Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gle vipy, ne odricem ja funkciju DCF-u. Medjutim, procjenu radi jedan ili vise ljudi i dobije rezultat kakav dobije. Tisuce drugih dobije tisuce razlicitih rezultata. Te taktike se sucele na trzistu, jedni sa strane prodavatelja, drugi sa strane kupca. U tom sukobu se odredi cijena. Svatko na trzistu poznaje jedan mali segment, nitko nema pregled cijelog trzista. Upravo je to funkcija burze, da da pravo glasa velikom broju ljudi u nadi da ce naci pravu cijenu, kao neku "srednju vrijednost". Svatko donese svoj mali dio informacije i ugradi je u cijenu. To nije samo funkcija burze, to je funkcija svakog trzista.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

U teoriji, ekonomi su najuspješniji na burzi, u praksi nisu. [smiley]

No respect

koji indijanac?
onaj sto je branio THNK na 5000 i INGR dokupljivao na 200? [huh]

E bas taj… [lol]
Crobex mu izgleda bolje ide. [thumbsup]

Ma pustite kvragu DCF i sve.
Nije problem DCF-a i neznam cega pa sada cijene ne odgovoaraju DCF-u.
To nije ni smisao.

Puno veci problem je sto mozda 3-4 firme na burzi imaju transparentno poslovanje.
Ostalo mozemo objesiti macku od rep.

Mali dionicari su zlo u RH.
I sama burza je zlo, da nije bilo HANFE pola firmi bi se vec delistalo.

A to je problem veci od svega drugoga jer uprave i vlasnici samo gledaju kako da koga zmuljaju.

I zato mozemo sve izracune baciti kvragu..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ovo je pjesma za onoga koji pobjedi u ovoj raspravi [wink]

http://www.youtube.com/watch?v=Qnju-MwtFUg

[emo_cool]

To je tocno kolega blueman… Trziste barata sa informacijama i na osnovu njih odredjuje cijenu. Sto je informacija losija, manja je vjerovatnost da ce pogoditi cijenu (odnosno da ce doci do znacajne korekcije kad jednom informacija postane dostupna). Medjutim, ovo sto gledamo nije samo problem netransparentnosti, jer su i puno transparentnije burze dozivjele slicne stvari. Uzrok ove krize je sistematski, tolika pogreska u racunanju po tolikim klasama imovine i po geografski udaljenim lokacijama nije slucajna IMHO.

Kolegice mateja, u raspravama na internetu nema pobjednika. [thumbsup]

Kolega Asko, DCF je elementarna matematika, srednjoskolska i trivijalna. Ono sto je tesko napraviti je projecirati buduce poslovanje. Tu vam nikakva matematika nece pomoci. Ja mogu tehnicki napravit DCF, ali nemogu "izracunati" buduce poslovanje. Zato ga ni ne radim, jer je DCF po definiciji osjetljiv na "garbage in – garbage out". Bolju metodu nemam, niti ju zelim izmisliti.

Sto se tice IPO-a, okrenuli ste tezu. Nisu IPO-i i dokapitalizacije unistili trziste, nego masovna pojava doticnih signalizira da je trziste izgubilo kompas. To je posljedica, ne uzrok.

Nisi pogodio ama baš ništa…ekonomija nije niti će ikad biti matematika. To joj je jedan od pomoćnih alata.
Stvar je u tome da su ulazna strana puno bitnija od ikakve formule. čega se ti držiš ko pijan plota.
E tu dolazimo do iskustva i širine poznavanja a pogotovo razumijevanja ekonomije.
Ti si na webu nešto pročitao o DCF-u DDM IRR i ostalome, i misliš da je to sve.
To nije niti početak.
A osim toga, nitko pametan se ne služi matematičkim izračunima vrijednosti dionice na HR tržištu, jer je prekruta metoda i ne uvažava ostale specifičnosti tržišta.
Ali da je u korporativnim financijama korisna, jest. Što god ti mislio o tome.

[smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Samo pjesma?….pffff…ja sam se nadao barem kolačima kod Vinceka… [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Samo pjesma?….pffff…ja sam se nadao barem kolačima kod Vinceka… [smiley]
[/quote]
Pa ja bi došla ali nažalost slastika ne radi nedjeljom a ja imam samo taj dan slobodan [smiley]

[emo_cool]

Kolega Asko, DCF je elementarna matematika, srednjoskolska i trivijalna. Ono sto je tesko napraviti je projecirati buduce poslovanje. Tu vam nikakva matematika nece pomoci. Ja mogu tehnicki napravit DCF, ali nemogu "izracunati" buduce poslovanje. Zato ga ni ne radim, jer je DCF po definiciji osjetljiv na "garbage in – garbage out". Bolju metodu nemam, niti ju zelim izmisliti.

Sto se tice IPO-a, okrenuli ste tezu. Nisu IPO-i i dokapitalizacije unistili trziste, nego masovna pojava doticnih signalizira da je trziste izgubilo kompas. To je posljedica, ne uzrok.

Nisi pogodio ama baš ništa…ekonomija nije niti će ikad biti matematika. To joj je jedan od pomoćnih alata.
Stvar je u tome da su ulazna strana puno bitnija od ikakve formule. čega se ti držiš ko pijan plota.
E tu dolazimo do iskustva i širine poznavanja a pogotovo razumijevanja ekonomije.
Ti si na webu nešto pročitao o DCF-u DDM IRR i ostalome, i misliš da je to sve.
To nije niti početak.
A osim toga, nitko pametan se ne služi matematičkim izračunima vrijednosti dionice na HR tržištu, jer je prekruta metoda i ne uvažava ostale specifičnosti tržišta.
Ali da je u korporativnim financijama korisna, jest. Što god ti mislio o tome.

[smiley]
[/quote]

A sto sam ja napisao, daj procitaj please, sa razumijevanjem ovaj put…

"Kolega Asko, DCF je elementarna matematika, srednjoskolska i trivijalna. Ono sto je tesko napraviti je projecirati buduce poslovanje. Tu vam nikakva matematika nece pomoci. Ja mogu tehnicki napravit DCF, ali nemogu "izracunati" buduce poslovanje."

Pustimo evropu , ameriku, DCF.. trenutno to uopce nije nikakav problem.
Problem je sto se kod nas dionica koja je u prvoj kotaciji (BLSC ako se ne varam trazi delistanje jer ih briga za male dionicare0.
Problem je sto jedan Badel kupuje na burzi lovom ionicara svoje dionce i onda daje predsjedniku nadzornog cca pola milijuna kuna istih. Kakvom nadzornom idu dionice, gdje to ima???

To je katastrofa.

Gdje jedan Djukan kada ga novinar pia zasto ste prodavali dionice ovak kaze sto te briga da nemoram nebi nista davao u javnost.

To nesmije biti prisila vec zelja za transparentnim poslovanjem..

Ja sam totalno izgubio povjerenje u vecinu RH firmi na burzi da ce se oni ikad brinuti za sve svoje dionicare.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close