Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ekonomija je nadriznanost koja se bavi proucavanjem brojeva koji proizvoljno oznacavaju realne vrijednosti..

dokaz o totalnoj bezvrijednosti iste jest konstantni neuspjeh..

iz tog razloga najbolji ekonomisti i gospodarstvenici nikad nisu studirali ekonomiju [tongue]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Gle vipy, ne odricem ja funkciju DCF-u. Medjutim, procjenu radi jedan ili vise ljudi i dobije rezultat kakav dobije. Tisuce drugih dobije tisuce razlicitih rezultata. Te taktike se sucele na trzistu, jedni sa strane prodavatelja, drugi sa strane kupca. U tom sukobu se odredi cijena. Svatko na trzistu poznaje jedan mali segment, nitko nema pregled cijelog trzista. Upravo je to funkcija burze, da da pravo glasa velikom broju ljudi u nadi da ce naci pravu cijenu, kao neku "srednju vrijednost". Svatko donese svoj mali dio informacije i ugradi je u cijenu. To nije samo funkcija burze, to je funkcija svakog trzista.

prva i osnovna greska ja sto pretpostavljas da investitori ulazu po DCF-u

da ulazu po DCF nikad crobex ne bi vidjeli na 5400 ili na 1250…
cast izuzecima, ali niti ekipa iz OIF vecinom ne zna napraviti DCF.. a kamoli mali dionicari

ali s obzirom da ne znas osnove necega sto se zove procjena vrijednosti, a ni kad se radi, nema smisla objasnjavati osnove…

s askom ima smisla raspravljati, bez obzira sto se ne slazemo bas uvijek, ali ne moram objasnjavati da postoji DDM, a ne postoji DCM

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

ekonomija je nadriznanost koja se bavi proucavanjem brojeva koji proizvoljno oznacavaju realne vrijednosti..

iz tog razloga najbolji ekonomisti i gospodarstvenici nikad nisu studirali ekonomiju [tongue]

Zašto onda angažiraju gomile ekonomista? [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Mene je, kolega blueman, fasciniralo sljedece: Kad bi izaslo losije izjesce od ocekivanog, ljudi su tu po forumu cesto pravdali da je to zato sto firma skriva dobit, uprava maznjava novce i slicno. Ja sam jednom prilikom upitao: a zasto zelite uloziti u firmu za koju vjerujete da je uprava nepostena, nije joj stalo do dionicara i jos ste je spremni platiti vise nego sto izvjesca pokazuju. Odgovor nisam dobio…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Baš me zanima da li to isto misliš i za kirurge… [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

prva i osnovna greska ja sto pretpostavljas da investitori ulazu po DCF-u

da ulazu po DCF nikad crobex ne bi vidjeli na 5400 ili na 1250…
cast izuzecima, ali niti ekipa iz OIF vecinom ne zna napraviti DCF.. a kamoli mali dionicari

ali s obzirom da ne znas osnove necega sto se zove procjena vrijednosti, a ni kad se radi, nema smisla objasnjavati osnove…

s askom ima smisla raspravljati, bez obzira sto se ne slazemo uvijek, ali ne moram objasnjavati da postoji DDM, a ne postoji DCM

Zasto nas onda razni analiticari obasipaju procjenama na osnovu DCF-a? I daju preporuke "buy, hold ili sell" na osnovu toga?

]

Zasto nas onda razni analiticari obasipaju procjenama na osnovu DCF-a? I daju preporuke "buy, hold ili sell" na osnovu toga?

fashionable….

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

A sto sam ja napisao, daj procitaj please, sa razumijevanjem ovaj put…

"Kolega Asko, DCF je elementarna matematika, srednjoskolska i trivijalna. Ono sto je tesko napraviti je projecirati buduce poslovanje. Tu vam nikakva matematika nece pomoci. Ja mogu tehnicki napravit DCF, ali nemogu "izracunati" buduce poslovanje."

He he…tebi nije dosta jednom izgleda..
Projekcija je posljedica..ja ti govorim o ulazu u model.
Ekonomisti ne bih trebao ništa objašnjavati… [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Zašto onda angažiraju gomile ekonomista? [lol]
[/quote]
marketing [cool]

jos jedna misterija su mi konzultantske firme. tj. netko tko ce ti reci kako ti imas voditi svoju firmu, i to bolje nego sto vlastiti namjestenici mogu.. poznajem i takvih par.. majko moja..

ovo ostalo oko cega se svadjate mi bas nije interesantno.. DCM, DCF.. to mi je nesto ko statistika.. ako trebas statistiku da bi nesto dokazao, onda to uglavnom nema neku vrijednost..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

pjesma nagrada,
http://www.youtube.com/watch?v=Do1cQ9QHftI

Deimos,

moja parola je
kad ne znam o necemu, ne pisem

mogao bi i ti…

Cujte kolega asko, ako vi mislite da mozete naci "pocetno stanje" ili "ulaz u model" koji ce vam dati nesto suvislo, a da nemorate napraviti procjenu buduceg kretanja, onda neznam kako vam ja tu mogu pomoci.

Baš me zanima da li to isto misliš i za kirurge… [smiley]
[/quote]
ne, samo za ekonomiste i psihologe………

no da budem posten, cast iznimkama… sigurno ima neka nepriznata grana ili metodologija u ekonomiji koja daje dobre rezultate.. no sumnjam da DCF i DCM metoda tu spadaju..

u biti kirurzi su nesto kao vozaci kamiona.. nema tu filozofije..

New Report

Close