Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I of kors, nemoraju vise obveznice izdavat da bi posrkali od OMF-a uplate u drugi stup… Cisti prihod proracuna.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Imovina kratkorocna, obveza dugorocna. Za 20-30 godina dolazi na naplatu. Moze li bolje!?

Garantira s čime? Dolari su nekad bili "redeemable in gold". Ali ta vremena su davno prošla.

Garantira konvertibilnost…mislim da jedino Švica ima zlatnu podlogu danas…ako i ona…
[/quote]

Država ne može garantirati konvertibilnost. To je samo načelno. Praktično se radi samo o vjeri da taj komadić papira ima vrijednost.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nema tu nikakve vjere… Porez moras platit u valuti, a i svoje dugove/obveze (sudovi tako sude). To je zakon propisao.

Ako ga možeš kupiti i promijeniti u drugoj zemlji, onda je daleko od načelnog.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Garantira s čime? Dolari su nekad bili "redeemable in gold". Ali ta vremena su davno prošla.

državnim obveznicama, u konačnici … jedino je problem što im je diskont veliki …
[lol]

I love the Smell of Profits in the Morning

Mislim da bi još za naših života mogao nestati taj glupi papirnati oblik. Jednom će se dogoditi sigurno.
Meni je već danas 90% prihoda i 2/3 rashoda elektronsko.

No respect

Ma shema je grandiozna… Jedan stampa novcanice, a drugi stampa obveznice i garantiraju jedan drugome. [lol]

[huh] [undecid]

Novac nema nikakvu vrijednost osim fiducijarne. U srednjem vijeku u engleskoj su se kao sredstvo plaćanja korsitili izrezbareni drveni kolci. O broju rezova je ovisila vrijednost kolca. Danas drveni kolac ne vrijedi ništa.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Novac nije vrijednost, novac je sredstvo za razmjenu vrijednosti. [cool]

[huh] [undecid]

Novac nema nikakvu vrijednost osim fiducijarne. U srednjem vijeku u engleskoj su se kao sredstvo plaćanja korsitili izrezbareni drveni kolci. O broju rezova je ovisila vrijednost kolca. Danas drveni kolac ne vrijedi ništa.
[/quote]

Vrijedi ako opališ ove na televiziji koji nemju pojma o ničemu!!!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Mislim da bi još za naših života mogao nestati taj glupi papirnati oblik. Jednom će se dogoditi sigurno.
Meni je već danas 90% prihoda i 2/3 rashoda elektronsko.

To ne mijenja na suštini novca. Opet će ti netko jamčiti da možeš platiti e-cashom. Ovo o čemu ti pričaš je samo oblik.

Dionice su ti zapravo e-dionice. Nema papira. Kad se samo sjetim kada sam iz dioničarstva učio: dionica se sastoji od plašta, kuponskog arka …

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close