Ma novac je sredstvo za razmjenu vrijednosti. Nekad je novac bio i neka vrijednost, medjutim danas vise nije.
Najbolja stvar u Otvorenom jučer Šukerova izjava da se uvoz prepolovio. [smiley]
Samo se nitko nije sjetio pitati koliko je to zbog smanjenja potražnje a koliko zbog drastičnog pada cijena sirovina?
Možda se količinski skoro isto uvozi ali sada po cijenama npr nafta koji su 3,5x manje.
Ma novac je sredstvo za razmjenu vrijednosti. Nekad je novac bio i neka vrijednost, medjutim danas vise nije.
Drago mi je čuti…možeš ga onda proslijediti do mene… 😉
Kolega sava, covjek trosi svoju zaradu. Ili zaradu + novo zaduzenje. Kad je nafta skupa, velik dio te zarade ode na naftu, manji dio na ostale stvari. Kad nafta padne, manji dio ode na naftu, veci na ostale stvari. Uvoz nominalno ostane otprilike isti, samo se drukcije raspodjeljuje. Ili nam je pala zarada, ili se nismo zaduzivali kao prije.
Drago mi je čuti…možeš ga onda proslijediti do mene… 😉
[/quote]
Prosljedit cu ga tebi, ako pri tome novac ispuni svoju funkciju, a to znaci da cu dobit neku vrijednost u zamjenu. Novac je zamisljen kao medij razmjene, a ne kradje.
Kolega sava, covjek trosi svoju zaradu. Ili zaradu + novo zaduzenje. Kad je nafta skupa, velik dio te zarade ode na naftu, manji dio na ostale stvari. Kad nafta padne, manji dio ode na naftu, veci na ostale stvari. Uvoz nominalno ostane otprilike isti, samo se drukcije raspodjeljuje. Ili nam je pala zarada, ili se nismo zaduzivali kao prije.
Jesi li ti imao matematiku u školi?
Ako jesi ocjena ti je bila najvjerojatnije poklonjena jedinica.
S mojom matematikom je sve u redu. Sa vasog kelega sava nesto ocigledno nije. [thumbsup]
S mojom matematikom je sve u redu. Sa vasog kelega sava nesto ocigledno nije. [thumbsup]
kakav si sa kemijom i fizikom? [huh]
auuuu brale, uništa …
zašto se onda vrijednosti same ne zamijenjuju ?
[/quote]
Jer bi po tebi i takvima jos mijenjali svinju za traktorsku gumu. Brrrr, predugo si u INDG…
Jesi li ti imao matematiku u školi?
Ako jesi ocjena ti je bila najvjerojatnije poklonjena jedinica.
[/quote]
Jesi li ti onaj koji nas mjesecima uvjerava da krize nema, a u zadnje vrijeme da u hrvatskoj tece med i mlijeko te da nismo bili, nismo i necemo biti u recesiji?
Neznam samo za sto bi zamjenio dionce INDG…
…
Jesi li ti onaj koji nas mjesecima uvjerava da krize nema, a u zadnje vrijeme da u hrvatskoj tece med i mlijeko te da nismo bili, nismo i necemo biti u recesiji?
Mislis da je Suker!?