Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

EU banke u RH opet vrše pritisak na Vladu i HNB i glavni su generator krize u Hrvatskoj. Treba pod hitno u proceduru poslati Zakon o osobnom bankrotu i niz drugih mjera kako bi se iste obuzdale te im izbiti karte iz ruku s kojima ucjenjuju građane i gospodarstvo Hrvatske. Iako nas licemjerna EU ne želi u svojim redovima (naivno koristi Slovence za taj zadatak) njihove banke uredno u Hrvatskoj ostvaruju enormne dobiti. Možda se čvršćim odnosima prema EU bankama i drugim tvrtkama, Slovenci naglo predomisle. [bye]

Nisam baš pristalica raznih teorija zavjere, urote i uroka kojih ima sve više u zadnje vrijeme.
A euro? Pa nema ga na tržištu iz jednostavnog razloga što nema priljeva iz inozemstva kao i svake godine. A i naše (strane) banke to obilato koriste kao pritisak na Rohu da makne ograničenja o rastu plasmana od 12% godišnje kako bi matice ove godine nešto zaradile, jer su doma u banani. Ovo natjecanje može potrajati doka nam je shebu devizne rezerve. E pa sad je opet Roha na potezu. Nadam se da ima strategiju i za ovaj slučaj. Mislim da se ni Škreb (glavni ekonomist PBZ-a) ne može bosti sa Rohom. Jednostavno je klasa iznad. Ottenere?

If something is too good to be true...it probably is.

Tesko da nase banke interesira to ogranicenje plasmana… Mozes mislit kak planiraju rasti 12%. [tongue]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

EU banke u RH opet vrše pritisak na Vladu i HNB i glavni su generator krize u Hrvatskoj. Treba pod hitno u proceduru poslati Zakon o osobnom bankrotu i niz drugih mjera kako bi se iste obuzdale te im izbiti karte iz ruku s kojima ucjenjuju građane i gospodarstvo Hrvatske. Iako nas licemjerna EU ne želi u svojim redovima (naivno koristi Slovence za taj zadatak) njihove banke uredno u Hrvatskoj ostvaruju enormne dobiti. Možda se čvršćim odnosima prema EU bankama i drugim tvrtkama, Slovenci naglo predomisle. [bye]

Neće Roha imati prilike jo

Nisam baš pristalica raznih teorija zavjere, urote i uroka kojih ima sve više u zadnje vrijeme.
A euro? Pa nema ga na tržištu iz jednostavnog razloga što nema priljeva iz inozemstva kao i svake godine. A i naše (strane) banke to obilato koriste kao pritisak na Rohu da makne ograničenja o rastu plasmana od 12% godišnje kako bi matice ove godine nešto zaradile, jer su doma u banani. Ovo natjecanje može potrajati doka nam je shebu devizne rezerve. E pa sad je opet Roha na potezu. Nadam se da ima strategiju i za ovaj slučaj. Mislim da se ni Škreb (glavni ekonomist PBZ-a) ne može bosti sa Rohom. Jednostavno je klasa iznad. Ottenere?
[/quote]

Roha neće još dugo imati prilike biti na potezu jer će ga EU banke isisati do daske, a onda ćeš vidjeti kako se šišaju ovce. Iste te EU banke ne ostvaruju tolike dobiti odnosno nema ih u Sloveniji koja je btw u toj istoj EU. [bye]

Kupuje Roha jer je probilo psihološku granicu na 7,4.

OT: Jel netko blizu centra ZG? Tko je ubijen maloprije pred Maraschinom?

EDIT: Neki zlatar
http://www.24sata.hr/news/clanak/na-cvjetnom-ubio-zlatara-policija-privela-napadaca/98966/?

Wrong! Zlatar ubio kamatara http://www.net.hr/crnakronika/page/2009/01/23/0263006.html
[/quote]

Sad ce porast kamate kod kamatara, zbog rizika naplate…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Imate 3-4 tjedna za rješenje spora sa Slovenijom jer pregovori neće završiti 2009.
Hannes Swoboda
, izvjestitelj Europskog parlamenta [/b]

Jel ovaj kreten, inače austrijanac, upoznat koliko austrijskih banaka ima u RH i koliko te banke zarađuju u RH. Zašto u RH nema velikih njemačkih banaka? Zašto se više ne vežemo za Njemačku, a ne na ove bijednike?

[bye] [bye]

A INA-u mogu samo MOL-u prodat, samo neznam otkud njemu pare… A i sto ce mu to!? Vidis da MOL ceka da proda plinski biznis drzavi, pa da izvuku lovu van. [lol]

Mozda ce zamijenit plinski biznis za dionice od vlade?

