Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad se sretnemo nas trojca, ja biram restoran, fazan kalibar, a ti… Biraj sto oces.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

ok, sada ste izliječili svoje frustracije … lijepo pajkiti … sutra je novi dan … nove radne pobjede …

I love the Smell of Profits in the Morning

ok, sada ste izliječili svoje frustracije … lijepo pajkiti … sutra je novi dan … nove radne pobjede …

I ovaj četvrtak je bio novi dan… Pa nije donio ništa dobro. Što onda očekivat o petka 13.

No respect

I ovaj četvrtak je bio novi dan… Pa nije donio ništa dobro. Što onda očekivat o petka 13.
[/quote]

da ti drivo dođe u snove … [lol]

I love the Smell of Profits in the Morning

Na petak 13. dolazi Skegro… Nista neznas.

Nešto sam zaboravio reći, a ne bih mogao zaspat bez toga: [lol]

Zašto nitko ne pita što o drugom stupu i plaćanju PDV-a po naplati računa misle oni koji su nam odredili Vlast zadnja dva mandata? Govorimo o dijaspori, naravno.

Ah, pa da. Oni ne plaćaju doprinose i poreze ovoj državi. Zanemarite pitanje.

Laku noć. [yawn]

No respect

Onako kako ja makroekonomski vidim izlaz iz ove situacije, da se vratimo temi. Dvije opcije su u igri:
a) okrene vani naglo na bolje
b) bejlautnu nas austrijanci da spase sebe

Laku noc.
[bye]

Iz Lidera: Hrvatska je izgubila cijelu generaciju uspješnih menadžera
dr. sc. Dragan kovačević

Današnji 40-godišnjaci su prije 15 godina trebali biti perspektiva vođenja društva, ali shvatili su kako se igre vode i prezreli su takvu društvenu scenu, pa su kao uspješni i pametni ljudi odradili posao za sebe kroz privatni sektor… Način vođenja ekonomije i gospodarskih procesa rezultira današnjom situacijom koja je najveća prijetnja upravo toj generaciji koja je nešto napravila u osobnu okruženju, i sada im je, zbog društvene neučinkovitosti, to isto okruženje prijetnja… Ta mlada generacija, a današnja između 40 i 50 godina, odgovorna je za takvo društveno okruženje jer nisu bili spremni na vlastitu žrtvu za promjene i provođenje naprednih ideja na društvenoj sceni……..

Odličan tekst. Jel se netko prepoznaje ovdje ? [bye]

Ta ista generacija (pripadam joj i sam) je bila testna grupa zamorcica raznoraznih eksperimenata bivse drzave (primjerice Suvarovog skolskog sistema), nosioci rata i svih ostalih sranja. Ne misli li autor da nam je malo puna kapa bila svega? Radite i vi drugi bar malo. Ja sam osobno umoran od svega ovog ovdje i da sam iole mladji otisao bih odavde bilo kamo samo da se ne umaram vise uvijek istim sranjima naseg “divnog” mentaliteta.

hebeš državu u kojoj su glavni sukreator ekonomske politike sindikati i penzioneri..
to je za strani kapital [bye]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

dr. sc. Dragan kovačević

Današnji 40-godišnjaci su prije 15 godina trebali biti perspektiva vođenja društva, ali shvatili su kako se igre vode i prezreli su takvu društvenu scenu, pa su kao uspješni i pametni ljudi odradili posao za sebe kroz privatni sektor… Način vođenja ekonomije i gospodarskih procesa rezultira današnjom situacijom koja je najveća prijetnja upravo toj generaciji koja je nešto napravila u osobnu okruženju, i sada im je, zbog društvene neučinkovitosti, to isto okruženje prijetnja… Ta mlada generacija, a današnja između 40 i 50 godina, odgovorna je za takvo društveno okruženje jer nisu bili spremni na vlastitu žrtvu za promjene i provođenje naprednih ideja na društvenoj sceni……..

