Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam negdje procitao nesto sto mi izgleda logicno… Zena je "trading position", ne "buy&hold". Kaze covjek da je to zato sto je zena "deprecating asset", iliti gubi na vrijednosti sa vremenom. E da sam to na vrijeme znao…

Treba znat prepoznat onu koja ima nisku stopu amortizacije.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-beijing-bust22-2009feb22,0,5564951.story

"…
The government spent $43 billion for the Olympics, nearly three times as much as any other host city. But many of the venues proved too big, too expensive and more photogenic than practical.

The National Stadium, known as the Bird’s Nest, has only one event scheduled for this year: a performance of the opera "Turandot" on Aug. 8, the one-year anniversary of the Olympic opening ceremony. China’s leading soccer club backed out of a deal to play there, saying it would be an embarrassment to use a 91,000-seat stadium for games that ordinarily attract only 10,000 spectators.

The venue, which costs $9 million a year to maintain, is expected to be turned into a shopping mall in several years, its owners announced last month.

A baseball stadium that opened last spring with an exhibition game between the Dodgers and the San Diego Padres, is being demolished. Its owner says it also will use the land for a shopping mall.
…"

Deimos svaka čast, kakvu si prljavu igru razotkrio!
Ja sam do danas mislio da smo izgradili dvorane za Svjetsko prvenstvo u rukometu.
Oni su u stvari, lukavo zaobilazeći zakone i propise (PUP, GUP,….itd), izgradili shopping centre!

Mislim da je rjesenje za krizu dici kredu od 100 milijardi eura sto bi trebalo biti dovoljno za slijedecih 40 godina. Do tad cemo svi biti ili pokojni ili stari a iza kaj nas briga

da 100 mlrd EUR digne tko? Država? Građani, svi skupa toliko? (samo toliko :D)

To je dakle 350 kn po osobi mjesečno, i to današnjih kuna (za 40 godina će to biti kao danas nekih 107 kn mjesečno po osobi, ako pretpostavimo dugorčnu inflaciju cca. 3 % godišnje).

Misliš da građni RH mogu živjeti narednih 40 godina sa 100-350 kn mjesečno po glavi?

Lako je zaključiti da ne bi bilo dosta niti 1.000 milijardi EUR da nam netko pokloni, ako ćemo ih samo trošiti, trošenje bez zarađivanja ne može vječno trajati, kod nas traje gotovo 20 godina, ne maštajte o tome da to znači da može i narednih 40 godina, jer nitko nam ne misli pokloniti 2.000 milijardi EUR (koliko bi nam možda bilo na dovoljno, za ok život cca. 4 mil Hrvata narednih 40 godina).

Svih 2.000 milijardi EUR mi Hrvati moramo zaraditi za sebe u narednih 40 godina, plus još toliko za funkcioniranje državnog aparata.

Razmislimo svi što smo napravili do sada na tome, da stvorimo preduvjete, da nam to generira nekih cca. 4.000 milijardi EUR neto novčanog toka kumulativno u narednih 40 godina?

Da li nam fali koja stotina ili tisuća milijardi??

Što ćemo napraviti da ih stvorimo??

Koji to kapital posjedujemo i koja to znanja i vještine mi i naši potomci (koliki nam je natalitet, kakva su nam sveučilišta?) imamo koji mogu generirati sve nam potrebne tisuće milijardi EUR u ostatku našeg života? I polovici života naše djece? (a za drugu polovicu svoga života kada mi umremo, neka se sami birnu? Mi im nemamo što ostaviti?)

P.S. Ovi svi grubi izračuni pretpostavalju minimum minimuma potrebnog za život i funckioniranje države, i predstavaljaju 40-godišnju otprilike stagnaciju realnog BDP-a (dakle možda niti 4.000 milijardi EUR nije dosta za narednih 40 godina, tj. 100 milijardi nije ni 3 % od onoga što nema sigurno najnužnije treba…)

P.P.S. Dakle nema ništa od zaduživanja makar nam sve dugove i oprostili, ako nam neće to raditi: zauvijek! Ako nas neće netko zauvijek hraniti – moramo tada naučiti ribu loviti sami. Imamo li ribiče? Imamo li mreže i čamce? (ili smo ih sve prodali? )

Treba prepoznat onu koja se samofinancira i po mogućnosti pridonositi cijelom holdingu.
Lako za amortizaciju, i tak ju s vremenom prestaneš viđat doma. Jer nisi doma. [smiley]

No respect

Mislim da je rjesenje za krizu dici kredu od 100 milijardi eura sto bi trebalo biti dovoljno za slijedecih 40 godina. Do tad cemo svi biti ili pokojni ili stari a iza kaj nas briga

da 100 mlrd EUR digne tko? Država? Građani, svi skupa toliko? (samo toliko :D)

To je dakle 350 kn po osobi mjesečno, i to današnjih kuna (za 40 godina će to biti kao danas nekih 107 kn mjesečno po osobi, ako pretpostavimo dugorčnu inflaciju cca. 3 % godišnje).