U svakom slučaju trebalo bi biti prodaje a kako i šta će Vlada tržiti neka svatko ponaosob pokuša odgonetnuti.
Šuker je stari lisac i ima pripremljenu metodologiju kako popuniti budžet u 1Q2009. i podjeliti još darova prije lokalnih izbora. Kako je samo lukavo pokupio lovu iz Braniteljskog fonda i spremio se za otplatu obveznica u veljači. Navodno je Fondu HR branitelja vratio uslugu preko HFP prodajom nekih dionica. A navodno će i ove dvije firme u prodaju po puno većoj cijeni od sadašnje pa time otpada i primjedba da je Fond HR branitelja oštećen jer bi ulaganjem na ZSE zaradio puno više od 8,5% koliko dobija za trezorske zapise. U svakom slučaju odlično izrežirano; stručnjaci iz Ekonomskog Vijeća se prihvatili posla tj upali u klopku jer je jasno da se ništa neće prihvatiti od njihovih prijedloga i da će se pred lokalne izbore ponovno pokazati da HDZ nema alternacije. Svaka čast!!!
[/quote]

A gdje je tu transparentnost fonda ?

Deprecirati valutu na njezinu pravu vrijednost, sad i vrapci pjevaju da je kuna precjenjena.

Što kasnije se suočimo sa realnošću to gore po nas.
Vidi primjer Argentine, Islanda, Mađarske i ostalih bankrotiranih država.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b865febe-b78a-4689-8bca-fa3b805bf857&open=sec

Imate 3-4 tjedna za rješenje spora sa Slovenijom jer pregovori neće završiti 2009.
Hannes Swoboda
, izvjestitelj Europskog parlamenta [/b]

Jel ovaj kreten, inače austrijanac, upoznat koliko austrijskih banaka ima u RH i koliko te banke zarađuju u RH. Zašto u RH nema velikih njemačkih banaka? Zašto se više ne vežemo za Njemačku, a ne na ove bijednike?

[bye] [bye]

Kolega,
Jel’ se vi sjećate Bayerische Landesbank?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Naš bankarski sustav je čvrst i stabilan. To je naša velika sreća u ovom času. Mnogima izgleda nije jasno da to što je većina tog sustava čvrsto integrirana u EU bankarski sustav, uglavnom Austrijski i Talijanski naša šansa da ovo preživimo lakše.
Pa da li vi koji spominjete Mađarsku uopće znate da tamo većinu tržišta drži OTP banka koja je u domaćim rukama i zato i imaju problem. Da li je vama jasno da će Banke koje su ‘majke’ naših banaka svim silama braniti svoje ‘kćeri’. Te će majke osigurati onu potrebnu likvidnost koju mi sigurno ne bi osigurali sada sami.
Neki ljudi se ovdje upuštaju u komentiranje nekih pojava, a da niti su dovoljno proučili tu materiju niti razumiju.

Kod novaca je kao i kod plina. Najskuplji je onaj kojeg nemaš kad ti treba.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Kolega,

Jako dobro se sjećam ali kao obični smrtnik ne znam što se događalo iza kulisa ove priče u kojoj su sudjelovali Rohatinski, Linić, broker Riječke banke i ostale banke konkurentice u RH (sve redom austrijske banke -Erste, RBA). Kolega, nemojte mi reći da sumnjate u njemačku pedantost i korektnost u toj priči u odnosu na uloge ostalih što je rezultiralo povlačenjem BLB na takav način. [bye] [bye]

Kolega,

Jako dobro se sjećam ali kao obični smrtnik ne znam što se događalo iza kulisa ove priče u kojoj su sudjelovali Rohatinski, Linić, broker Riječke banke i ostale banke konkurentice u RH (sve redom austrijske banke -Erste, RBA). Kolega, nemojte mi reći da sumnjate u njemačku pedantost i korektnost u toj priči u odnosu na uloge ostalih što je rezultiralo povlačenjem BLB na takav način. [bye] [bye]
[/quote]
Ponašanje BLB-a je bilo najmanje rečeno sramotno. Njihov je jedini cilj bio pobjeći pod svaku cijenu i bez preuzimanja bilo kakve krivice, a za bilo kakvu štetu koju su time uzrokovali cijelom bankarskom sustavu HR nije ih bilo niti najmanja briga.
Očito je da se Austrijske i Talijanske banke ponašaju neusporedivo odgovornije prema svojim tvrtkama kćerima.
Ja općenito iznimno cijenim njemački mentalitet, ali treba znati i da je BLB bio (i jeste) u većinskom vlasništvu države i kao takav nikakav vlasnik, kao ni bilo koja druga država.
Sve sadašnje velike banke ‘majke’ su uvjetno rečeno u ‘privatnim’ rukama i neusporedivo bolje i više vode računa o svojoj imovini i ulaganjima.

New Report

Close