Ta ista generacija (pripadam joj i sam) je bila testna grupa zamorcica raznoraznih eksperimenata bivse drzave (primjerice Suvarovog skolskog sistema), nosioci rata i svih ostalih sranja. Ne misli li autor da nam je malo puna kapa bila svega? Radite i vi drugi bar malo. Ja sam osobno umoran od svega ovog ovdje i da sam iole mladji otisao bih odavde bilo kamo samo da se ne umaram vise uvijek istim sranjima naseg "divnog" mentaliteta.
[/quote]

To što si fizički prisutan u HR to je samo teret za ovu državu! Zagađuješ, mokriš, prljaš, možda i muljaš nešto….i tko zna što još ne!!!
Ovoj državi trebaš duhovno pripadati, a to je za mnoge vrlo teško a često i nemoguće.
A među političkim elitama koje bi trebale biti primjer najmanje je onih koji duhovno pripadaju ovoj državi. Većina ih smatra da im je država izborni plijen – kad popuše na izborima nalikuju lovcu koji je bio neuspješan u lovu – tada preostaju lovačke priče tj laži.

dr. sc. Dragan kovačević

Ta ista generacija (pripadam joj i sam) je bila testna grupa zamorcica raznoraznih eksperimenata bivse drzave (primjerice Suvarovog skolskog sistema), nosioci rata i svih ostalih sranja. Ne misli li autor da nam je malo puna kapa bila svega? Radite i vi drugi bar malo. Ja sam osobno umoran od svega ovog ovdje i da sam iole mladji otisao bih odavde bilo kamo samo da se ne umaram vise uvijek istim sranjima naseg "divnog" mentaliteta.
[/quote]

To što si fizički prisutan u HR to je samo teret za ovu državu! Zagađuješ, mokriš, prljaš, možda i muljaš nešto….i tko zna što još ne!!!
Ovoj državi trebaš duhovno pripadati, a to je za mnoge vrlo teško a često i nemoguće.
A među političkim elitama koje bi trebale biti primjer najmanje je onih koji duhovno pripadaju ovoj državi. Većina ih smatra da im je država izborni plijen – kad popuše na izborima nalikuju lovcu koji je bio neuspješan u lovu – tada preostaju lovačke priče tj laži.

[/quote]

S obzirom na nivo razogovora koji potezes morao bih se spustit jako nisko da ti odgovorim kako bi trebalo a to mi ne pada na pamet. Moderatori zasto se pustaju ovakva vrijedjanja od vrlo vjerojatnog drzavnog sluzbenika za kojeg placam porez?

dr. sc. Dragan kovačević

[/quote]

[/quote]

S obzirom na nivo razogovora koji potezes morao bih se spustit jako nisko da ti odgovorim kako bi trebalo a to mi ne pada na pamet. Moderatori zasto se pustaju ovakva vrijedjanja od vrlo vjerojatnog drzavnog sluzbenika za kojeg placam porez?
[/quote]

Iskremo se ispričavam što sam te povrijedio, jer to mi nije bio cilj.
Cilj mi je potaknuti na razmišljanje tko smo, koji su nam ciljevi, koje su naše dužnosti…..i mnogo toga drugoga. Tekst je uperen protiv onih koji svojim ponašanjem blate državu kojoj žive – kao ovi iz Porezne. Ali htio sam uputiti kritiku političkim elitama koje ne čine dovoljno da se takve stvari više nikada ne ponove,
Odvratno mi je slušati i gledati Čačića i njemu slične kojhi su bili umješani u razne pretvorbene manipulacije – tvrtka GCG doo -a danas ima snage i obraza pljuvati po drugima. Zaboravio je na POS u koji je igrom slučaja uključio svu svoju bližu i dalju bratiju, a onda optužuje RODIJAKE ( HERCEGOVCE, DALMOŠE, BOSANCE…). ……

New Report

Close