Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BTW tko normalan danas drži 75% imovine u obveznicama?

Onaj koji procjenjuje da su mu obveznice manji rizik od dionica.
[/quote]
da ali zato ne ne naplacujes maksimalnu naknadu od 1.2% da lupas novce u obveznice, idioti lakomi, a kamata na obveznicu 4.5%

jedino lolek i bolek – Brko i Urar imaju vece potrebe za novcem, pa idu uzeti od napuhanaca iz mirovinskih fondova, tj nasih novaca

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Iz Lidera: Hrvatska je izgubila cijelu generaciju uspješnih menadžera
dr. sc. Dragan kovačević

Današnji 40-godišnjaci su prije 15 godina trebali biti perspektiva vođenja društva, ali shvatili su kako se igre vode i prezreli su takvu društvenu scenu, pa su kao uspješni i pametni ljudi odradili posao za sebe kroz privatni sektor… Način vođenja ekonomije i gospodarskih procesa rezultira današnjom situacijom koja je najveća prijetnja upravo toj generaciji koja je nešto napravila u osobnu okruženju, i sada im je, zbog društvene neučinkovitosti, to isto okruženje prijetnja… Ta mlada generacija, a današnja između 40 i 50 godina, odgovorna je za takvo društveno okruženje jer nisu bili spremni na vlastitu žrtvu za promjene i provođenje naprednih ideja na društvenoj sceni……..

Odličan tekst. Jel se netko prepoznaje ovdje ? [bye]

prosle godine mirovincima preko 200 milijuna kuna na samo na ime naknade za upravljanje, a Brko da gleda sa strane?!!! pa je rekao IMT ima’l tu mene

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

prosle godine mirovincima preko 200 milijuna kuna na samo na ime naknade za upravljanje, a Brko da gleda sa strane?!!! pa je rekao IMT ima’l ti mene

tko određuje kolike su te naknade? nekak mi nije logično da se to formira na tržištu pošto tu nema tržišta. da nije to nekim zakonom ili pravilnikom specificirano?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

hm hm hm … meni se ovo sve skupa čini kao lov na vještice …

nikako da čujem što je to konkretno vlada, sanader, hdz ili bilo tko drugi na vlasti trebao napraviti, a da nam se ne dogodi kriza koja trese cijeli svijet … što?

i nemojte mi sada pisati gluparije tipa nije trebalo zaduživati se za potrošnju … ok nije trebalo, ali probajte se vratiti u vrijeme kada je sve počelo, kakve ste aute vozili i televizore gledali …

ajde da čujem neko makroekonomsko promišljanje gdje smo pogriješili, ali da istovremeno to isto mišljenje uvaži sve strane problema ….

netko će reći da treba otpustiti dio državnih službenika … a ne razmišlja da to može dovesti do ozbiljnjih nereda, nemira (Grčka) … što u konačnici vodi do bijega stranih investitora …

nismo trebali prodati banke, ok nismo, ali tko bi bio vlasnik tih banaka sada … ja sam htio otvoriti prije 6 godina tekući račun u HPB … čekao sam u redu, da bi mi na kraju rekli da na treba min 10 iz firme doći … bla bla bla bla … na kraju otišao u talijnsku zabu i otvorio tekući u roku minute …

treba srezati sivu ekonomiju … slažem se … lokalne tržnice i dolci su najistaknutiji primjer sive ekonomije … ja osobno nikad nisam dobio račun … i kada se pomslilo o uvođenju vaga i računa … jadne bakice kako će one, pa one ne znaju …pas joj mat… jako dobro zna kada treba dignuti cijenu jaja, mesa i mlijeka …. kontam da bi bila bolja direktorica burze od Motušića …

ima tih primjera čitav niz … oporezivanje apartmana, rad nedjeljom i sl.

nadalje, ovih se dana raspisalo kako je HDZ odbio antirecesijske mjere … a nitko ne piše kako je to sve skupa hrpa gluposti … prolongirati rad nedjeljom, zabranu pušenja i sl. … ok, slažem se … deficit proračuna svakako treba svesti na nulu … samo ljudi ne kuže da je 90% proračuna uvijek zadano … tako da je vrlo teško uzeti nekome 2 mlrd kn … a da se ne naprave veliki pomaci i u ekonomiji, a dakako i u politici …

