Izjava Lukovića o slabljenju tečaja je totalno deplasirana jer je prema G8 valutni tečaj ono što se nalazi pod posebnim povećalom i svaka manipulacija bi mogla biti kontraproduktivna.
Mislim da se kinezi tresu od straha nakon ove izjave.
I šta kaže Putin o padu rublje ? Da smo mi imali Rohatinskog nikada se to ne bi desilo.
Valutom je moguće kratkoručno manipulrati, naravno u slučaju malih valuta. Na kraju stanje ekonomije odredi tečaj.
I šta kaže Putin o padu rublje ? Da smo mi imali Rohatinskog nikada se to ne bi desilo.
Teško da bi Rus postavio Ukrajinca za guvernera centralne banke [undecid]
Zaboravio si doprinos za šume, obrazac š i komorski doprinos KD. Od ostalih egzotičnih bih istakao doprinos ZAMP-u, na CD/DVD medije stickove i sav hardware generalno. Mislim da imamo sedam različitih doprinosa za vodu. Negdje sam čuo da ima preko 200 raznih nameta u Hrvatskoj.
[/quote]
nisam zaboravio, pročitaj bolje, naveo sam sve što plaćaju opće skupine,da sam još išao nabrajati i ostale specijalce oteglo bi se na čitavu stranicu…da tu su još i naknade za sve oblike otpada koje plaćaju veletrgovci
Ne znam što se čeka sa porezom na nekretnine, kapitalnu dobit, kamate od štednje, dividende, na dobitke od novčanih nagradnih igara, na dobit od iznajmljivanja nekretnina itd. Tu kaskamo. [rolleyes]
Meni je također u zadnje vrijeme HRT pretplata ogroman trn u oku još kad gledam di se ta lova baca tipa plaću Joška Lokasa od 45 000kn ili epizodu Februarkine sapunice za 350 000kn/epizoda.
Ukinut preptlatu a država nek iz proračuna kupuje obrazovni, kulturni, politički program…sav ostali shit na tržište pa nek zarađuju 45 000kn, nemam ništa protiv.
Ne znam što se čeka sa porezom na nekretnine, kapitalnu dobit, kamate od štednje, dividende, na dobitke od novčanih nagradnih igara, na dobit od iznajmljivanja nekretnina itd. Tu kaskamo. [rolleyes]
Svi ti porezi osim poreza na kapitalni dohodak postoje( u kapitalni dohodak ubrajam i kamatu) a i za ovaj je pitanje vremena kad će ga ponovo aktivirati. Zapravo postoji i on na dividende i dohodak od kapitala ostvaren na kapitalnu zaradu ostavrenu do 31.12.2004. ( sjeti se isplate nedavne Plivine dividende iz tog razdoblja oporezovane porezom po odbitku).
BTW, ja sam naveo samo direktne poreze tojest poreze koji oporezuju izvore zarada bilo pojedinaca bilo kompanija, što se tiče trošarina i svih oblika poreza na promet i potrošnju nemam ništa protiv da se isti čak i povise ukoliko bi direktni porezi bili umanjeni. Pa tko voli trošiti neka plaća porez.
Svi ti porezi osim poreza na kapitalni dohodak postoje( u kapitalni dohodak ubrajam i kamatu) a i za ovaj je pitanje vremena kad će ga ponovo aktivirati. Zapravo postoji i on na dividende i dohodak od kapitala ostvaren na kapitalnu zaradu ostavrenu do 31.12.2004. ( sjeti se isplate nedavne Plivine dividende iz tog razdoblja oporezovane porezom po odbitku).
BTW, ja sam naveo samo direktne poreze tojest poreze koji oporezuju izvore zarada bilo pojedinaca bilo kompanija, što se tiče trošarina i svih oblika poreza na promet i potrošnju nemam ništa protiv da se isti čak i povise ukoliko bi direktni porezi bili umanjeni. Pa tko voli trošiti neka plaća porez.
[/quote]
Porez na imovinu već imamo (komunalni doprinos), mal je ali ga imamo.
Febo ima pravo, mislim da treba povećati neoporezivi dio plaće, smanjiti tvrtkama raznorazna gore nabrojana davanja i tkzv. parafiskalne namete, a povećati trošarine na proizvode koji nam i nisu baš neophodno nužni za život. Možda, u tom slučaju, i PDV povećati.
[/quote]
Kako postoje? Dobiješ 10 milijuna na lotu i ne platiš lipe poreza.
Mislim, ja nisam ni rekao da ne postoje zakoni nego da se porezi ne naplaćuju.
Ne znam kako je rješeno to za igre na sreću (mogu saznati pa ti javim), moguće je da je na isplatu recimo tih 10 milja već oporezovano po odbitku što bi značilo da je stvarni bruto dobitak 11.500.000,00 a npr. tih 1.500.000,00 ovaj kome je uplaćeno ne vidi već dobije isplatu neto razlike.
No nisam 100 % siguran da je tako pa govorim na pamet. Ono što znam to je da postoji institut poreza na igre na sreću.
Ne znam kako je rješeno to za igre na sreću (mogu saznati pa ti javim), moguće je da je na isplatu recimo tih 10 milja već oporezovano po odbitku što bi značilo da je stvarni bruto dobitak 11.500.000,00 a npr. tih 1.500.000,00 ovaj kome je uplaćeno ne vidi već dobije isplatu neto razlike.
No nisam 100 % siguran da je tako pa govorim na pamet. Ono što znam to je da postoji institut poreza na igre na sreću.
Bit je da ti kao dobitnik ne plaćaš porez niti imaš dokaz o porijeklu novca. U US ti uzmu i do 50%, ovisno kako želiš isplatu. Kod nas bi komparativno prema drugim porezima, po meni bilo fer da dobitnik plaća 20%.
U čemu je stvar… Nije samo to da ćeš od 10 milijuna država imati 2 milijuna.
Dovodi do toga da ti porezari pokucaju na vrata i kažu: Dobar dan, vi nemate ni približno prihode za nekretnine koje posjedujete.
A ti lijepo kažeš: dobio na lotu, kladionici, na PM… i tresneš im vratima pred nosom.