Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo ti za laku noc, shebali smo EU:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ad_nbZrncfHY&refer=home

"Euro May Extend Drop on Eastern Europe’s Slump, Economic View
Email | Print | A A A

By Molly Seltzer and Ye Xie

Feb. 5 (Bloomberg) — The euro may extend its decline against the yen and dollar on speculation the slump in Eastern Europe will cause the regional economic slowdown to deepen.
…"

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Zahvaljujući toj zaostalosti i nekapitalističkom odgoju, ja seljačina odem s ekipom prijatelja okrenut janje na livadu, napijemo se domaćeg vina, zapadnemo s autima, prepričavamo cijeli ponedjeljak i mirimo sa ženama do srijede.

Oni idu na team building sa kolegama, ne i prijateljima jer ih nemaju vremena imat. Jedu nešto što nemaju pojma što je, al je fora ime. Piju fino francusko vino i svi su sommelieri, a ne razlikuju pinot od merlota. Ponedjeljkom rade i nemaju vremena pričat, a žene im se i tak drpaju sa nekim balkancem u dijaspori.

Laku noć [smiley]

No respect

ajde da sam se malo duhovno obogatio na forumu citajuci ovih par stranica kad sam vec materijalno osiromasio [smiley]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

odem s ekipom prijatelja okrenut janje na livadu

da si se s trošenjem ovce pohvalio, još nekako, ali janje … [shocked]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Pedofil jedan… [lol]

Konkretno, Bushevi su krenuli vladat od 1981, kad je stariji George postao potpredsjednik Reaganu i to bio osam godina, pa predsjednik 4 godine, pa sin 8 godina.

Mislim, imaš 300 milijuna ljudi, i baš je jedna familija najsposobnija vladati zadnjih 30 godina.

To dokazuje ne da oni bolje žive od nas, nego da su još veće budale.

Ne nego amerikanac gleda svoj business i kako zaraditi dolar. Ne opterećuje se puno sa politikom. Dok smo mi kafanska nacija, koja uz pivu i cigarete svakodnevno raspreda kako političari ne valjaju, amerikanci ne valjaju… uvijek je netko kriv

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Narudžbe za proizvodima njemačkih tvornica u mjesecu prosincu pale su četvrti uzastopni mjesec kako je indeks pao za 6,9 posto nakon pada za 5,3 posto u mjesecu studenom. Analitičari su očekivali pad od 2,5 posto te možemo konstatirati da je rezultat značajno lošiji od očekivanog. Domaća potražnja u odnosu na mjesec studeni pala je 4,3 posto, a inozemna za 9,4 posto. Podaci odražavaju mračnu perspektivu najvećeg europskog gospodarstva. Uvjeti u gospodarstvu ove se godine mogu jedino pogoršavati kako se smanjuje inozemna potražnja, perspektiva njemačkog gospodarskog rasta je mračna, a najveću nadu Njemačka polaže u oštro rezanje ključnih kamatnih stopa europske središnje banke koje bi moglo uslijediti u mjesecu ožujku.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/britanska-funta-i-euro-ojacali-u-odnosu-na-americki-dolar,36797.html

Najgluplja moguća investicija je auto. Osim što plaćaš ratu za auto, tehnički pregled, registraciju, popravke i gorivo, još plaćaš i milijon nameta u kroz cijenu goriva ali sve to ne znači da kroz porez nećeš financirati i željeznicu kojom se naravno ne koristiš, jer imaš auto.

U tunelu usred mraka
Gubitak HŽ-a 103,8 milijuna kuna
Ukupni konsolidirani rashodi povećani su za 126,1 milijun kuna * Foto D. LOVROVIĆ

ZAGREB – Društva u sastavu Holdinga Hrvatske željeznice (HŽ) ostvarila su u prvih deset mjeseci prošle godine ukupne konsolidirane prihode od 2,86 milijardi kuna i ukupne rashode od 2,96 milijardi kuna, a konsolidirani gubitak HŽ-Holdinga u tom razdoblju iznosio je 103,8 milijuna kuna, doznaje se iz HŽ-a.

U odnosu na prihode ostvarene u prvih deset mjeseci 2007. godine, riječ je o smanjenju konsolidiranih prihoda za 2,4 posto, odnosno za 70,4 milijuna kuna.

Prihodi od prijevoza putnika i tereta iznosili su 945,2 milijuna kuna i u odnosu na rezultate iz 2007. veći su za 8,5 milijuna kuna ili 0,9 posto. U putničkom prijevozu ostvaren je prihod od 322,9 milijuna kuna, a u teretnom 622,3 milijuna kuna. Proračunski prihodi iznosili su 1,46 milijardi kuna, a sa sredstvima za otplatu glavnice kredita i sredstvima za kapitalna ulaganja 2,67 milijardi kuna. Ostali prihodi iznose 476,9 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani rashodi povećani su za 126,1 milijun kuna ili 4,4 posto. Materijalni troškovi veći su za 29,2 posto, troškovi energije za 29,8 posto, a troškovi zaposlenika za 15,3 posto. Smanjenje od 15,4 posto ostvareno je kod troškova održavanja.

Ukupna ulaganja HŽ-a u prvih deset prošlogodišnjih mjeseci iznosila su 1,06 miljardi kuna.

Na kraju listopada na željeznici je bilo 13,5 tisuća radnika, a u društvima u vlasništvu HŽ-Holdinga 5,9 tisuća, pa je ukupno u sustavu bilo 19,5 tisuća zaposlenih. (Hina)

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Od trejdanja prema fundamentima:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=ay.jqGduLoH8&refer=home

"…
One rare bright spot: the resilience of global macro fund managers, who wager on currencies, equities, interest rates and commodities based on their fundamental analysis of world economic trends.

Their funds gained 5 percent on average amid the carnage, according to Chicago-based Hedge Fund Research, prompting investors and managers to predict a renaissance for the once ubiquitous strategy. Preliminary estimates show macro funds up another 1.4 percent in January.
…"

evo za fundamentaliste

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Vidošević: ‘Za izlazak iz krize treba nam 10 godina’

Vaš link

Ne nego amerikanac gleda svoj business i kako zaraditi dolar. Ne opterećuje se puno sa politikom. Dok smo mi kafanska nacija, koja uz pivu i cigarete svakodnevno raspreda kako političari ne valjaju, amerikanci ne valjaju… uvijek je netko kriv

Nisam bio tamo među ljudima, pa ti prepuštam da znaš nešto više po tom pitanju.

Ono što ja vidim i pratim odavde i ono što čujem od prijatelja koji su u US (naši ljudi tamo), ne bih se složio. Mislim da poslovnjacima itekako igra ulogu čija opcija na vlasti ima predsjednika. Koliko znam, tamo legalno cijeli odredi lobista guraju u politici vodu na mlin kupca usluge. Isto tako, izdašno milijunima dolara finaciraju da na vlast dođe njihova opcija.

Slažem se da smo kafanska nacija. Kod mene sve birtije pune u 11:05 h, kad je Županija, Grad, Sud… na pauzi. Ako nekog od njih trebaš, odeš u to vrijeme u birtiju i riješiš, ne čekaš po šalterima i hodnicima.
Osim toga, većina se poslova sklapa u birtiji. Birtija je good.

No respect

New Report

Close