Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Država se zadužuje samo u velikoj nuždi, a gospodarstvenici se već budu snašli za slučaj nužde.

Velika nuzda = sranje. Dakle, drzava je u sranju? [lol]

Država se zadužuje samo u velikoj nuždi, a gospodarstvenici se već budu snašli za slučaj nužde.

Velika nuzda = sranje. Dakle, drzava je u sranju? [lol]
[/quote]

Valjda joj fali toalet papira

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

Unatoč željama mnogih da je u državi loša situacija, po principu što gore to bolje, Šuker na GSV izjavljuje…Ministar Šuker je ocijenio kako unatoč krizi imamo visoku makroekonomsku stabilnost, a unatoč svim izazovima postavljeni su i programi koji će nam omogućiti prilagodbu na sve ono što se u budućnosti dogodi……

Teško je očekivati da će Sanader i Šuker dopustiti da situacija izmakne kontroli; prije će biti da će ovu paniku koja za sada nema opravdanja, iskoristiti u pridobijanju birača na lokalnim izborima.

Po dobro poznatom obrascu: Mi smo spasili ekonomiju i država od financijske i ekonomske nestabilnosti!

Čini se da se iznašlo rješenje za krpanje proračunskih rupa u ovoj godini. Do ljeta MF izdaje obveznice denominirane u eurima, na zahtjev banaka.
Nekako mi se čini da baš nemaju povjerenja u stabilnost tečaja za ovu godinu. Mogao bi ih Roha iznenadit kao i sa inflacijom.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Čini se da se iznašlo rješenje za krpanje proračunskih rupa u ovoj godini. Do ljeta MF izdaje obveznice denominirane u eurima, na zahtjev banaka.

To nije nikakvo riješenje nego odgađanje problema koji se gomila.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Da se vratimo na aktualnu situaciju: jesu li ovi fiskalni problemi već uključeni u crobex na ovoj cijeni?

Djelomično jesu djelomično nisu 30:70
[/quote]
Ja bih reako 90% uračunato a 10% se odnosi na potpuni financijski slom države.
Kad pogledam kolko je tržište dosad palo i kakvo crnilo vlada po svim medijima, prilično sma siguran da je najveći dio već uračunat.
Ako vrijdi ono kad taxisti počnu pričat o zaradi na burzi treba pobjeć valjda vrijedi i obrnuto kad pričaju kako će sve propast.

Da se vratimo na aktualnu situaciju: jesu li ovi fiskalni problemi već uključeni u crobex na ovoj cijeni?

Djelomično jesu djelomično nisu 30:70
[/quote]
Ja bih reako 90% uračunato a 10% se odnosi na potpuni financijski slom države.
Kad pogledam kolko je tržište dosad palo i kakvo crnilo vlada po svim medijima, prilično sma siguran da je najveći dio već uračunat.
Ako vrijdi ono kad taxisti počnu pričat o zaradi na burzi treba pobjeć valjda vrijedi i obrnuto kad pričaju kako će sve propast.
[/quote]
Pareto bi rekao 80:20 [smiley]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

To nije nikakvo riješenje nego odgađanje problema koji se gomila.
[/quote]
Za ovu godinu bi trebalo biti. Znam na što misliš i slažem se i sve mi se čini da će taj problem biti uskoro nerješiv. Sve je više radova i analiza koji podržavaju tezu da je ovakav rast i veličina duga na srednji i dugi rok neodrživa. U godinama kriza kao što je ova, to je problem na kvadrat.
u tom kontekstu sam i napisao da je "rješenje" koje to zapravo i nije.

Ja sam optimist jer ako ovako nastavimo, odosmo mi u ….c.

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

Nema govora o financijskom slomu. HEPovci kupuju aute za 400 kila Eura (inače radili sa gubitkom), Bandić daruje 100kila Eura Sarajevu …tek će uslijediti pravo trošenje prije lokalnih izbora, a mi tu raspravljamo o nekoj krizi. Koja kriza ljudi. Izgleda ima perja ko dreka. [bye]

80% lošeg uračunato, slijedi 20% najgoreg? [smiley]

Po meni 60:40, ipak naši mali investitori više prate US indexe nego stanje u realnom sektoru. Iako se čini da su našli rješenje za fiskalne probleme, kakvo takvo…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

80% lošeg uračunato, slijedi 20% najgoreg? [smiley]

Po meni 60:40, ipak naši mali investitori više prate US indexe nego stanje u realnom sektoru. Iako se čini da su našli rješenje za fiskalne probleme, kakvo takvo…
[/quote]
Meni se čini da oni ni sami ne znaju šta prate i zašto… :))

Ajde Vjeko više… :))

New Report

Close