Misliš da građni RH mogu živjeti narednih 40 godina sa 100-350 kn mjesečno po glavi?

Lako je zaključiti da ne bi bilo dosta niti 1.000 milijardi EUR da nam netko pokloni, ako ćemo ih samo trošiti, trošenje bez zarađivanja ne može vječno trajati, kod nas traje gotovo 20 godina, ne maštajte o tome da to znači da može i narednih 40 godina, jer nitko nam ne misli pokloniti 2.000 milijardi EUR (koliko bi nam možda bilo na dovoljno, za ok život cca. 4 mil Hrvata narednih 40 godina).

Svih 2.000 milijardi EUR mi Hrvati moramo zaraditi za sebe u narednih 40 godina, plus još toliko za funkcioniranje državnog aparata.

Razmislimo svi što smo napravili do sada na tome, da stvorimo preduvjete, da nam to generira nekih cca. 4.000 milijardi EUR neto novčanog toka kumulativno u narednih 40 godina?

Da li nam fali koja stotina ili tisuća milijardi??

Što ćemo napraviti da ih stvorimo??

Koji to kapital posjedujemo i koja to znanja i vještine mi i naši potomci (koliki nam je natalitet, kakva su nam sveučilišta?) imamo koji mogu generirati sve nam potrebne tisuće milijardi EUR u ostatku našeg života? I polovici života naše djece? (a za drugu polovicu svoga života kada mi umremo, neka se sami birnu? Mi im nemamo što ostaviti?)

P.S. Ovi svi grubi izračuni pretpostavalju minimum minimuma potrebnog za život i funckioniranje države, i predstavaljaju 40-godišnju otprilike stagnaciju realnog BDP-a (dakle možda niti 4.000 milijardi EUR nije dosta za narednih 40 godina, tj. 100 milijardi nije ni 3 % od onoga što nema sigurno najnužnije treba…)

P.P.S. Dakle nema ništa od zaduživanja makar nam sve dugove i oprostili, ako nam neće to raditi: zauvijek! Ako nas neće netko zauvijek hraniti – moramo tada naučiti ribu loviti sami. Imamo li ribiče? Imamo li mreže i čamce? (ili smo ih sve prodali? )
[/quote]
Mislim da je, gosp. moderator, krajnje vrijeme da se ubace nekakve oznake kojim bi se tekst obilježio kao sarkazam.
Nije fer, Lynx se stvarno trudi…

Ma nakon nekog vremena treba zenu sekuratizirat i uvaljat nekom drugome. Prepakiras, umotas u celofan i ajde bok. [cool]
Samo mene je moja dokapitalizirala po nominali (3,7 kg/51 cm je bilo kod izdavanja) , tako da sad drzim manjinski udio i nemam vise pravo glasa. [angry]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

A pogotovo dobre pokazatelje aktivnosti te niske rezerve, a poželjan je i dobar cash flow…

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Ma nakon nekog vremena treba zenu sekuratizirat i uvaljat nekom drugome. Prepakiras, umotas u celofan i ajde bok. [cool]
Samo mene je moja dokapitalizirala po nominali (3,7 kg/51 cm je bilo kod izdavanja) , tako da sad drzim manjinski udio i nemam vise pravo glasa. [angry]

A onda napravi SPO, da ne bi žena… [lol]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Međubankarska kamatna stopa ZIBOR, nakon što je u ponedjeljak dosegla povijesno rekordne razine, isti trend nastavlja i u utorak. Prekonoćna međubankarska kamatna stopa porasla je s 28,75 na 30,10 posto dok je tjedna pala s 30,25 na 29,8 posto.
Napetost na Tržištu novca Zagreb nastavlja se i u utorak, a kamatne stope i potražnja za kunama na izuzetno su visokim razinama.
U ponedjeljak je na Tržištu novca Zagreb nepokriveno ostalo 550 milijuna kuna potražnje, 50 milijuna više nego u petak, a prosječna kamata dosegnula je rekordnih 24,99 posto. Ukupni promet na Tržištu novca Zagreb iznosio je 109 milijuna kuna.
Sudionici domaćeg tržišta novca očekuju kako bi za sutra najavljena repo aukcija Hrvatske narodne banke mogla donijeti određeno olakšanje odnosno povećati ponudu kuna i sniziti kamatne stope.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

I to dokap P-A. Nema pravo glasa, ali ubire dividendu i kad je nema za R-A dioničare.

No respect

Ja sam negdje procitao nesto sto mi izgleda logicno… Zena je "trading position", ne "buy&hold". Kaze covjek da je to zato sto je zena "deprecating asset", iliti gubi na vrijednosti sa vremenom. E da sam to na vrijeme znao…

[/quote]

Te s niskom stopom amortizacije ,znaju imat skupa održavanja …..nadam se investitori da ste uvažili i neke druge faktore kod ulaganja [lol]

Molim Vas pogledajte, nadam se da nije istina….
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=be128248-b43a-431c-97eb-9d00dc917eca&ref=lastadd [pray]

New Report

Close