Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Krese se za ogromne iznose financiranje gospodarstva, to mi je zao sto nitko u SDP-u nije spomenuo jer protiv toga Suker nemoze nista reci…

je baš, zamisli Magma i Optima ne će moći izdavati korporativne obveznice … usrat ću se od muke …

za one koji vrijede uvijek će biti para …

I love the Smell of Profits in the Morning

Ma pitanje je bilo o multiplikatoru… Ako je dizanje place dobro za drzavu zbog nekog mitskog efekta multipikacije, ja bi isto malo pomogo drzavi. Ipak sam domoljub, patim kad vidim da nemogu pomoci drzavi.

Buraz o krivom multiplikatoru zboriš. Ovdje se radi o multiplikatoru mandata. Daš raji 6% i oni ti multipliciraju ostanak u SABORU za još 4 godine.
[lol]

Ma pitanje je bilo o multiplikatoru… Ako je dizanje place dobro za drzavu zbog nekog mitskog efekta multipikacije, ja bi isto malo pomogo drzavi. Ipak sam domoljub, patim kad vidim da nemogu pomoci drzavi.

Buraz o krivom multiplikatoru zboriš. Ovdje se radi o multiplikatoru mandata. Daš raji 6% i oni ti multipliciraju ostanak u SABORU za još 4 godine.
[lol]
[/quote]

[thumbsup]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Krese se za ogromne iznose financiranje gospodarstva, to mi je zao sto nitko u SDP-u nije spomenuo jer protiv toga Suker nemoze nista reci…

je baš, zamisli Magma i Optima ne će moći izdavati korporativne obveznice … usrat ću se od muke …

za one koji vrijede uvijek će biti para …
[/quote]
Cisto sumnjam…
Kroz godinu dvije dolaze na naplatu dosta veliki iznosi korporativnih obveznica, nesto ranije naravno i zapisa.
Tko ce ih servisirati???

Banke?-miljarda osla drzavi
Fondovi-opet oslo drzavi…

Bit ce belaja.. jao…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

[lol]

Politika je osječki sport u kojem uvijek pobjeđuje Đapić. [thumbsup]

No respect

Vi se svi zajebavate ali otkazi po firmama u RH koje su dosta ciklicke su poceli punom brzinom…

Super da cemo konkurentnost domacih firmi poticati najskupljim drzavnim aparatom i povlacenjem novih upata u 2 stup drzavi….
Predivno…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ali bit ce od fazana dobar partijski sekretar… Kuzi osnove klasne borbe. Vec suptilno kanalizira bijes od drzave prema bankama.

Kilo janjetine prigodom prvog susreta ti ne gine. Nasmijao si me do suza. Za razliku od SLK koji će dobiti po tintari. Ako HSP pobijedi odmah ću mu zatvoriti radio postaju. Ionako samo ladi aja po auto salonima… [tongue]

ajde da čujem neko makroekonomsko promišljanje gdje smo pogriješili, ali da istovremeno to isto mišljenje uvaži sve strane problema ….

osvrnite se oko sebe i vidite da ni drugima nije lako … ne kužim zašto kukate, mi se još uvijek dobro držimo … još nismo potonuli .. ako bude sreće niti nećemo (iako je upitno da li je to dobro) ….

uživajte u ovim trenutcima … piše se ekonomska povijest ….

Hdz nije mogao spriječiti krizu, ali je trebao imati zalihe za slučaj krize. Ipak su na vlasti već dovoljno godina. Na kraju je na sreću HNB gomilao zalihe.

Državni aparat je prevelik. Jednostavno se tu skrešu troškovi, ne bi novac propao, već bi ga dali gospodarstvenicima, koji bi onda tebi subjektivnom, stvorili radno mjesto. Nikakvi neredi ne bi bili, možda kakav štrajk od par dana.

Da sudstvo i pravna država funkcionira, tad bi i siva ekonomija bila smanjena. Dakle, trebalo je osigurati puno bolju provedbu zakona. Ovo za stare ljude djelomično stoji, to se jedino vremenom može promijeniti.

