odnosu na zemlje u bliskom okruženju. Ali kako vidimo družina radi sve kontra ove države i gospodarstva pa već sada krenula sa dizanjem cijena goriva. [bye]
Pa INA je privatna firma… A cijene benzina su narasle u zadnje vrijeme svuda. Nije to kolega nikakva zavjera.
Anyway, uvoz je pao znacajno, vise nego izvoz. Roha je potamanio kune i prisilio drzavu da sreze troskove. Ovim tempom smanjivanja robnog deficita, uz uvjet da turizam bas ne dozivi kolaps, mogli bi i prezivjet ovu godinu. Za sve ostalo, tu je MMF.
Steta sto kriza nije izbila pred koju godinu… Bar bi nas ranije natjerala da napravimo sto moramo.