Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– smanjenje drzavne sluzbe za 1/3

auuuu … a smanjivanje raznoraznih ‘davatelja’ usluga bez kojih poduzetnici ne mogu … npr. rezvizora i sl. koji su zaštićeni zakonom kao lički medvjedi, a sve se svodi da za ništa nisu odgovorni …

I love the Smell of Profits in the Morning

– spustanje PDV-a za 1-2%

Sa svime se slažem osim diranja u PDV.
Mislim da se puno bolje učinke može postić rezanjem poreza na dohodak koji malo daje a puno uzima. PDV je ipak kao neutralan dok porez na dohodak direktno guši gospodarstvo i jako je skup (puno administarcije…što s emene tiče može ga se i potpuno ukinut ako brojke to podrže) a to bi bila velikma podrška onima koji je najviše zaslužuju – radnicima i poduzetnicima, potrošači nam se ionak dobro drže.
[/quote]
djemso,
PDV udara isto imao ti 2000, 20000 ili 200000 kn mjesecno, a to bas i nije fer, procitaj malo sto kaza porezna teorija
porez na dohodak ne bi dirao, problem su doprinosi i slicna shanja + razliciti parafiskalni nameti…

u ovoj drzavi, drzavna uprava je toliko spora da je bolesno…

eno nam "zeljezne lady’" bianke matkovic, otkada je dosla za seficu projekta brijuni rivijera nista se nije promijenilo, tj pomaklo, a samo na temelju ulaganja prema projektima (66 god. najam) moglo se napraviti 2-3% GDP-a godisnja u 2009, 2010, 2011

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

– smanjenje drzavne sluzbe za 1/3

auuuu … a smanjivanje raznoraznih ‘davatelja’ usluga bez kojih poduzetnici ne mogu … npr. rezvizora i sl. koji su zaštićeni zakonom kao lički medvjedi, a sve se svodi da za ništa nisu odgovorni …

[/quote]
http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Andersen

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Mislim da smo raspravaljali o RH, a ne o USA!

Nitko se ne buni za javne bilježnike. Kad je bilo koji odgovarao za bilo što. Ili npr. za odvjetnike.

iako se slazemo o cemu pricas,
zakoni te teraju da nesto obavis kod javnog biljeznika i oni te oderu najcesce po zakonu, a nekad vise,

odvjetnike, uglavnom ne moras imati prema zakonu, a kad ih uzimas mozes ih izabrati i dogovoriti se

revizore moras uzmati ako ispunjavas neke uvjete, a i onda mozes uzeti cica-mica revizija iz donjeg dragonosca, a mozes uzeti nekog od velikih, pardon, ne nuzno velikih, rekao bih ozbiljnih…

dodatno,
revizori, odvjetnici i sl su uglavnom varijabilni i "osobni" troskovi

ovak kolicina uprave koja uglavnom razmislja kako ce u 3 zbrisati doma, a prekovremeno ostaju samo kako bi opalili "koleginicu s posla" je opci trosak [lol]

jep, ali ovo smanjenje državne službe za 1/3 uključuje i vojsku, policiju, vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć, profesore i nastavnike, tete u vrtićima i sl.

kontam da kada govorite o državnoj službi mislite samo na uredske štakore … a zaboravljate na čitav niz drugih službi …

mislim da ti ne bi palo na pamet da smanjuješ broj djelatnika Zagrebačke gruntovnice … bez obzira na informatizaciju …

ja bih rađe mijenjao zakon o radu … da u jedan dan možeš otpustiti 10 ljudi i isto toliko ih primiti … i da to vrijedi za sve … i privatni i javni sektor …

osim toga, radna snaga u RH je totalno nefleksibilna … iz ovoga izuzima seljenje u zagreb zbog radnog mjesta …

stariji će se sjetiti nekdašnje armije … pošalje te u pm da služiš otadžbini … pakiraj kofere, ženu i djecu … i bez pogovora … pravac makedonija …

toga više nema …

kako bi opalili "koleginicu s posla" je opci trosak [lol]

auuu da vidiš moju kako je dobra …

baš sam si ovih dana pisao prekovremene … [kiss]

valjda ti zena ne cita forum

valjda ti zena ne cita forum

s i ona je ovih dana nešto duže ostajala na poslu … hm … [angry]

Sa svime se slažem osim diranja u PDV.
Mislim da se puno bolje učinke može postić rezanjem poreza na dohodak koji malo daje a puno uzima. PDV je ipak kao neutralan

Problem PDV-a je što je regresivan.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Treba napravit da se PDV placa po realiziranim fakturama kao nekad sto se placao tzv. porez na promet, a ne sad kreditiram drzavu i to beskamatno

New Report

Close