Mene samo zanima kako bi poslovala tvrtka Vilima Ribića. I tko bi prije krenuo u štrajk – radnici protiv njega ili on protiv njih [smiley]
Meni on djeluje jedini donekle sposoban kod sindikata, ostali su žali bože…
[/quote]
Ja jedino Severa mogu pogledat. Na sve ostale uključujući i Ribića mijenjam program. Na Kneževićku gađam TV.
…
Samo pojavljivanje nekog Vijeća je udarac za Vladu; takav potez se može protumačiti da Vlada nije u stanju samostalno voditi državu.
Za razliku od poteza vlade, koji jednostavno uljevaju povjerenje… [lol]
Ja jedino Severa mogu pogledat. Na sve ostale uključujući i Ribića mijenjam program. Na Kneževićku gađam TV.
Zato su jedinog perspektivnog sindikalistu Maria Ivekovića brzo prognali. Kvario je prosjek.
Ne znam kako vama, ali meni je dosadno bez onog indijanca navlakača. Barem se čovjek od srca nasmije.
Nešto kao Maslenički Woody Allen. [lol]
Cijelo vrijeme se priča samo o rashodovnoj strani proračuna kao da taj novac pada s neba. Nema konkretnih odgovora a jedan od razloga je i što nema konkretnih pitanja. Ne znam ni jednog novinara u Hr koji je u stanju odraditi smislenu emisiju na gospodarsku temu. Đuro se trudi al mu ne ide. Ostali su smješni. Al hvala Bogu bar Bago više nije u otvorenom.
Pa politicarima i pada s neba… Svaki mjesec pitaju Sukija: "Jel, a kolko se nakupilo?". Sto oni znaju otkud to. Rashodovna strana ih vise brine, jer na toj pipi su oni.
[/quote]
Istina. Ali to nije razlog da se u medijima ne potegne to pitanje. Al eto kod nas Branka Slavica donosi zaključke zašto je došlo do krize i tko je kriv. A ona sigurno zna jer je trenutno u New Yorku [rolleyes]
[/quote]
Imam prijeteljicu koja piše scenarije za američke TV serije. Ona je recimo pisala scenarije za Andromedu (ne znam da li se to prikazuje u HR). Dobije ona posao da napiše scenarij za krimnilastičku seriju. U svakoj kriminalističkoj seriji imaš šefa stanice, detektive i raznorazne kriminalce koji se mjenjaju po epizodama. Ona odluči da šef stanice bude crnac, deteketiv bijelac i njegov mladi partner indijac. Napiše ona scenarij i pošalje u LA. Nije prošlo ni tjedan dana i vrate joj scenarij s slijedećim obrazloženjem: "U Vašem scenariju nema niti jednog latino detektiva. Latino populacija je za nas značajno tržište. Molimo Vas da to uvažite i što prije napravite potrebne izmjene.".
I zamjeni ona indijca sa latino detektivom. U seriji sada neće biti detektiva indijca. Zbog toga indijci neće naći ovu seriju interesantnom i neće je gledati. Međutim, u seriji će biti šef stanice crnac, detektiv iskusni bijelac i njegov mladi latino partner. Crnci će gledati jer im imponira da vide crnog šefa. Bijelci će gledati jer vole vidjeti kako iskusni, efikasni, i integentni bijelac riješava zamršene probleme. Latinos će biti oduševljeni svojim mladim predstavnikom jer im on daje osjećaj da su upravo oni budućnost amerike. Gledanost će biti visoka.
Mediji su proizvod kao i svaki drug. Osnovni cilj je uz što manje troškova doseći što veću gledanost. Kako su u Hrvatskoj umirovljenici i neobrazovani daleko najveće skupine gledatelja to se i program, voditelji, sadržaj i sve ostalo prilagođava njima. Program na hrvatskim televizijama je dobro napravljen s obzirom na strukturu gledatelja. Problem je jedino što ti ne spadaš u ciljane skupine pa ti program i voditelji ne pašu.
Sreća da je Al Gore izmislio internet i tako ti omogućio pristup sadržajima koji su više prilagođeni tebi i tvojim vrijednostima.
Sandra Švaljek.
Ljubo Jurčić (predsjednik Hrvatskog društva ekonomista).
Željko Lovrinčević (Ekonomski institut).
Darko Tipurić (dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta).
Franjo Luković (predsjednik Uprave Zagrebačke banke)
Mladen Vedriš (zagrebački Pravni fakultet).
Vilim Ribić (predstavnik koordinacije sindikalnih središnjica).
Oh my God!
