Privatno vlasništvo treba poštivati.
Ako se otkupljuje treba ga otkupiti po cijeni kuju prodavač traži ili ako je preskupo odustati od kupnje.
Tak su ti i neoliberalisti zagovarali apsolutnu slobodu trzista, pa nam je dosla neka mala krizica. I sad svi vicete Hanfaaaa, Samodooolll..
…
[/quote]
Nema slobodnog trzista tamo gdje postoji centralna banka. [kiss]
Tak su ti i neoliberalisti zagovarali apsolutnu slobodu trzista, pa nam je dosla neka mala krizica. I sad svi vicete Hanfaaaa, Samodooolll..
…
[/quote]
Nema slobodnog trzista tamo gdje postoji centralna banka. [kiss]
[/quote]
Mislis na HNB? Ja sam pricao o necem drugom….
Kao kad su napravili prugu do dupca i onda krenulu u pregovaranje za zemlju gdje će biti okretište, umjesto da su prvo osigurali zemlju pa onda išli gradit….
upravo tako: prvo osigurati zemlju pa graditi.
To je kao da ja smislim graditi na susjedovoj parceli, pa ne možeš graditi na tuđem, gdje je tu pamet.
Računati na to da će netko pristati prodati ako mu dovoljno ponudiš… pa to je smiješno, provo ponudu pa vidi što čovjek kaže, a ne "nadati se" (da imaš "dovljno para"), pa što ako čovjek za svoju straćaru traži milijardu EUR, jer je za nju emotivno vezan… i neprocjenjiva mu je, a neprocjenjivo znači da je i milijarda, i 10 i 100 puta više i koliko god – sitniš. Nisu svi ljudi "okorjeli materijalisti", nekome njegova straćara vrijedi više nego svo bogatstvo svijeta.
Naravno ako se radi o visokom državnom interesu, nešto o čemu ovise životi ljudi, nacionalna sigurnost… naravno da će razuman čovjek u takvom slučaju i svoje neprocjenjive stvari pristati prodati za neku "ovozemaljsku sumu", čisto iz ljudskih i domoljubnih osjećaja.
Međutim, ok je da postoje zakonske osnove i za izvlaštenje, jer postoje ljudi koji ne mare za živote svojih sugrađana, nacionalnu sigurnost i sl. stvari, međutim to uvijek treba bit jako pažljivo vođen proces, i takvo nešto mora biti izuzetno rijetka pojava, događaj u 100 godina.
P.S. Zato je ona legalizirana otimačina zemlje radi golf terena sramota nad sramotama, nisam znao da će se takvo nešto dogoditi u Lijepoj našoj. Pa neće izbiti rat, neće poginuti 1000 ljudi ili nešto sl. radi toga ako netko ne želi prodati svoju parcelu gdje je Pametni Netko smislio graditi golf teren a da prethodno nije bio u posjedu cijelog terena, pa kako onda možemo dopustiti prisilnu prodaju po cijeni na koju prodavač ne želi pristati – to je krađa i ništa drugo.
A sto je kolega lynx jos pod moderacijom? [huh]
kolegica?
kolegica?
Ako je kolegica, onda je opravdano pod moderacijom… Nikad neznas sto su zene spremne napravit da napakoste muskima. [lol]
Ako je kolegica, onda je opravdano pod moderacijom… Nikad neznas sto su zene spremne napravit da napakoste muskima. [lol]
[/quote]
Kolega Lynx je kolega, zar ste mi kao i Putinu počeli tražiti "ženske strane" 😛
A kolega Lynx je očito doživotno, ne pod jednom nego pod nekoliko moderacija, zadnja crta obrane je ovaj forumski moderator, ali bez brige, ja iako znam svašta napričati i zanijeti se malo, pazim da ne bubnem nešto što se baš i ne bi smijelo… glavni moderator sam ja sebi sam, bez brige 🙂 Sve što napišem sa željom je da bude nekome korisno ili barem zanimljivo, nikada ne bih nekome napakostio – premda se neki kritički osvrti mogu činiti malo grubi… ali istina je ponekad takva: gruba!
…
Treba pomoći strateškim granama, industijama, tvrtkama.
Koje su to strateške treba odrediti država.
Meni je fakat fascinatno… 50 godina u kojem je drzava odlucivala sto je stratesko, a sto nije dovelo je do totalnog raspada ekonomije i drustva. I sad, treba dati drzavi jos jednu sansu? Ovi politicari ce biti pametniji!? Alo, pa to su uglavnom isti ljudi.
[/quote]
Tko donosi odluku koje su strateške grane u državama Europske unije ?
Kolega Lynx je kolega,
pardon. učinilo mi se da sam u nekom postu pročitao nešto u ženskom rodu. greška očito.
…
Ziher neka komisija…
državne intelligence agencije, u (pozitivnoj) "sprezi" sa određenim privatnim lobijima iz redova građana tih država, koje tada govore razno raznim "institucijama" i "savjetodavnim tijelima" kako da "savjetuju" Vlade. Vlade su na kraju puno manje autonomne u donošenju svojih odluka nego se to čini iz vana – one rade ono i na onaj način kako im kažu "oni čiji je posao znati što je najbolje za Državu i Društvo", time je značaj promjena vlasti puno manji za dugoročnu održivost Države/Društva jer “politička vlast” nije ta koja upravlja najvažnijim stvarima nego samo instrument onih kojima je "to profesija". Pojam "vladara iz sjene" može izgledati zastrašujuće, ali ne treba pretjerivati u duhu razno raznih "teorija zavijera" nego treba shvatiti to kao jednu 4. neovisnu instancu vlasti, sve instance se međusbno ipak kontroliraju i čine jedan stabilni i održvi sustav.
Kod nas je problem da 4. instance niti nema (ili je ta četvrta: kriminal!, što nije dobro…), a prve 3 ne funkcioniraju, a ponajmanje kao neovisne.
Svaka stabilna kuća mora imati 4 stabilna stupa, kod nas bi bilo dobro da ih je bar "ona osnovna tri", međutim ta tri svaki za sebe slabo drži, zato moramo gledati "u nebo" i brinuti se hoće li nam strop pasti na glavu.
Any saver or investor who does NOT take protective action could be making a fatal mistake.
My recommendations are unchanged:
Recommendation #1. Keep as much as your money as safe and as short term as possible.
Recommendation #2. Despite the low yield, I recommend short-term U.S. Treasury securities for up to 90% of your money.
Recommendation #3. Despite apparent “bargains” now available in stocks and real estate, use any rally or recovery to get out of BOTH as fast as you can.
Recommendation #4. Don’t dump your assets at any price. Sell in a deliberate, disciplined pattern. But do not delay! The time to move to safety is right now.
Recommendation #5. Learn how to build up an alternative source of profits and income, a core subject of our emergency briefing this coming Thursday at noon Eastern Time. Click here to sign up.