– smanjenje drzavne sluzbe za 1/3
auuuu … a smanjivanje raznoraznih ‘davatelja’ usluga bez kojih poduzetnici ne mogu … npr. rezvizora i sl. koji su zaštićeni zakonom kao lički medvjedi, a sve se svodi da za ništa nisu odgovorni …
Sa svime se slažem osim diranja u PDV.
Mislim da se puno bolje učinke može postić rezanjem poreza na dohodak koji malo daje a puno uzima. PDV je ipak kao neutralan dok porez na dohodak direktno guši gospodarstvo i jako je skup (puno administarcije…što s emene tiče može ga se i potpuno ukinut ako brojke to podrže) a to bi bila velikma podrška onima koji je najviše zaslužuju – radnicima i poduzetnicima, potrošači nam se ionak dobro drže.
[/quote]
djemso,
PDV udara isto imao ti 2000, 20000 ili 200000 kn mjesecno, a to bas i nije fer, procitaj malo sto kaza porezna teorija
porez na dohodak ne bi dirao, problem su doprinosi i slicna shanja + razliciti parafiskalni nameti…
u ovoj drzavi, drzavna uprava je toliko spora da je bolesno…
eno nam "zeljezne lady’" bianke matkovic, otkada je dosla za seficu projekta brijuni rivijera nista se nije promijenilo, tj pomaklo, a samo na temelju ulaganja prema projektima (66 god. najam) moglo se napraviti 2-3% GDP-a godisnja u 2009, 2010, 2011
auuuu … a smanjivanje raznoraznih ‘davatelja’ usluga bez kojih poduzetnici ne mogu … npr. rezvizora i sl. koji su zaštićeni zakonom kao lički medvjedi, a sve se svodi da za ništa nisu odgovorni …
Mislim da smo raspravaljali o RH, a ne o USA!
Nitko se ne buni za javne bilježnike. Kad je bilo koji odgovarao za bilo što. Ili npr. za odvjetnike.
iako se slazemo o cemu pricas,
zakoni te teraju da nesto obavis kod javnog biljeznika i oni te oderu najcesce po zakonu, a nekad vise,
odvjetnike, uglavnom ne moras imati prema zakonu, a kad ih uzimas mozes ih izabrati i dogovoriti se
revizore moras uzmati ako ispunjavas neke uvjete, a i onda mozes uzeti cica-mica revizija iz donjeg dragonosca, a mozes uzeti nekog od velikih, pardon, ne nuzno velikih, rekao bih ozbiljnih…
dodatno,
revizori, odvjetnici i sl su uglavnom varijabilni i "osobni" troskovi
ovak kolicina uprave koja uglavnom razmislja kako ce u 3 zbrisati doma, a prekovremeno ostaju samo kako bi opalili "koleginicu s posla" je opci trosak [lol]
jep, ali ovo smanjenje državne službe za 1/3 uključuje i vojsku, policiju, vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć, profesore i nastavnike, tete u vrtićima i sl.
kontam da kada govorite o državnoj službi mislite samo na uredske štakore … a zaboravljate na čitav niz drugih službi …
mislim da ti ne bi palo na pamet da smanjuješ broj djelatnika Zagrebačke gruntovnice … bez obzira na informatizaciju …
ja bih rađe mijenjao zakon o radu … da u jedan dan možeš otpustiti 10 ljudi i isto toliko ih primiti … i da to vrijedi za sve … i privatni i javni sektor …
osim toga, radna snaga u RH je totalno nefleksibilna … iz ovoga izuzima seljenje u zagreb zbog radnog mjesta …
stariji će se sjetiti nekdašnje armije … pošalje te u pm da služiš otadžbini … pakiraj kofere, ženu i djecu … i bez pogovora … pravac makedonija …
toga više nema …
kako bi opalili "koleginicu s posla" je opci trosak [lol]
auuu da vidiš moju kako je dobra …
baš sam si ovih dana pisao prekovremene … [kiss]
valjda ti zena ne cita forum
valjda ti zena ne cita forum
s i ona je ovih dana nešto duže ostajala na poslu … hm … [angry]
Sa svime se slažem osim diranja u PDV.
Mislim da se puno bolje učinke može postić rezanjem poreza na dohodak koji malo daje a puno uzima. PDV je ipak kao neutralan
Problem PDV-a je što je regresivan.