Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani Deimos i Sakai.

Malo manje ironije. Hvala!

Kolega sava, covjek trosi svoju zaradu. Ili zaradu + novo zaduzenje. Kad je nafta skupa, velik dio te zarade ode na naftu, manji dio na ostale stvari. Kad nafta padne, manji dio ode na naftu, veci na ostale stvari. Uvoz nominalno ostane otprilike isti, samo se drukcije raspodjeljuje. Ili nam je pala zarada, ili se nismo zaduzivali kao prije.

Jesi li ti imao matematiku u školi?
Ako jesi ocjena ti je bila najvjerojatnije poklonjena jedinica.
[/quote]

Jesi li ti onaj koji nas mjesecima uvjerava da krize nema, a u zadnje vrijeme da u hrvatskoj tece med i mlijeko te da nismo bili, nismo i necemo biti u recesiji?
[/quote]

A ti si jedan sitni bandit koji bi trebao pjevati u orkestru Maesto.
A glede krize pogledaj izvješća DZS.
A kada ta izvješća pokažu da smo u recesiji ja ću prvi reći da jesmo u recesiji.
A do tada ne znam tko bi to bio mjerodavan da potvrdi recesiju.
A obzirom da je dobar dio svijeta u recesiji već jedno 6 mjeseci neki i više a HR nije bila u recesiji ni 4q2008. to pokazuje da imamo dosta jače gospodarstvo i dosta stabilniju makroekonomiju od mnogih.
A mnogima kao što si ti to ne odgovara, jer nema potvrde da je ovo što se događa na ZSE opravdano.
A to onda znači da iza događaja na ZSE stoji organizirani kriminalni pothvat.
A to je onda posao za Uskok.
A ti si onda u Remetincu.

Neznam samo za sto bi zamjenio dionce INDG…

Kako ne znas? Pa za radnike u strajku!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Jesi li ti onaj koji nas mjesecima uvjerava da krize nema, a u zadnje vrijeme da u hrvatskoj tece med i mlijeko te da nismo bili, nismo i necemo biti u recesiji?

Mislis da je Suker!?

[/quote]

Jok, Suker je ipak inteligentniji.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Premješteno iz teme: Kako prebroditi svjetsku krizu – makroekonomski 2

Vezano uz mirovince… Možda je neko i stavio jer je davno bilo izdano… Fin. izv. AZ fonda za 07…
Zanimljive stvari, na cca 90 mil kn prihoda, neto dobit od svojih 50 mil kn. Ono što je zanimljivije su podaci o strukturi ulaganja, a očito nas posebno zanimaju dionice. Na str 18 i 19 su im tablice s troškovima nabave domaćih i stranih dionica i fondova…
Jedan highlight – 110 mil kuna ulupano u strabag ( koji je tad imao ipo, a oni ušli po otprilike toj cijeni odn. 48 eura, današnja cijena 13 eura, ne znam i ne zanima jesu li to zadržali , a sličan highlight je od naših ingra – ulupano 110 mil kn, a prosjek ulaza je 47000 kuna). Brojke govore same za sebe, ali ispada da im je kompletni dionički i fondovski portfelj na kraju 2007 vrijedio otprilike po tadašnjoj ulaznoj cijeni, od koje je danas možda ostalo 20 – 30 %… Zanimljivo štivo.
Link – http://www.azfond.hr/index.php?path=static/page/Izvjesca_publikacije..omf.fin_izvjesce
i onda tam za 2007… veći je file pa nema smisla da uploadam…

"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"

A kada ta izvješća pokažu da smo u recesiji ja ću prvi reći da jesmo u recesiji.
A obzirom da je dobar dio svijeta u recesiji već jedno 6 mjeseci neki i više a HR nije bila u recesiji ni 4q2008. to pokazuje da imamo dosta jače gospodarstvo i dosta stabilniju makroekonomiju od mnogih.
A mnogima kao što si ti to ne odgovara, jer nema potvrde da je ovo što se događa na ZSE opravdano.

Poštovani Deimos i Sakai.

Malo manje ironije. Hvala!

Pih, kladio bi se da ste vi kolega neki multinick… Neznam od kud mi takav osjecaj. [tongue]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

[/quote]

Vlada vas je pročitala, vide da je 2. stup promašaj i skoro pa jedini uzročnik nestabilnosti na ZSE.
Stoga vas treba ukloniti. Prokockali ste tuđe novce a da se operete srušili ste ZSE pa jedne te iste građane kradeti po drugi put. I sve je legalno!

[/quote]

Vlada vas je pročitala, vide da je 2. stup promašaj i skoro pa jedini uzročnik nestabilnosti na ZSE.
Stoga vas treba ukloniti. Prokockali ste tuđe novce a da se operete srušili ste ZSE pa jedne te iste građane kradeti po drugi put. I sve je legalno!
[/quote]

Pofržavam poteze vlade jer sigurno znaju što rade, nego da li mogu kupiti kao fizička osoba državne obveznice u iznosu od 50 000 eura? Ja ne znam ćemu toliki pesimizam, zar stvarno građani misle da ova zemlja može u bankrot, naime imam 37 godina i imam iznadprosječnu mirovinu, to mi je nezamislivo, pa od ćega bi onda živio

Surround all arround when it hits the ground

Hrvatsko gospoodarstvo se zasniva na domaćoj potrošnji. Generatori iste su: prihodi od turizma, zaduživanje države, zaduživanje građana i strane investicije. Zadnja tri su mrtva, a prvi je bolestan.
Ja to nikako ne bih nazvao stabilnom makroekonomijom. U čemu se ogleda makroekonomska stabilnost ?
Nacionaliziranje mirovinskih fondova je očajnički potez da se napuni državna blagajna i pokriju troškovi preskupog državnog aparata. Bitno je istaći da nazionalizacija isključuje svaku pomoć MMF-a ,EBDR-a i generalno svih stranih kreditora. Iza ovoga postoji samo još jedan korak, default državnog duga. Koliko je ovo dobro za hrvatsku ekonomiju, najbolje ti pokazuje stanje Crobex-a.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[/quote]

[/quote]

Pofržavam poteze vlade jer sigurno znaju što rade, nego da li mogu kupiti kao fizička osoba državne obveznice u iznosu od 50 000 eura? Ja ne znam ćemu toliki pesimizam, zar stvarno građani misle da ova zemlja može u bankrot, naime imam 37 godina i imam iznadprosječnu mirovinu, to mi je nezamislivo, pa od ćega bi onda živio
[/quote]

Ja sam do neki dan mislio da nema šanse da bankrotiraju, ali sada više nisam siguran. Možeš kupiti obveznice i bit će vrlo sretni da ti ih prodaju.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixi ja sam se samo šalio, pa zar stvarno misliš da sam tolika budala [lol]

Surround all arround when it hits the ground

New Report

Close