Sva sreća da ih Dr. Sanader (obožavam ovo reć [lol] ) ne sluša, ovi s EFZG ne bi znali nacrtanu ovcu pričuvat ovima iz privatizacije.
[/quote]
da, zbilja šaroliko društvo, i sa dužnim poštovanjem rečeno, ne želim nikoga uvrijediti, ali 99,99 % da baš nitko od gore spomenutih nije ni približno svjestan objektivnog stanja u gospodarstvu, i ne može si točno predočiti niti jedan od nekoliko vjerojatnih scenarija razvoja događaja kroz narednih godinu-dvije a pogotovo tri u našem gospodarstvu. Osim: g. Luković-a. On je ovdje jedini koji raspolaže "inside uvidom u hrvatsko gospodarstvo", i vjerujem daleko racionalnije kalkulira od ovih ostalih ljudi koji svi pristupaju sa nekih svojih specifičnih pozicija i vrlo ograničene spoznaje.
Luković je ovdje jedini koji uistinu shvaća koje nam sve opasnosti prijete, što bi značilo za Hrvatsku nedostatak kreditnih sredstava za gospodarstvo, opasnosti koje prijete iz deficita koji se neće moći vani financirati i čime će na domaćem tržištu dodatno istisnuti gospodarstvo sa jedinog izvora financiranja a za koji postoji određena opasnost da oslabi, naravno ne baš i presuši jer ono što je vjerojatno g. Luković stvarno učinio "za Hrvatsku" osim što je sudjelovao u ovom igrokazu, to što je dovoljno uspješno lobirao u matici za ne-smanjivanje financiranja podružnice (tj. ne izvlačenja dobiti barem), a što će on svojim radom morati jako dobro opravdati ovaj puta u puno težim okolnostima…
Ovi svi mlate praznu slamu, a na njemu je jedinome pravi posao, on sada mora s jedne strane uspješno naplaćivati postojeće kredite, a s druge strane dovoljno sigurno plasirati nove a što će biti vraški težak zadatak, potražnja za kreditima neće posustati, ali će kvaliteta klijenata se kontinuirano i možda vrlo znatno pogoršavati i za svaki kredit će trebati ne 3 puta nego 10 puta razmisliti, a umjetnost podizanja kamata je nešto što ne znam kako će odigrati. Kamatne stope mora podizati kako kuna bude slabila a to u uvjetima drastičnog smanjenja kvalitete klijenata može samo dodatno povećati rizik nemogućnosti naplaćivanja.
Meni nije baš najjasnije kako će biti moguće istovremeno i državu i gospodarstvo i građene kreditirati u iznosima koji će biti potrebni i po kamatnim stopama koje će biti nužne, i pogotovo obzirom na kvalitetu sve tri vrste klijenata… Očito da se smatra da je pametnije sada dio plasirati i malo rizičnije samo da se održi privid stabilnosti sustava kako bi se lakše naplatili postojeći krediti, a nove će dobiti: onaj tko prođe deseterostruku provjeru i bude spreman plaćati "jednu malo ozbiljniju kamatu" 🙂
Zato su jedinog perspektivnog sindikalistu Maria Ivekovića brzo prognali. Kvario je prosjek.
[/quote]
sindikalist i perspektiva ne id u istu recenicu [wink]
da, i meni Lukovic ne pase u onu grupu, a i malo je na visim razinama [smiley]
[/quote]
sindikalist i perspektiva ne id u istu recenicu [wink]
da, i meni Lukovic ne pase u onu grupu, a i malo je na visim razinama [smiley]
[/quote]
Kako znaš? Intimno si ga upoznao?
Buduće ekonomske nade Hrvatske ne znaju tko je Rohatinski, gdje je Stradun, Amerika tek otrkivena…
Ni novinarske nade nisu za baciti [smiley]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c7e22181-8de3-4e8b-93d0-f2cffd31c970&readcomment=1#comment
Buduće ekonomske nade Hrvatske ne znaju tko je Rohatinski, gdje je Stradun, Amerika tek otrkivena…
Ni novinarske nade nisu za baciti [smiley]
Nema veze vlada će pokrenut novi program – S faxa u Ekonomski vijeće.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3379880e-600d-44a2-89a9-5a693124e81b&ref=lastadd
U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas je održan sastanak proširenog Savjeta HUP-a i predsjednika uprava pet najvećih hrvatskih banaka, na kojem se raspravljalo o fiskalnoj politici u uvjetima krize, priopćeno je iz HUP-a.
Dobro je da se netko sjetio da imamo i fiskalnu politiku. Zvučna imena, vidjet ćemo šta će biti…