Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo još malo ali Trgovine.

TRGOVINA NA MALO
u PROSINCU 2008.

U prosincu 2008. u odnosu na studeni 2008. ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnost, nominalno je bio veći za 23,0%, a realno za 24,2%. U odnosu na prosinac 2007. nominalno je bio veći za 3,4%, a realno za 1,7%.

Promet od trgovine na malo što ga ostvaruju sve pravne osobe koje se bave tom djelatnošću bez obzira na pretežnu djelatnost u prosincu 2008. u odnosu na studeni 2008. nominalno je bio veći za 12,0%, a realno za 13,1%.

Lepi Nadan i uspješni Mudrinič su definitvno počeli predsjedničku kampanju, bockaju Dr. Ivu, pune su ih novine.
Gade mi se obojica….sačuvaj nas bože još jednog ekonomista, pravnika ili doktora.

Da, ja sam osto zapanjen, zapamtit ću mu ime.

Lepi je već i najavio kako će nam biti u njegova 2 mandata – 10 godina krize.[/quote]

Pa time si je zabio autogol jer cemu birat nekog tko nam obecava 10 godina krize? [smiley]

U Republici Hrvatskoj je u prosincu 2008. u komercijalnim smještajnim objektima broj dolazaka turista isti, a broj noćenja veći je za 3% u odnosu na prosinac 2007.
Turisti su ostvarili 400 007 noćenja od čega su 44,0% ostvarili domaći turisti, a 56,0% strani turisti.
U prosincu 2008. u odnosu na prosinac 2007. noćenja domaćih turista manja su za 4%, a noćenja stranih turista veća su za 9%.

Zadnjih dana sam svaku večer negdje po centru i nije bila jedna večer da me nije neko zaustavio i na englskom pito di je neki restoran ili ulica….a prije rijetko.

Pa time si je zabio autogol jer cemu birat nekog tko nam obecava 10 godina krize? [smiley]

Zadnjih 10 godina nam obećavaju prosperitet, pa vidi di nas je to dovelo [lol]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Zadnjih dana sam svaku večer negdje po centru i nije bila jedna večer da me nije neko zaustavio i na englskom pito di je neki restoran ili ulica….a prije rijetko.

[/quote]

Ma to ti se ćini samo radi avatara

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Zadnjih 10 godina nam obećavaju prosperitet, pa vidi di nas je to dovelo [lol]
[/quote]

di nas je to dovelo?

…ops,ovo nisam mislila u pežorativnom smislu… [rolleyes]

To se podrazumijeva. Znamo na kojeg se bravara misli [wink]
[/quote]

ja bi za predsjednika autolimara

di nas je to dovelo?

Insinuacija je bila u najveću globalnu krizu u zadnjih sto godina… Doduše za shvatiti treba posjedovati određeni smisao za humor. [tongue]

di nas je to dovelo?

Insinuacija je bila u najveću globalnu krizu u zadnjih sto godina… Doduše za shvatiti treba posjedovati određeni smisao za humor. [tongue]
[/quote]

insinuacija je da su tema političari i kandidati za precjednika u RH Hrvatskoj..
a kako je kriza globalna, to implicira da je ona zahvatila cijeli globus, jel tako?
k tome ako je najveća u zadnjih 100 godina, dogodila bi se vjerojatno ma tko god bio
na vlasti u RH, jel tako?
Doduše za to sve shvatiti, treba ipak imati inteligenciju osnovnoškolca. [tongue]

U Republici Hrvatskoj je u prosincu 2008. u komercijalnim smještajnim objektima broj dolazaka turista isti, a broj noćenja veći je za 3% u odnosu na prosinac 2007.
Turisti su ostvarili 400 007 noćenja od čega su 44,0% ostvarili domaći turisti, a 56,0% strani turisti.
U prosincu 2008. u odnosu na prosinac 2007. noćenja domaćih turista manja su za 4%, a noćenja stranih turista veća su za 9%.

[/quote]

Kad gospodarstvo raste treba biti na Zapadu, a kad je kriza uzmi devize i bjež na Istok!

insinuacija je da su tema političari i kandidati za precjednika u RH Hrvatskoj..
a kako je kriza globalna, to implicira da je ona zahvatila cijeli globus, jel tako?
k tome ako je najveća u zadnjih 100 godina, dogodila bi se vjerojatno ma tko god bio
na vlasti u RH, jel tako?
Doduše za to sve shvatiti, treba ipak imati inteligenciju osnovnoškolca. [tongue]

Pa i druge zemlje imaju političare koji obećavaju prosperitet, zar ne? Doduše, ako nisi nikad bio izvan zemlje kako ćeš to znati… [lol]

Dosta offtopičarenja, prodat će nam zagrebačku burzu dok pričamo…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ef55227c-e9e3-490a-836d-941cb389ab2a&ref=lastadd

p.s. za febu
http://maps.google.com/maps?hl=hr&q=var%C5%A1ava+poljska&um=1&ie=UTF-8&split=0&gl=hr&ei=RrCMSaW7K4mM_gbVmry5DA&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=image

Najbolji kandidat za predsjednika bit će bilo tko tko nema nikakve veze s Austrijom. Prodali im banke, sad ćemo burzu pa zračnu luku, a njih boli ku… što još uvijek nismo u EU nego nam Swoboda i dalje bahato dijeli lekcije. Nek nam bude predsjednik netko tko je svojevremeno živio i radio npr. u Njemačkoj. [bye]

New Report

Close