mirovinci su otišli danas kukati samodolu … da se mene pita, satro bi ih kao zadnju stoku … fensi šmensi odijela, a svi skupa nemaju pojma o tržištu … kontam da bi 5 ljudi s ovog foruma bolje vodilo portfelj od njih … bez obzira što nemaju hedge, oni su krivi što se tržište strmoglavilo … i ja bi im uzeo svu imovinu, a njima lijepo nogu u guzicu …

svaki dan gledam na tvu stare fosile kako kukaju da im je mala mirovina: a nitko ih se ne sjeti pitati: nego buraz, a što si ti radio čitav svoj život? jesi uštedio koju kunu za stare dane, jel’ ti drug Tito nije omogućio sve na kredit sve za raju, jarane, nego sad kukaš što si bio nesposoban cijeli život i trošio kad da nema sutra …

meni sve ovo skupa izgleda kao alibiji za vlastite neuspjehe u životu … bolje šuti i čekaj da prođe, nego što sereš … svi koji su barem jedan školski sat slušali počela ekonomije znaju da je ekonomija ciklička aktivnost … malo gore, pa malo dolje … malo više gore, pa malo više dolje …

osvrnite se oko sebe i vidite da ni drugima nije lako … ne kužim zašto kukate, mi se još uvijek dobro držimo … još nismo potonuli .. ako bude sreće niti nećemo (iako je upitno da li je to dobro) ….

svima vama koji dvojite oko izgradnje auto cesta i rukometnih dvorana poručit ću samo ovo: pojma blagoga o pojmu nemate …

uživajte u ovim trenutcima … piše se ekonomska povijest ….

I love the Smell of Profits in the Morning

prosle godine mirovincima preko 200 milijuna kuna na samo na ime naknade za upravljanje, a Brko da gleda sa strane?!!! pa je rekao IMT ima’l ti mene

tko određuje kolike su te naknade? nekak mi nije logično da se to formira na tržištu pošto tu nema tržišta. da nije to nekim zakonom ili pravilnikom specificirano?
[/quote]HANFA definira maksimalno mogucu ove godine maksimalna 0.9% od ukupne imovine

znaci oko 200 i ove godine

Do prije koji mjesec ili godinu, moglo se održati solidnu kvalitetu života u ovoj državi, unatoč pljačkama posljednjih 20 godina.

Sad već ne kradu naše, nego moje. Dovode u pitanje sve ono što sam do sad stvarao u firmi gdje radim, u poslovnoj karijeri, u svom životu, što sam uplaćivao za svoju mirovinu. Ugrožavaju egzistenciju mojoj obitelji svojom nesposobnošću i bezmjernom grabeži. Burza je najmanji problem.
Recesija je samo bila okidač da napokon ispliva sva trulež koju su gurali pod tepih.

Zato nabijem svakog onog koji ih brani, jer valjda i zadnji idiot vidi dokle su nas doveli.

[thumbsup]

Heaven or Las Vegas

Današnji 40-godišnjaci su prije 15 godina trebali biti perspektiva vođenja društva, ali shvatili su kako se igre vode i prezreli su takvu društvenu scenu,

Današnji 40-godišnjaci su prije 15 godina bili u ratu ili oko rata.

[/quote]HANFA definira maksimalno mogucu ove godine maksimalna 0.9% od ukupne imovine

znaci oko 200 i ove godine
[/quote]

ak je hanfa, to onda znači – vlada, jel? vlada (preko hanfe) određuje koliko će mirovinski fondovi uzeti sebi za naknade?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Može li se staviti minus ispred tih postotaka.
To bi bilo učinkovito.

Možda sam bio u prethodnom postu malo predugačak, pa da probam malo skratiti:

ima li tko smisleni odgovor, koji bi pokrivao više aspekata, na pitanje iz naslova ovog topica.

ovo je sa raiffeisen fonda

Naknada za upravljanje imovinom

Radi pokrića troškova upravljanja imovinom fonda mirovinsko društvo za upravljanje zaračunava mirovinskom fondu određenu naknadu. Zakonom je propisana najviša naknada od 1,2% godišnje na imovinu fonda, a za svaku daljnju godinu najviši postotak naknade za upravljanje imovinom propisuje HANFA, ali ne iznad 1,2 posto. Prema odluci Agencije, naknada za upravljanje za 2009. godinu iznosi 0,8% godišnje od ukupne imovine fonda.

… kad vidim ovu ekipu na otvorenom, a ne zna se koje veci bilde, mislim da cu ja van iz Hrvatske, ali uz politicare, radje idem u recesivni Reykavik on Thems

New Report

Close