Zaduživanje zbog privatne potrošnje se nije moglo izbjeći, ali tu je opet bio posao vlade da usmjeri što veći dio tog kapitala u profitabilnu proizvodnju (investicije). Umjesto toga usmjerili su ga u državnu potrošnju. Neki projekti tipa ceste su bili opravdani, neki tipa dvorane nisu. Ovi koji nisu će nas skupo koštati u budućnosti. Privatizacija dijela državne imovine se također nije mogla izbjeći, ali je izvedena krajnje netransparentno preko HFP. Kao rezultat sad imamo afere.

Borba s organiziranim kriminalom i korupcijom, nula bodova. Osim direktne ekonomske štete gospodarstvu, ova dva elementa i posredno stvaraju negativne posljedice na društvo. Ljudi gube povjerenje u državu, stvaraju se osjećaji nezadovoljstva, frustracije i straha.

Antirecesijske mjere, hehe, pa to su ti mjere koje već godinama svaka vlast izbjegava primjeniti jer će izgubiti glasove. Treba reći sindikatima, umirovljenicima, da malo stanu na loptu. Na kraju krajeva, država se treba sama napraviti bolne rezove. Ali to je većina glasačkog tijela. Čak i sad, kad im kriza praktički ne ostavlja izbor, vlada odugovlači koliko god može.

Pozitivne stvari, hm, diplomatski su izuzetno vješti. Modernizirali su neke dijelove državne uprave, dobili sredstva fondova EU (koja nisu ni približno iskorištena koliko su mogla biti). Promakli su neke građanske slobode (npr. integracija manjina u društvo). Dobra promocija RH u svijetu.

Po meni je ovo s 2. stupom čisti spin. Problem je da se s takvim stvarima ne smije zezat, pogotovo premijer. Jer kao što je netko već rekao, uzimanje mirovincima je predzadnji korak do bankrota države. Ako to doista je spin, onda stvarno nisu normalni.

To što smo u malo boljoj situaciji od drugih nije opravdanje za nesposobnost i izbjegavanje odgovornosti. Biti na vlasti je posao, ne glasa se za njih da bi izgledali lijepo.

Jedino se slažem s tobom kad si rekao da sudjelujemo u stvaranju ekonomske povijesti.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Cisto sumnjam…
Kroz godinu dvije dolaze na naplatu dosta veliki iznosi korporativnih obveznica, nesto ranije naravno i zapisa.
Tko ce ih servisirati???

Banke?-miljarda osla drzavi
Fondovi-opet oslo drzavi…

Bit ce belaja.. jao…

Ja ću sa svojom 6% većom plaćom kupovati više cedevite, pa će emil više zaraditi i lakše refinancirati obveznice … još kad deimos bude bolje programirao, pa i on dobije 6% veću plaću, svima će nam cedevita ići na uši …

I još jedna stvar, da su pametni sami bi inicirali promjene, umjesto da čekaju situaciju u kojoj više neće imati izbora.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Slaba ti racunica fazan… Da bi ti dobio vise, nekome drugome se mora uzet tocno toliko (mada obicno kad drzava to radi, onda i malo vise). Kolko ti popijes vise cedevite, taj drugi ce manje. Ali dobro, necemo u detalje. Ja bi vas sve informatizirao, pa bi 50% drzavne uprave moglo nista ne radit… A ne da smetate ko sada.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kilo janjetine prigodom prvog susreta ti ne gine. Nasmijao si me do suza. Za razliku od SLK koji će dobiti po tintari. Ako HSP pobijedi odmah ću mu zatvoriti radio postaju. Ionako samo ladi aja po auto salonima… [tongue]

Eh, čuj njega. Od državnog ćate nemoš gripu dobit a kamoli kilo janjetine.
Deimos, ne vjeruj njihovim obećanjima! Opet će te provest gladnog kroz Zdihovo! [lol]

A što se mene tiče – imamo mi svoje ratove. Ne treba nam tvoj Đapić, iako se dosta petljao i u mom kraju. Sto života imaju on i njegov kolega vozač. [smiley]

No respect

New Report

Close