Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Glupost..pa to se vrlo lako provjeri kod onoga koji ti je uplatio..da li si dobio na lotu ili ne

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Glupost..pa to se vrlo lako provjeri kod onoga koji ti je uplatio..da li si dobio na lotu ili ne

Molim? [huh]

No respect

Sada nas sve (financijske djelatnike, kao i odvjetnike, revizore i računovođe) maltretiraju sa tim seminarima o pranju novca koje smo obvezni pohađati. Mi koji se bavimo nekima od tih djelatnosti koje sam naveo dužni smo od 01.01.2009. prijaviti bilo koju sumnjivu transakciju naših klijenata.

Molim? [huh]
[/quote]

Lijepo..svaka novčana transakcija ima glavu i rep, odnosno uplatitelja , primatelja kao i svrhu doznake.
Pitanje je samo koliko se kod nas to ažurno provjerava.

Da, stvari se napokon pod pritiskom usklađivanja sa EU mijenjaju.
No to što se "kontrolira" put novca i što svaka veća transakcija sad mora ići preko banke ne spriječava reći da si dobio prije par godina, kao što masa ljudi i jest dobila.

U kladionici za iznose u stotinama tisuća kuna do sada nisi dobio ni potvrdu da je isplaćeno. Samo si predao listić kladionici, njima kao potvrdu zašto je novac isplaćen. Nazočio dobitku kolege od cca 200K kuna. Keš, bez potvrde.

Osim toga, ako ima glavu i rep, to se ima proslijediti poreznoj upravi i onda nema nejasnoća.

No respect

Sad su to malo pooštrili ( isplate većih iznosa u gotovini). Limit takvih isplata i veći nadzor.

Sad su to malo pooštrili ( isplate većih iznosa u gotovini). Limit takvih isplata i veći nadzor.

Istina. I podržavam to, jednom se mora presjeći i započeti. Kamo sreće da je počelo i prije.

Nije problem što ljudi dobiju velike iznose, dobili još više.
Stvar je u tome da one koji pošteno zarade svoj novac, budalama prave financijski kriminalci, plus što im sivom ekonomijom rade nelojalnu konkurenciju i uništavaju pošten rad. A svoje su neprimjerene prihode mogli nekažnjeno uživati, ako ih se nije ulovilo u počinjenju.

No respect

Živi bili pa vidjeli kako će se provoditi u praksi…hoće li zakon vrijediti samo za neke ili za sve i da li će se dosljedno primjenjivati. Inače svi takvi zakoni koji se kod nas uvode dolaze iz vana, bilo da je riječ o uskladi kodifikacije prema EU leigislativi bilo da uvodimo provjerene modele uglavnom iz kontinentalno europskog područja( čitaj Austrija i Njemačka).

Sada nas sve (financijske djelatnike, kao i odvjetnike, revizore i računovođe) maltretiraju sa tim seminarima o pranju novca koje smo obvezni pohađati. Mi koji se bavimo nekima od tih djelatnosti koje sam naveo dužni smo od 01.01.2009. prijaviti bilo koju sumnjivu transakciju naših klijenata.

Mislim da u US banka mora obavjestiti IRS (Internal Revenue Service) ako netko donese 2000$ casha ili više u banku. Svi bankovni računi su vezani za SSN ( Social Security Number) tako da ovi odmah mogu vidjeti sve prihode osobe koja je donjela cash u banku.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

G7 daje savjete i preporuke…
Bilo bi zgodno da se mi pokušamo izvući stimuliranjem povećanja potrošnje (jedan od njihovih savjeta i prepopruka). Iz toga bi proizašao još veći uvoz, a kao jedna od pratećih pojava povećanog uvoza bio bi još veći pritisak na slabljenje kune.

Očito si krivo shvatio. Radi se o budžetskoj potrošnji i poreznim olakšicama usmjerenim na stimulaciju domaće potražnje i stvaranja radnih mjesta i potpore za najranjivije dijelove gospodarstva.
Sanader je usmjerio prvih 140 milijuna pomoći u brodogradnju za izgradnju brodova za domaće brodare.

Bilo bi zgodno da se mi pokušamo izvući stimuliranjem povećanja potrošnje (jedan od njihovih savjeta i prepopruka). Iz toga bi proizašao još veći uvoz, a kao jedna od pratećih pojava povećanog uvoza bio bi još veći pritisak na slabljenje kune.

Očito si krivo shvatio. Radi se o budžetskoj potrošnji i poreznim olakšicama usmjerenim na stimulaciju domaće potražnje i stvaranja radnih mjesta i potpore za najranjivije dijelove gospodarstva.
Sanader je usmjerio prvih 140 milijuna pomoći u brodogradnju za izgradnju brodova za domaće brodare.
[/quote]

Koje je izvukao iz ostatka industrije. Net efekt podupiranja ekonomije je 0. U stvari dugoročan efekt je negativan jer je uzeo onima koji imaju šense preživjeti i dao onima koji nemaju.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[/quote]

Koje je izvukao iz ostatka industrije. Net efekt podupiranja ekonomije je 0. U stvari dugoročan efekt je negativan jer je uzeo onima koji imaju šense preživjeti i dao onima koji nemaju.

[/quote]

Najvjerojatnije je prihod carine ili poreza na promet ili dohodak ili …..ali nije izvukao iz industrije kako mu inputiraš.

New Report

Close