Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da, Vlada je definitivno kriva što g. Luković nije završio iza rešetaka kada je prodavao svoje dionice na ATH, a ubrzo nakon toga uslijedio je slom … tu svima dajem za pravo koji prozivaju neučinkovitost državnog aparata …

Ne znam otkad je to protuzakonito prodavati dionice na ATH.
Pa ja bi onda već trebao biti na doživotnoj robiji [bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

da, Vlada je definitivno kriva što g. Luković nije završio iza rešetaka kada je prodavao svoje dionice na ATH, a ubrzo nakon toga uslijedio je slom … tu svima dajem za pravo koji prozivaju neučinkovitost državnog aparata …

moga je dati bar 5-10% diskonta ,ali tolik su se razmahali da i tako nešto im nije palo na pamet…..prestrašno .
Ne znam otkad je to protuzakonito prodavati dionice na ATH.
Pa ja bi onda već trebao biti na doživotnoj robiji [bye]
[/quote]
[bye]

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/48276/ttl/Lukovic-Povecanje-kamata-neminovno/Default.aspx

Ma pazi ti majstora?! Ne će povećavati kamate ako država smanji deficit? A što je bilo prošlih godina? Niti onda država nije imala deficit.

Evo pitanje za g. Lukovića: zašto ste mi digli naknadu za e-zabu s 1,00 na 2,0 kn ilitiga 100%, a dobit vam je porasla za 44%. Ne kužim? Ako su vam skuplji izvori kreditiranja, onda ne samo da ste pokrili tu razliku, već ste i uspjeli zaraditi?

No, za sve je ipak kriva Vlada zato što nije prolongirala zabranu pušenja i rad nedjeljom!!!

Profit (koji banka ostvaruje velikim dijelom iz kamatnih marzi) je naknada za rizik koji trpe izlazuci svoj kapital. Posto je taj rizik porastao, naravno da ce banke kamatama (i naknadama) pokusati anulirati taj rizik. Sto drzava bude imala veci deficit, veci je rizik koji banke trpe. Kamata na depozite u hr su porasle u zadnje vrijeme koliko vidim dosta, sigurno i na inozemnu pasivu… Osim toga u 11. mjesecu su banke morale izloziti jos vise svog kapitala riziku zbog povlacenja depozita gradjanstva. Nerado ih branim jer i mene lupaju po dzepu, ali ovo sto ti spominjes nije nikakav argument (ili je bar pojednostavljeno).

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

A ni ta gospoda iz uprava mi uopce nisu simpaticni. Ali znamo od kud su oni dosli…

znamo?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Ma zna se…

Ma zna se…

Ja ne znam ali znam ko zna:

HDZ ZNA

MI SMO BILI VRIJEDNI, DOK SU DRUGI PRIČALI
RADILI I NOĆU, DOK SU ONI SANJALI

JER NIŠTA NEĆE DOĆI, OD SAMOGA SNA
SAMO TEŠKIM RADOM, ONOG KOJI ZNA

HDZ ZNA, ZNA, ZNA

POKRENULI SMO HRVATSKU I SAD NASTAVLJAMO
DA NAM SVIMA BOLJE BUDE MI SE TRUDIMO

OSTVARILI SMO DAVNE SNOVE NAŠIH DJEDOVA
SVE TO MOŽE SAMO ONAJ KOJI ZNA

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ja znam da ništa ne znam. takvi ljudi su, kažu, najpametniji [cool]
evo još par takvih (sorry na spamanju, ali ne izdržah):
Vaš link
Vaš link
Vaš link
Vaš link
Vaš link

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

To ti je zbog jedne bolesti koja se siri… Zove se sudska amnezija, u strucnim krugovima amnesia curia vulgaris. Ljudi inace zdravog pamcenja, kad dodju na sud, iznenada izgube pamcenje. Medicina jos nije dala odgovor, ali nedavna istrazivanja sugeriraju da je rijec o poremecaju desnog ceonog reznja.

U Hrvatskoj je primjecena jedna varijanta te bolesti (lat. amnesia curia specificum croatorum). Specificna je po tome da od nje oboljevaju najvise oni koji prije same pojave bolesti najvise vicu da znaju. Etiologija je nepoznata.

Vise nisi nego jesi … hedge fondovi su povukli lovu doma, nema plasmana kredita u USA a ni vani, tolika je nelikvidnost da mos sa par stotina mil manipulirat citavim svjetskim currency marketom itd itd. Tako se drzi dolar.
Pravo pitanje je kako IMF i WB dobijaju USD cash tj, pod kojim uvjetima?
Bilo je velikih turbulencija u tim ustanovama prosle godine jer su ostale drzave htjele smanjiti USA utjecaj ali su ONI with little help of their friends (medjunarodnih banaka kojima je u interesu da se nastavi dosadasnja igra) jos uvijek uspjeli zadrzati dolarski primat.

Na drugoj strani imamo nove (buduce) monetarne unije u istocnoj aziji, juznoj americi, spominje se i srednji istok … svi vise manje po uzoru na EURo. Pa nije vise nitko glup da pusi njihove fore…

Zaboravio si da je repatrijacija dolara počela puno prije krize. Bushova administracija je još koncem 2006. omogućila američkim kompanijama povlačenje dobiti iz svojih prekomorskih podružnica bezz da plaćaju poreze. Drugi val repatrijacije je nastupio kada je FASB izmjenio neke standarde pa su banke trebale dodatnu dokapitalizaciju – to je povuklo oko 400 milijardi dolara. Tek u trećem valu Hedge i ostali USA fondovi počinju repatrijaciju dolara, a taj trenutak je obilježio FED s valutnim swapovima kada je centralnim bankama u svijetu otišlo bar 500 milijardi dolara istovremeno otvarajući bankama u USA discount window i kada isisava svu likvidnu imovinu kao kolateral. Na koncu u četvrtoj fazi krize Treasury dokapitalizira banke uz znamo kakve uvjete. Trenutno smo u završnoj fazi kada će iz banaka izvući svu nelikvidnu imovinu ( nelikvidnu – kakva ironija ) za dodatni udio u vlasništvu banaka s tim da će omogućiti i privatnim ulagačima ulaganje, ali samo iz razloga da bi im omogućili da smanje svoje gubitke.
[/quote]
Now you’re talking! Oni prvi su prodavali po cistom insajdu : prodaja AbnAmro, KEB banke, đorđe izlazi na sigurno itd.
Za ovo zadnje nisam bas siguran. Jos uvijek im plan super fercera. Najvise zbog prirodne inertnosti EU sektora koji su max iskoristili i nepostojanja alternativa. Kad se pokazu fiat alternative (na kojima se navodno radi) i poraste nafta – dolazi rasplet. Pitaj B… kakav ce bit? Sta brze ONI budu gubili kontrolu – brze cemo van iz krize.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

počeli smo ih svi zvat gospodin Polančec, gospodin Šuker, dr. Sanader….
cinizam i ironija su na ATH, vidim [thumbsup]

New Report

Close