Država se zadužuje samo u velikoj nuždi, a gospodarstvenici se već budu snašli za slučaj nužde.
Velika nuzda = sranje. Dakle, drzava je u sranju? [lol]
Unatoč željama mnogih da je u državi loša situacija, po principu što gore to bolje, Šuker na GSV izjavljuje…Ministar Šuker je ocijenio kako unatoč krizi imamo visoku makroekonomsku stabilnost, a unatoč svim izazovima postavljeni su i programi koji će nam omogućiti prilagodbu na sve ono što se u budućnosti dogodi……
Teško je očekivati da će Sanader i Šuker dopustiti da situacija izmakne kontroli; prije će biti da će ovu paniku koja za sada nema opravdanja, iskoristiti u pridobijanju birača na lokalnim izborima.
Po dobro poznatom obrascu: Mi smo spasili ekonomiju i država od financijske i ekonomske nestabilnosti!
Čini se da se iznašlo rješenje za krpanje proračunskih rupa u ovoj godini. Do ljeta MF izdaje obveznice denominirane u eurima, na zahtjev banaka.
Nekako mi se čini da baš nemaju povjerenja u stabilnost tečaja za ovu godinu. Mogao bi ih Roha iznenadit kao i sa inflacijom.
Čini se da se iznašlo rješenje za krpanje proračunskih rupa u ovoj godini. Do ljeta MF izdaje obveznice denominirane u eurima, na zahtjev banaka.
To nije nikakvo riješenje nego odgađanje problema koji se gomila.
Da se vratimo na aktualnu situaciju: jesu li ovi fiskalni problemi već uključeni u crobex na ovoj cijeni?
Djelomično jesu djelomično nisu 30:70
[/quote]
Ja bih reako 90% uračunato a 10% se odnosi na potpuni financijski slom države.
Kad pogledam kolko je tržište dosad palo i kakvo crnilo vlada po svim medijima, prilično sma siguran da je najveći dio već uračunat.
Ako vrijdi ono kad taxisti počnu pričat o zaradi na burzi treba pobjeć valjda vrijedi i obrnuto kad pričaju kako će sve propast.
Djelomično jesu djelomično nisu 30:70
[/quote]
Ja bih reako 90% uračunato a 10% se odnosi na potpuni financijski slom države.
Kad pogledam kolko je tržište dosad palo i kakvo crnilo vlada po svim medijima, prilično sma siguran da je najveći dio već uračunat.
Ako vrijdi ono kad taxisti počnu pričat o zaradi na burzi treba pobjeć valjda vrijedi i obrnuto kad pričaju kako će sve propast.
[/quote]
Pareto bi rekao 80:20 [smiley]
To nije nikakvo riješenje nego odgađanje problema koji se gomila.
[/quote]
Za ovu godinu bi trebalo biti. Znam na što misliš i slažem se i sve mi se čini da će taj problem biti uskoro nerješiv. Sve je više radova i analiza koji podržavaju tezu da je ovakav rast i veličina duga na srednji i dugi rok neodrživa. U godinama kriza kao što je ova, to je problem na kvadrat.
u tom kontekstu sam i napisao da je "rješenje" koje to zapravo i nije.
Ja sam optimist jer ako ovako nastavimo, odosmo mi u ….c.
Nema govora o financijskom slomu. HEPovci kupuju aute za 400 kila Eura (inače radili sa gubitkom), Bandić daruje 100kila Eura Sarajevu …tek će uslijediti pravo trošenje prije lokalnih izbora, a mi tu raspravljamo o nekoj krizi. Koja kriza ljudi. Izgleda ima perja ko dreka. [bye]
Pareto bi rekao 80:20 [smiley]
80% lošeg uračunato, slijedi 20% najgoreg? [smiley]
Po meni 60:40, ipak naši mali investitori više prate US indexe nego stanje u realnom sektoru. Iako se čini da su našli rješenje za fiskalne probleme, kakvo takvo…
80% lošeg uračunato, slijedi 20% najgoreg? [smiley]
Po meni 60:40, ipak naši mali investitori više prate US indexe nego stanje u realnom sektoru. Iako se čini da su našli rješenje za fiskalne probleme, kakvo takvo…
[/quote]
Meni se čini da oni ni sami ne znaju šta prate i zašto… :))
Ajde Vjeko više… :))