Drzava je vec odlucila sto joj je najvaznije… Velikom mudroscu naseg Sabora, to su golf tereni!
To je cjelogodišnji turizam.
[/quote]
Pogotovo u Gorskom Kotaru i Lici na pola metra snijega. Uz razvlastenje zemljista vlasnika koje me neodoljivo podsjeca na komunisticku nacionalizaciju. Way to go [tongue]
pudlica, imaš stotku!
[/quote]
Pogotovo u Gorskom Kotaru i Lici na pola metra snijega. Uz razvlastenje zemljista vlasnika koje me neodoljivo podsjeca na komunisticku nacionalizaciju. Way to go [tongue]
[/quote]
Kak je to rijeseno u Skandinaviji? Jel vlasnici mogu prkositi drzavi recimo pri gradnji cesta i traziti po 400 eura za neki kamenjar?
[/quote]
[/quote]
Kak je to rijeseno u Skandinaviji? Jel vlasnici mogu prkositi drzavi recimo pri gradnji cesta i traziti po 400 eura za neki kamenjar?
[/quote]
Pricamo o golf terenima a ne o cestama. Manje cuge u ova hladna vremena da se moze tema pratiti s razumijevanjem.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ako to nije dobro zašto je onda donesen takav zakon ?
Razlika je suptilna sakai… Jedno je kad uzmes privatno vlasnistvo radi opceg dobra i pretvoris ga u drzavno (mada i to nije pozeljno radit, ali nekad se mora, uz fair nadoknadu naravno). A drugo je kad uzmes privatno vlasnistvo i pretvoris ga u – opet necije privatno. Zbog upitnog opceg interesa. Ovo sa golfom je gore od nacionalizacije.
Sad, sto ce se desit… Netko ce sagradit neko mini igraliste, otet zemlju ljudima i sagradit apartmane ziher. Kao pratece objekte, of kors.
NNK
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Pricamo o golf terenima a ne o cestama. Manje cuge u ova hladna vremena da se moze tema pratiti s razumijevanjem.
[/quote]
Ceste, golf tereni, u cemu je razlika? Golf tereni donose nekakav profit, posredno i neposredno. Naravno, sto ce nama euri prljavih kapitalista….
S druge strane, grad Zagreb je platio veliku lovu covjeku koji je bespravno sagradio kucu na trasi zeljeznicke pruge (za koju se znalo godinama, covjek je gradio bez dozvola). Ako ja to razumijem…
A sada ajmo ozbiljno: problem je balkanske pohlepe i neucinkovitosti pravne drzave. Zasto vlasnik, umjesto da trazi 400 ojra za m2 (a tamo ne pase ni ovce) ne dogovori "Iznajmljivanje" zemlje na recimo 99 godina po nekoj smijesnoj cifri (recimo 40 eura) a vlasnik se obaveze placati mu postotak ili fiksnu rentu (kao dodatak):
zbog:
1) pohlepe balkanskog covjeka
2) zbog nefunkcioniranja drzave koja ne bi mogla sprijeciti muljanja od strane vlasnika, nastelavanja dobiti (gubitka???) i neplacanje obveznika iznajmitelju….
S druge strane, grad Zagreb je platio veliku lovu covjeku koji je bespravno sagradio kucu na trasi zeljeznicke pruge (za koju se znalo godinama, covjek je gradio bez dozvola). Ako ja to razumijem…
Deimos, ne vidjevsi tvoj tekst, pisal sam svoj. I ti i ja ciljamo u srz problema….
Deimos a kaj se ima razumjet kad je sve jasno ko dan. Sve kaj se dela se dela za necije privatne interese. U svakom tom dealu odredjena ekipa pobere lovu i dzep i to je to. A to jel pravedno i posteno – koga briga. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Razlika je suptilna sakai… Jedno je kad uzmes privatno vlasnistvo radi opceg dobra i pretvoris ga u drzavno (mada i to nije pozeljno radit, ali nekad se mora, uz fair nadoknadu naravno). A drugo je kad uzmes privatno vlasnistvo i pretvoris ga u – opet necije privatno. Zbog upitnog opceg interesa. Ovo sa golfom je gore od nacionalizacije.
Sad, sto ce se desit… Netko ce sagradit neko mini igraliste, otet zemlju ljudima i sagradit apartmane ziher. Kao pratece objekte, of kors.
NNK
Sorry, ali fulao si fudbal. Nitko ne prica o oduzimanju privatnog vlasnistva, vec o prodaji. A cijena treba biti trzisna, naravno ali i razumna. Ukoliko netko misli ucjenjivati….
Dodatni uteg jest da su zemljisne knjige zadnji put uredno vodjene u Austro- Ugarskoj, pa imamo tu veliki nered.