Možda sam bio u prethodnom postu malo predugačak, pa da probam malo skratiti:
ima li tko smisleni odgovor, koji bi pokrivao više aspekata, na pitanje iz naslova ovog topica.
imam ja, van iz Hrvatske,
koliko zaradjujem kuna eura cu upola manje i bok……….
Možda sam bio u prethodnom postu malo predugačak, pa da probam malo skratiti:
ima li tko smisleni odgovor, koji bi pokrivao više aspekata, na pitanje iz naslova ovog topica.
[/quote]
je je … svi te čekaju raširenih ruku vani … kod njih cvjetaju ruže i ne da nema nezaposlenih, nego im nedostaje kvalitetan i stručan kadar … [tongue]
[/quote]
je je … svi te čekaju raširenih ruku vani … kod njih cvjetaju ruže i ne da nema nezaposlenih, nego im nedostaje kvalitetan i stručan kadar … [tongue]
[/quote]
ja ne znam za tebe, ja imam ponude [tongue]
ovo je sa raiffeisen fonda
Naknada za upravljanje imovinom
…
hvala. to znači ak je netko nezadovoljan time koliko mirovinci uzimaju, zapravo se treba obratiti vladi i njih pitati za zdravlje.
(baš sam nešto nabrušen na tog vladu)
[/quote]
[/quote]
ja ne znam za tebe, ja imam ponude [tongue]
[/quote]
ha ha ha ha … štanga ti ne gine u nekoj europskoj metropoli … kontam da dobro izgledaš u tangama … [kiss]
hvala. to znači ak je netko nezadovoljan time koliko mirovinci uzimaju, zapravo se treba obratiti vladi i njih pitati za zdravlje.
[/quote]
sabor je zakonodavna vlast … ostavi se više vlade … ona samo predlaže i provodi (izvršna vlast) …
Kolega sava je zauzeo stav vlade, čekat će da izađu službene brojke i padu prihoda i dobiti te gubicima, i da počnu otpuštanja, te će onda tek prihvatiti da smo u krizi.
neka čekaju što god žele, oni koji su pametni iz već objavljenih rezultata vide sve, i time su u prednosti, oni koji budu dugo čekali gotovi su, i neka im je tako, ovi prvi će profitirati i na njihov račun time – tako i treba biti.
Jedino što je važno da očuvamo sustav koliko toliko funkcionalnim, da funkcionira tržišno gospodarstvo, pa će se prirodnim putem profilirati ono što valjda, otpasti što ne valja – ako se država bude petljala u zakone tržišta, ako bude neprimjereno intervenirala, krala ljudima njihove ušteđevine iz fondova i sl., to je razlog za politički bunt, i traženje nove, prave suvremene kapitalističke vlade, ovi koji još uvijek funkcioniraju po komunističkim obrascima ponašanja neće nam donijeti ništa dobro, kao što je propala ona država – propast će i ova: ako se nastavi ponašati kao neorganizirana, visoko birokratizirana, neučinkovita u svakom smislu, i prije svega korumpirana "komunistička" država. Nekada je Jugoslavija bila daleko sličnija kapitalističkim državama nego Kina, danas je Kina više kapitalistička nego suvremena neovisna i slobodna nam RH, zar to nije tužno.
[/quote]
i ja, vise nego ljut na HANFU i VLADU- nisam to pratio do sada, lopov-brko je rekao da su novoselec i ekipa- 891 milijuna kuna za ulaganje u OBVEZNICE
hm hm hm … meni se ovo sve skupa čini kao lov na vještice …
nikako da čujem što je to konkretno vlada, sanader, hdz ili bilo tko drugi na vlasti trebao napraviti, a da nam se ne dogodi kriza koja trese cijeli svijet … što?
Evo ti prijedlog: neka nama, kao tebi, zagarantiraju da nam firma neće propast i da će nam plaća, kao tebi, porast ove godine 6%. Onda ćemo i mi pjevat borbene.
Da se razumijemo: nije Vlada kriva što je globalna recesija niti može na nju utjecati. Stvar je u tome da je nerazumnim vođenjem dovela do toga da će nam oporavak biti deset puta teži, ako se uopće oporavimo bez nekih katastrofalnih posljedica.
Kad recesija ili depresija završi, preživjeli moraju dići državu na noge. Vlada je sasjekla noge većini onih koji su nas mogli spasiti. Plati PDV a tebe ko hebe, vodi sudski spor 5 godina za svoj novac.
Samo… i imperija uzvraća udarac. Ljudi više ne mogu ili ne žele plaćati PDV. Pa ti tuži 100 ili 200 tisuća ljudi i firmi. Pa ćemo otvorit nove a ti i dalje čekaj svoj PDV. Kad je bal nek je maskenbal.
sabor je zakonodavna vlast … ostavi se više vlade … ona samo predlaže i provodi (izvršna vlast) …
[lol]
@SLK
Samo… i imperija uzvraća udarac. Ljudi više ne mogu ili ne žele plaćati PDV. Pa ti tuži 100 ili 200 tisuća ljudi i firmi. Pa ćemo otvorit nove a ti i dalje čekaj svoj PDV. Kad je bal nek je maskenbal.
Pa da vidiš onda cirkusa! [lol]
Lik koji radi znad mene u privatnoj firmi kaže dobili smo plaću 29.01. za 12. mjesec.I prije neki dan vozi gazdu na poreznu.I pita gazdu kako ste zboksali plaće;ovaj kaže teško..uglavno rade sa državnom firmom i to jednom (kao jakom) dužni su im 15 milijuna kuna za zadnjih par mjeseci.
Komentar; kaže on ja idem platit porez i to istoj onoj koja meni neplaća račune.
Da se razumijemo: nije Vlada kriva što je globalna recesija niti može na nju utjecati. Stvar je u tome da je nerazumnim vođenjem dovela do toga da će nam oporavak biti deset puta teži, ako se uopće oporavimo bez nekih katastrofalnih posljedica.
Moja firma može propasti isto kao i tvoja. To što je moja plaća 6% veća treba imati donekle multiplikativan učinak na ekonomiju. Veće zlo su po meni banke koje dižu kamate samo zato da bi zadržale razinu dobiti iz prošlih godina.
Ajde mi probaj objasniti tvoje viđenje kako je trebalo voditi državu. I kako znaš da će nam oporavak biti 10 puta teži? Ako se usporediš sa npr. susjednom Mađom, onda vidiš da smo ipak bolji od njih. Oni su bankrotirali, a mi još uvijek nismo. Velike svjetske banke zbrajaju gubitke, a naš se još dobro drže. Tržište nekretnina još uvijek solidno funkcionira.
Ja ovo shvaćam kao normalan konjukturni ciklus. O tome kako smo svi skupa odreagirali i što smo učinili ili trebali učiniti, sudit će povijest. Mislim da je za to još uvijek preuranjeno.