Da nije pokrao Pero koji je kupio dionice kako je kupio, pokrao bi Marko kao vlastodržac.
krasan argument. idem ja onda pokrat ovaj svoj lokalni dućan sutra, prije neg to netko drugi napravi.
(ili slično: idem napast Irak prije neg oni mene [smiley])
inače, Marko kao vlastodržac je to upravo i napravio.
Tocno. Sto je bilo, bilo je… Medjutim, ono sto mene zapravo brine, a zato sam i poslao onaj link kako drivo postuje zakon, je to sto mi jos uvijek ne kuzimo gdje je problem…
Ain’t life a bitch?
Ključna riječ u onom članku na Indexu (ako misliš na to) jest da smo uredno oguglali na stvari koje oni čine. Navikli su nas na to i više se nitko uopće ne zamara glupostima koje rade.
Samo sinergija i kolektivna svijest donose promjene. Nitko drugi. Nikava oporba, nikakvi mediji. Oni samo poguraju stvari kad se stvari pokrenu i kad nanjuše krv.
Zašto EU ne može donijet Ustav? Zato što se Ustav donosi u ratu ili nakon njega, a ne u miru. Nema jedinstva i sloge.
izvrčete ono što sam rekao,rekao sam da je svugdje isto da je to bottom line
kako bi marx rekao nitko se nije od peštenog rada obogatio, nego od izrabljivanja drugih.
a što se tiče vaše usporedbe da ako vidimo nekog da skače sa 10 kata hoćemo li mi to učiniti. pa to upravo i radimo.
pa što su ovi pregovori oko ulaska u eu. ništa drugo nego prihvaćanje njihovih zakona.
na to se svodi cijeli postupak. ne rade oni to zbog naše dobrobiti vjeruj mi
pitam vas ja zašto nije uveden ZEP? zašto nije zapljenjena sva imovina stečen bonusima koji su zarađeni na kriminalu? zašto nisu zatvorene sve raiting agencije i revizori koji su svjesno radili kriminalno dijelo prevare
zašto bonusi nisu sasvim banirani nego su ograničeni…itd.
Ma Tuna, poanta je sljedeca: nista drugo se nijo moglo izrodit. Nije to opravdanje, nego cinjenica. Jednostavno nismo na tom stupnju razvoja da bi mogli to provest. Taj najvazniji kapital, postivanje reda i zakona, se stjece stoljecima.
krasan argument. idem ja onda pokrat ovaj svoj lokalni dućan sutra, prije neg to netko drugi napravi.
(ili slično: idem napast Irak prije neg oni mene [smiley])
inače, Marko kao vlastodržac je to upravo i napravio.
[/quote]
Pa to ti je metodologija i današnje vlasti. DrIvo je pio jer nije znao da ne smije pit i jer su i drugi pili. Dovoljan argument? Je, kad nema boljeg. I tak će za tri dana bit neka nova afera i ova ide u zaborav. [smiley]
@beholder
Ali njihovi zakoni su ipak bolji od nasih. Bottom line, tjeraju nas na ono sto bi mi sami morali napravit, ali ne zelimo. Mozda nisu ideal kozmicke pravde, ali su bolji od onog sto imamo. Inace mi bi zivjeli bolje od njih, a ne oni bolje od nas.
Uostalom, nas niko ne tjera u EU. Ljepo kazemo: hvala, ne. I dovidjenja. WTF?
postoji jedna riječ za to: privilegija (privi lege) ili izvan zakona
i to postoji u cijelom svijetu, a ne samo kod nas
samo što su večinom na zapadu već programirani da to šutke prihvačaju i ne razmišljaju o tome.
svijetom upravlja kasta koja je na vlasti već više od 300 godina…morgani rotschildi, bushevi i ekipa
što smiju oni to ne smijemo ti i ja…
ovi naši su tek bljede kopije ovih navedenih…samo trećerazredni šegrti koji su glavni u svome zaseoku i totalno marginalni globalno
i to je cijela istina…nema tu neke mudrosti
stol je namješten i tvoje šanse za dobitak su minimalne…tako je uvijek bilo
pa po čemu je jedan sanader različit od busha ili onog klauna sarkozija ili blaira…
tako svijet funkcionira
prodrma ga tu i tamo samo neka revolucija, ali ti nakon 10 godina opet isti zajašu na vlast i opet sve po starom
Inace mi bi zivjeli bolje od njih, a ne oni bolje od nas.
Bolje je za mene relativna stvar. Ako je bolje isključivo materijalistički bolje, onda da.
Samo i tamo isplivaju desetci milijuna bez zdravstvenog, milijuni bez mirovina, nakon Katrine se kolju za koru kruha jer nema pomoći, klošara na sve strane, predsjednik im pokazuje srednji prst svima u kameru na dan napada na WTC… Mislim, oni su se igrali kauboja i indijanaca do prije 100 godina. Cijelu US su iz Europe naselili sirotinja i bjegunci pred zakonom. Kod nas je bila civilizacija dok Kolumbo nije ni u jajetu bio.
Sad si nasao USA… Imas Svedsku, Norvesku, Finsku, Njemacku, Austriju, Nizozemsku itd isto za usporedbu. Mozes i Sloveniju pogledat.
Amerikanci su malo drukciji, oni vole high risk – high profit. Mi europljani smo malo vise, onako, za ziher i laganini.
pa ti isti su do prije 150 godina trgovali robljem
i pravila za njih vrijede samo dok im je dobro, kad malo zagusti kao npr. sada…svjedočimo naglom mjenjanju pravila
recimo minorna stvar ali puno govori o njima. prije dve tri godine upozoreni smo da ne možemo provoditi akciju sa sloganom kupujmo hrvatsko jer se to kosi sa principima slobodnog tržišta i globalizacije i bla bla bla
danas sve te države provode upravo takvu akciju (kupujmo njemačko u njemačkoj, kupujmo francusko za francuze….)
ajde da ne idemo toliko u prošlost…problem u pristupnim pregovorima bilo je subvencioniranje brodogradnje…a sada se subvencionira francuska auto industrija, talijanska auto industrija, banke…
vidim da im dosljednost nije baš vrlina
a ja se nadam da će se na referendumu odlučivati o ulasku u eu, pa da i ja mogu na demokratski način reći što mislim o tome
samo što sumnjam u poštenje kod toga referenduma
Sad si nasao USA… Imas Svedsku, Norvesku, Finsku, Njemacku, Austriju, Nizozemsku itd isto za usporedbu.
Mi smo vilicu imali dok su svi ovi batke rukama trgali. hihihihihihi [lol]