Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/8855/Uvozno-mlijeko-rusi-domacu-industriju.html

Evo primjera šta će tek postati problem…

Svi skandinavci nas sisaju. U svakom pogledu [wink]

Nemaju more, a kupat se u fjordovima i nije nešto što bi preporučio [wink]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/8855/Uvozno-mlijeko-rusi-domacu-industriju.html

[/quote]

Imaju mora "malo" vise neg mi a to sto im ono nije za kupanje mislim da ih jako malo zabrinjava. Iz njega oni crpe lovu koja im omogucava otputovati u krajeve gdje je more za kupanje.

Imaju mora "malo" vise neg mi a to sto im ono nije za kupanje mislim da ih jako malo zabrinjava. Iz njega oni crpe lovu koja im omogucava otputovati u krajeve gdje je more za kupanje.

Touché [smiley]

slazem se,
i dok se god ne promjeni sustav poticaja u poljoprivredi, imat cemo sranje
i dok ljudi ne pocnu raditi….

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

[/quote]

Fjordovi su samo u Norveškoj. I prekrasni su. Švedska, Danska i Finska (iako Danska i Finska geografski gledano niti nisu skandinavske zemlje) nemaju ni jedan fjord. Imaju obale više nego mi, finska ima prekrasne otočne arhipelage koji su skoro mogu mjeriti i s našima. Nema kupanja jer je temperatura mora niska ali prirodne ljepote su tu. Nije Hrvatska jedina lijepa zemlja a vjerovali ili ne nismo najbolji ni u svim sportovima [shocked]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Japanski eksperiment:

“One lesson from Japan is that public works get the best results when they create something useful for the future.” said Toshihiro Ihori, an economics professor at the University of Tokyo.

No shit, Sherlock! [lol]
pazi ti njihove zaključke, ne znam koji mi je bolji ovaj nije dovoljno spsikano ili trebalo je sve odjednom kao šok terapiju…a kad sve za 6 mjeseci završe podjelit otkaze opet kao šok na šok. [shocked]
Po tom smo mi poznati, hvalimo se kak smo autoputeve za 4 godine izgradili, dvorane za 15 mjeseci…umjesto da se stvorilo stabilnih radnih mjesta za cijelo desetljeće.
Već sam to reko jedini razlog zašto država sad treba agresivnije ulagat i gradit je taj što je nafta, čelik, bakar, šljunak itd. sve jeftino…

Nije Hrvatska jedina lijepa zemlja a vjerovali ili ne nismo najbolji ni u svim sportovima [shocked]

Bar imamo najbolje političare na svijetu… [lol]

…umjesto da se stvorilo stabilnih radnih mjesta za cijelo desetljeće.

tko je trebao stvoriti stabilna radna mjesta i kakva su to stabilna radna mjesta ???

ako baš hoćeš, država je tim dvoranama stvorila radna mjesta, smo je problem što su nam u moru nezaposlenih, morali dolaziti raditi bosanci i dr.

I love the Smell of Profits in the Morning

“One lesson from Japan is that public works get the best results when they create something useful for the future.” said Toshihiro Ihori, an economics professor at the University of Tokyo.

No shit, Sherlock! [lol]
pazi ti njihove zaključke, ne znam koji mi je bolji ovaj nije dovoljno spsikano ili trebalo je sve odjednom kao šok terapiju…a kad sve za 6 mjeseci završe podjelit otkaze opet kao šok na šok. [shocked]

Logika je za pozdravit, ako ćemo trošiti trošimo na nešto korisno. Šteta što se kod nas ne primjenjuje, mi smo još u fazi testiranja originalne premise…

Zasto uopce kreces od toga da drzava moze efikasno trosit? Malo je vjerovatno da centralni planeri mogu tocno izracunat sto je isplativo, a sto nije. Eksperiment u istocnom bloku je neslavno propao, a ogromni resursi su troseni na planiranje. Jednostavno je zadatak trzista da izracuna cijene i odnose cijena prema potrebama ljudi. To se matematicki nemoze izracunat. Nitko nemoze imat pregled nad cijelim trzistem i silama koje ga vode. Zato centralno planiranje neslavno propada.
Osim toga, politicarima su bitniji glasovi biraca za 6 mjeseci ili 2 godine, nego boljitak istih za 10 godina.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Legendarni je primjer kako su za vrijeme velike depresije pokusavali odrzat cijenu poljoprivrednih proizvoda. Drzava je kupovala ogromne kolicine zita i ostalog i izazvala jos veci potop cijene. Na kraju su to podjelili (crvenom krizu i ostalima, ajde bar neka korist).

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Legendarni je primjer kako su za vrijeme velike depresije pokusavali odrzat cijenu poljoprivrednih proizvoda. Drzava je kupovala ogromne kolicine zita i ostalog i izazvala jos veci potop cijene. Na kraju su to podjelili (crvenom krizu i ostalima, ajde bar neka korist).

A zar se u Brazilu ne bacaju u more stotine tona kave kad je sezona dobra, samo zato da cijena na tržištu ne bi pala?

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

New Report

Close