Iskremo se ispričavam što sam te povrijedio, jer to mi nije bio cilj.
Cilj mi je potaknuti na razmišljanje tko smo, koji su nam ciljevi, koje su naše dužnosti…..i mnogo toga drugoga. Tekst je uperen protiv onih koji svojim ponašanjem blate državu kojoj žive – kao ovi iz Porezne. Ali htio sam uputiti kritiku političkim elitama koje ne čine dovoljno da se takve stvari više nikada ne ponove,
Odvratno mi je slušati i gledati Čačića i njemu slične kojhi su bili umješani u razne pretvorbene manipulacije – tvrtka GCG doo -a danas ima snage i obraza pljuvati po drugima. Zaboravio je na POS u koji je igrom slučaja uključio svu svoju bližu i dalju bratiju, a onda optužuje RODIJAKE ( HERCEGOVCE, DALMOŠE, BOSANCE…). ……
Pa gdi si onda mene nasao malog poduzetnika kome su radnici prijavljeni na full place, koji placam porez uredno, koji nikad mito nisam dao i nisam clan niti jedne stranke pa ni politicke elite?
13.02.09. 12:08:01 NEWS-H2139581
Krajem siječnja 254.291 nezaposlenih
ZAGREB, 13. veljače 2009. (Hina) – Na kraju siječnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je 254.291 nezaposlenih, što je za 13.836 osoba ili 5,8 posto više nego u prosincu i 6.838 ili 2,6 posto manje nego u siječnju prošle godine, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarralah.
Siječanj je mjesec u kojem se po njezinim riječima uobičajeno bilježi najveća nezaposlenost.
Tijekom siječnja u HZZ-ovu evidenciju nezaposlenih pristiglo je 26.408 osoba, što je 26,5 posto više nego u prosincu i 18,2 posto više nego u siječnju prošle godine.
…
U odnosu na prosinac nezaposlenost je povećana u svim županijama, a na godišnjoj razini u Krapinsko-zagorskoj, Istarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.
Izravno iz radnog odnosa došlo je 19.379 osoba ili 73,4 posto. Najviše ih je stiglo iz prerađivačke industrije (5.313 ili 23,8 posto), odnosno iz prehrambene industrije, prerade drva i industrije namještaja i iz metalske industrije.
…
Evidenciju nezaposlenih HZZ-a u siječnju su napustile 12.572 osobe, što je 10,7 posto manje nego u prosincu i 19,9 posto manje nego u siječnju 2008. godine.
Prema ugovoru o radu u siječnju su zaposlene 5.194 osobe, a to je 22,1 posto manje nego prethodnog mjeseca i 33,3 posto manje nego u siječnju prošle godine.
Jel gleda neko Branimira Bilića? Gosti su Lovrinović sa EFZG i neki g.Domazet čiji su ekonomski prijedlozi moderni koliko i frizura koju nosi :
Jel gleda neko Branimira Bilića? Gosti su Lovrinović sa EFZG i neki g.Domazet čiji su ekonomski prijedlozi moderni koliko i frizura koju nosi :
ovaj izgleda kao da je izišo iz Monty Pythona [lol]
Ja sam puko od smjeha jednom kad je u emisiji "Misli 21. stoljeca" gost bio stari Lijan (onaj iz mesne industrije Lijanovici). Frajer star ko biblija, zivu u 19. stoljecu, a misli mu taman za 18. stoljece. Ili jos malo ranije. [lol]
Conan počinjem se brinuti za tebe. Konzumiranje Branimira Bilića nije nimalo zdravo za mozak.
Inače tip na slici me jako podsjeća na Carla Levina, američkog senatora
13.02.09. 12:08:01 NEWS-H2139581
Krajem siječnja 254.291 nezaposlenih
ZAGREB, 13. veljače 2009. (Hina) – Na kraju siječnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je 254.291 nezaposlenih, što je za 13.836 osoba ili 5,8 posto više nego u prosincu i 6.838 ili 2,6 posto manje nego u siječnju prošle godine, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarralah.
Eto vidiš ljudi su poslušali Šukera i masovno izlaze iz drugog mirovinskog stupa. Još koji ovakav prijedlog vlade i drugi mirovinski stup će ostati prazan.
"Estonia did the impossible
Stefan Andersson
private investor 09.02.09 10:56
Read comments(20)
Estonia’s tough cost-cutting decisons last week were quite impressive. Politicians came together when it was needed.
Last week the Estonian government decided to reduce the labour costs of state employees by ten percent. If this would have happened in Sweden, trade unions would have declared war on the government, and I dare not even think of the consequences in Germany or France. In fact, in the German bundesland of Niedersachsen, tens of thousands of public employees demonstrated and were on strike last week. They demanded an eight percent salary increase.
…"
Ako ovo ne izvuce onog glinenog fazana na cistinu, neznam sto ce. [tongue]
ja bi izašao da mogu trajno i iz mirovinskog(i 1.i 2.stupa) i iz zdravstvenog fonda
ja bi izašao da mogu trajno i iz mirovinskog(i 1.i 2.stupa) i iz zdravstvenog fonda
Svi cemo trajno izaci iz toga, pitanje je samo vremena…
U suradnji sa drzavom…
http://www.poslovni.hr/108552.aspx
"…
U protekle tri i pol godine partnerstva s hrvatskom državom Orco je u Sunčani Hvar uložio ugovorenih 400 milijuna kuna, ali je, umjesto svih deset, obnovio samo dva i pol hotela i neke prateće objekte. Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić u otvorenom pismu izražava sumnju da je financijskim makinacijama i kreditnim zaduživanjem, dvostruko većima od ugovorom dopuštenog, isisan novac iz Sunčanog Hvara i u pitanje dovedeno poslovanje i sudbina oko 400 zaposlenih.
…"
A kaj je drzavi tu trebao partner? Pa to su mogli sami. Fakat su nesposobni. [lol]