Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RIJEČ NOBELOVCA
Krugman: Amerika će morati preuzeti velike banke
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
ZAGREB – Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman izjavio je u utorak da će Sjedinjene Države na kraju morati "preuzeti" velike banke, kako se gospodarska i financijska kriza bude dalje produbljivala.
http://seebiz.eu/hr/banke/krugman-amerika-ce-morati-preuzeti-velike-banke,40929.html

Ili, nedaj Bože, pribjegnu metodama mita i korupcije.

Te mjere su konstantno na snazi
[/quote]

nek kaj ,uz smanjene plače bar besplatan gablec si zaslužuju jadni ljudi [wink]
[/quote]

Evo ja sam prvi kupac..meni treba jedna prikladna košarica za građevinsku dozvolu [pray]
ps.čekam ju več više od 3 godine

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Damn… Mađari isto pred raspadom. Nije dobro. [undecid]

Samo su si krivi. Kad imaju idiota za guvernera.
[/quote]
Šta su oni izvodili s tim, nisam uopće upoznat.
osim što su inu u pravom trenu dobili [lol]
[/quote]

Ma oni su zaglibili jos prije, tamo negdje 2007. dok je sve ostalo jos raslo, oni su poceli padat u recesiju. Sama njihova vlada je priznala da su vodili katastrofalnu politiku i da nisu nista napravili. Korumpirani i nesposobni.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Vidim da je Sanader krenuo u ofanzivu na ljecnike i profesore… Glavno da se Peljeski most radi punom parom. Da sam zloban, pomislio bi da im mozda kapne koji postotak od toga. [lol]

Otvaram lanac kućica pred Državnim institucijama sa već spakovanim korpicama. Popularne cijene.
Hoće netko u kompu? [huh]

..mogu ja [proud]…..imam iskustva s druge strane pa znam čime ih je dobro napuniti [lol]
[/quote]

ha ha ha ha ha ha ha haha ha haha ha ha

I love the Smell of Profits in the Morning

He he:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a6KhEW.jkmdE&refer=home

"Gilts Slump as Demand at U.K. 40-Year Bond Auction Falls Short
Share | Email | Print | A A A

By Kim-Mai Cutler

March 25 (Bloomberg) — U.K. government bonds slumped, extending three days of losses, after an auction of 40-year gilts failed to meet the amount of debt the Treasury offered.

Investors bid for 1.63 billion pounds ($2.4 billion) of notes, lower than the 1.75 billion pounds of 4.25 percent notes the Treasury had slated to sell, the U.K. Debt Management Office said today.
…"

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7921c936-2396-4402-94dd-961a3856a442&open=sec

"Šuker predstavio "rebalans za spas radnih mjesta", deficit povećan na 5,5 milijardi
Business.hr

U srijedu je Vlada održala jednu od zanimljivih sjednica u zadnje vrijeme. Naime, predsjednik Mesić po prvi put je sudjelovao u neprotokolarnoj sjednici Vlade, na kojoj je ministar financija Ivan Šuker predstavio dugo očekivani rebalans državnoj proračuna za 2009.

Nakon poduljeg uvoda premijera Ive Sanadera i predsjednika Mesić, riječ je dobio Šuker te iznio najvažnije brojke vezane uz rebalans proračuna, kojeg su opisali kao "rebalans za spas radnih mjesta i socijalnih prava".

"Rebalans proračuna rađen je s projekcijom smanjenja BDP-a za 2 posto, oko toga postoji veliko suglasje među ekonomistima. Treba reći da će taj podatak za rujan itekako ovisiti o turističkoj sezoni, zato jedna od antirecesijskih mjera i jest da Ministarstvo turizma učini sve da sezona uspije. Što se tiče inflacije, predviđamo da će ona iznositi 2,6 posto." – kazao je Šuker u uvodnom dijelu, pa napokon iznio konkretne brojke o rebalansu.

"Proračunski prihodi koji su bili planirani na 124 milijarde ići će na 116 milijardi kuna, dakle radi se o rezu od 8 milijardi kuna. To je ujedno i razina prihoda iz 2008. Što se tiče rashoda, oni će se smanjiti za 5,4 milijarde, odnosno sa 126,9 milijarde na 121,5 milijardi kuna." – ustvrdio je Šuker.
…"

Neznam kako oni racunaju da ce im proracunski prihodi biti isti ko prosle godine, ali nema veze…

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7921c936-2396-4402-94dd-961a3856a442&open=sec

"Šuker predstavio "rebalans za spas radnih mjesta", deficit povećan na 5,5 milijardi
Business.hr

U srijedu je Vlada održala jednu od zanimljivih sjednica u zadnje vrijeme. Naime, predsjednik Mesić po prvi put je sudjelovao u neprotokolarnoj sjednici Vlade, na kojoj je ministar financija Ivan Šuker predstavio dugo očekivani rebalans državnoj proračuna za 2009.

Nakon poduljeg uvoda premijera Ive Sanadera i predsjednika Mesić, riječ je dobio Šuker te iznio najvažnije brojke vezane uz rebalans proračuna, kojeg su opisali kao "rebalans za spas radnih mjesta i socijalnih prava".

"Rebalans proračuna rađen je s projekcijom smanjenja BDP-a za 2 posto, oko toga postoji veliko suglasje među ekonomistima. Treba reći da će taj podatak za rujan itekako ovisiti o turističkoj sezoni, zato jedna od antirecesijskih mjera i jest da Ministarstvo turizma učini sve da sezona uspije. Što se tiče inflacije, predviđamo da će ona iznositi 2,6 posto." – kazao je Šuker u uvodnom dijelu, pa napokon iznio konkretne brojke o rebalansu.

"Proračunski prihodi koji su bili planirani na 124 milijarde ići će na 116 milijardi kuna, dakle radi se o rezu od 8 milijardi kuna. To je ujedno i razina prihoda iz 2008. Što se tiče rashoda, oni će se smanjiti za 5,4 milijarde, odnosno sa 126,9 milijarde na 121,5 milijardi kuna." – ustvrdio je Šuker.
…"

Neznam kako oni racunaju da ce im proracunski prihodi biti isti ko prosle godine, ali nema veze…

Ne znam zašto me pere filing da to još nije dovoljno i da fali sića od kojih 15,20 milijardi

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

"Mislim da ćemo, kad kriza počne jenjavati, biti u puno boljoj od svih ostalih tranzicijskih zemalja." – optimistično je zaključio Šuker.

izgleda da se čuo s onim novozelanđaninom pa od njega pokupio foru.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

A peta brzina? [lol]

A peta brzina? [lol]

Peta brzina je moguća tek kad se rođačke veze uklone, a kako sad stvari stoje prije ćemo u bankrot države nego što će se ići u otpuštanja viška neradnika. Ispada da su veći problem sindikati nego iracionalni i neisplativi projekti, a za to vrijeme će državne firme pokopati likvidnost na tržištu. Mislim da bez mmf-a strukturne promjene nećemo vidjeti. Sve u svemu, situacija postaje prilično degutantna i onda se ljude čude odljevu mozgova… [sad]

Bar dionice rastu [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Nis, meni je posebno drago sto nedaju peljeski most… Nego su radje skresali drzavnim sluzbenicima place. Jel fazan vikao da je dobro gradit mostove? Samo nije racunao da ce ga on iz svog djepa platit. [lol]

New Report

Close